Moški pod prho, ki si umiva lase s šamponom
Nega las | Moški

Kaj mora zagotavljati šampon za moške?

Temnolas moški, ki stoji pred ogledalom in si ogleduje svoje lase

S pravim šamponom za moške lahko spodbudite rast las

Ogromno! Poleg čiščenja in nege moški od svojega šampona pričakujejo še veliko več.

 

Visoko čelo in redki lasje: Moški te težave premagujejo s svojim šamponom.

 

Atraktivni lasje so za moške enako pomembni kot za ženske. Moški si želijo imeti goste lase, vendar se statistično okrog 50 odstotkov moških sčasoma sooči s tanjšanjem in izpadanjem las. Plešavost in redčenje sta pri moških pogost pojav. Veliko je odvisno od genske zasnove, saj je izguba las v pretežni meri dedna, vendar pa lahko na to vplivajo tudi določene bolezni, zdravila in stres.

Ženske in moški imajo različna pričakovanja od šampona

Šampon, regenerator, tretma za lase: Ženske za svoje lase skrbijo s kompleksnimi programi nege in umivanje las spremenijo v prijetno izkušnjo, ki spominja na obisk lepotnega salona. Pogosto si namenoma vzamejo čas za preizkušanje novih izdelkov in storijo vse, da bi bili njihovi lasje videti zdravi in urejeni.

Kaj pa moški? Čim bolj preprosto, tem bolje. Nega las pri večini moških pomeni uporabo šampona – to pa je tudi vse. Številni moški upajo, da bodo zgolj s šamponom preprečili redčenje las in da bodo obenem videti urejeni, kot bi pravkar prišli od brivca ali frizerja. Tako le redkokdaj posežejo po regeneratorjih in tretmajih.

Kar moški potrebujejo, je vsestranski šampon

Moški z gostimi temno rjavimi lasmi, ki si pred obrazom drži brisačo

Dober šampon za moške zagotavlja zdrave, močne in polne lase

Ker moški stavijo samo na en izdelek za nego in zdravje svojih las – to pomeni na en sam šampon, mora ta zagotoviti maksimalno učinkovitost. V idealnem primeru bi torej šampon moral preprečiti izgubo las ter zagotoviti nego lasišča in visok lesk.

Dobra novica? Obstajajo šamponi za moške, ki delujejo kot čudežno sredstvo in zadovoljijo edinstvene potrebe moških glede njihovih las. Zaradi svojih sestavin opravijo vse tri naloge: Zagotavljajo globinsko čiščenje, spodbudijo rast pri korenih ter krepijo lase in lasišče.  

Nasvet: Po umivanju las s šamponom uporabite izdelek za stilsko oblikovanje

Posebej moški z daljšimi, neukrotljivimi lasmi bi si morali vzeti pol minute ali več, da bi dosegli najboljši rezultat – tudi po uporabi najučinkovitejših šamponov. Preizkusite pasto za stilsko oblikovanje pričeske.

Manjšo količino nanesite na dlani in podrgnite, nato pa oblikujte po želji. Rezultat? Čudovito oblikovani lasje, ki niso zlepljeni in bodo tak videz ohranili ves dan (ali vso noč)!

Namig za moške z brado: Z izbiro ustreznih izdelkov za stilsko oblikovanje boste poskrbeli tudi za urejen videz brade.

Odkrijte: