Rjavolasa ženska z navideznim pažem, ki nosi belo bluzo
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Presenetljivo avtentično: Kako oblikovati navidezni paž

Od dolgih do kratkih las – in to povsem brez škarij. Z navideznim pažem lahko v trenutku ustvarite povsem nov stil pričeske. Z našimi postopnimi navodili boste takšno pričesko ustvarili povsem enostavno.

 

Navidezni paž vam podeli popolnoma nov stil, ki ga lahko po želji spremenite. To je idealna pričeska za ženske, ki imajo dolžino las vsaj do ramen in želijo preizkusiti trendovsko spremembo, vendar brez striženja. Navidezni paž lahko stilsko oblikujete na več različnih načinov: S sredinsko ali stransko prečo ali brez preče, bodisi s kodrastimi ali valovitimi lasmi. Lahko si omislite razkošen volumen na lasišču ali dovolite, da lasje povsem naravno padajo.

Navidezni paž: Katera različica vam pristaja?

Navidezni paž s poševno postriženim frufrujem najbolje pristaja ženskam, ki imajo nekoliko bolj podolgovat obraz ali visoko čelo. Če imate tanke lase, si lahko omislite paž z razkošnim volumnom. Asimetrična različica z nekoliko daljšimi sprednjimi resicami, ki padajo na obraz, bo obraz optično podaljšala in ga nekoliko zožila.

Navodila za stilsko oblikovanje: Kako ustvariti navidezni paž

Ženska z navideznim pažem in svetlo blond barvo las, ki nosi črno-belo majico in je naslonjena ob zid

Z našimi navodili boste v trenutku ustvaril navidezni paž

Če imate ravne lase in želite ustvariti kodrasto strukturo, na predhodno umite in z brisačo osušene lase nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki, nato pa jih navijte na kodralnik.
Nasvet: S kodralnikom, ki ima palico z manjšim premerom, lahko ustvarite fine kodre, medtem ko boste z debelejšo palico kodralnika ustvarili večje kodre. Lahko se odločite tudi za kombinacijo manjših in večjih.

 

Ko imajo lasje valovito strukturo, se lahko lotite oblikovanja navideznega paža. Za enostavnejše oblikovanje jih predhodno popršite z lakom za lase, saj bo v tem primeru stilsko oblikovanje enostavnejše.
 

 1. Ustvarite globoko stransko prečo.
 2. Na lase velikodušno nanesite puder za večji volumen, ki bo poskrbel za poudarjeno strukturo in boljšo oprijemljivost.
 3. Na levi strani lasišča ločite širok segment las približno do višine ušes in ga provizorično spnite. Ta segment las boste kasneje razpustili.
 4. Nato na desni strani ločite približno enako širok segment. Usmerite ga nazaj in položite preko ramen, nato pa lase zavijte tesno ob lasišču in jih oblikujte v banano.
 5. Za pritrditev banane uporabite sponke.
 6. Preostale lase (to velja tudi za konec banane) na zatilju nežno povežite v čop.
 7. Čop spodvijte in ga pritrdite s sponkami. Celotna podoba je lahko videti tudi nekoliko skuštrano.
 8. Drobne laske, ki izstopajo iz kompozicije, lahko oblikujete v majhne kolutke in jih utrdite s sponkami.
 9. Nato razpustite širok pramen las, ki ste ga provizorično speli v tretjem koraku. Lase spodvijte in jih pritrdite s sponkami.
 10. Na koncu pričesko utrdite še z lakom za močno utrjevanje.
   

Če želite oblikovati navidezni paž z razkošnim volumnom, pred sušenjem na lase nanesite nekaj pene za večji volumen. Lase pramen za pramenom natupirajte, nato pa jih s prsti ali glavnikom za tupiranje nekoliko zgladite in oblikujte po želji.
Nasvet: Za še večji volumen lahko na določena mesta na lasišču nanesete puder za večji volumen.