Ženska s kratkimi blond lasmi
Barva las | Modni trendi za pričeske in barve

Kreativne trendovske barve za lase: Lasje v stilu morske deklice

So vam všeč večbarvni lasje? Potem so odtenki v stilu morske deklice popolna izbira za vas. Sijoči pastelni odtenki spominjajo na magične morske sirene iz turkiznih globin oceanov. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj nasvetov, ki jih morate upoštevati pri barvanju, negi in stilskem oblikovanju.

 

''Ko bom velika, želim biti morska deklica!'' Z novim trendom lahko zdaj živite svoje sanje: Lasje v odtenkih morske deklice. Tudi oboževalke mavričnih las bodo navdušene nad tem videzom.

 

Barve za lase, ki spominjajo na morske deklice

Trendovska barva združuje modro, ki je značilna za oceane, in druge odtenke. Za popolno harmonijo modro barvno osnovo nadgradite z drugimi odtenki modre. Če želite ustvariti popoln videz morskih siren, lahko preizkusite tudi zeleno ali vijolično.

 

Zakaj so lasje morske deklice tako posebni?

Zaradi tehnike barvanja. Različne barve – od modre in zelene do vijolične – se nanesejo s tehniko ''fluidnega barvanja las''. Ta tehnika omogoča mehko in naravno barvno prelivanje – brez ostrih linij ali grobih prehodov. Prehodi so tekoči (fluidni), tudi ko so lasje suhi – od tod tudi ime tehnike.

 

Kako ustvariti videz v stilu morske deklice

Back view of a woman with wavy mermaid hair
© Shutterstock

Čudovite barve morske deklice delujejo nadvse ekstravagantno v kombinaciji z blond lasmi

Če sanjate o takem stilskem videzu, potrebujete pogum in potrpežljivost. Za ta prekrasni videz je potrebnega veliko dela. Namig: Ker je ta tehnika barvanja zapletena, se morate za popoln rezultat odpraviti k frizerju.

 

  1. Izhodiščna barva za ta stil je blond. Če imate temne lase, jih morate predhodno posvetliti, da bi tako ustvarili ustrezno barvno podlago.
  2. Posvetljene lase zravnajte z glavnikom, nato pa jih pramen za pramenom položite na gladko površino.
  3. Pramene nato izmenično pobarvajte z različnimi barvnimi odtenki. Tako bo barva ostala točno tam, kjer jo želite imeti. Na posamezne predele, kjer želite, da bo intenzivnejša, nanesite več barve, na preostale predele pa je nanesite nekoliko manj.
  4. Lase zavijte v folijo, da se posamezni pobarvani prameni med delovanjem ne dotikajo oziroma obarvajo.
  5. Po izteku časa delovanja lase izperite, nato pa nanje nanesite balzam za nego pobarvanih las, ki zagotavlja čudovit lesk.

Nega las morske deklice

Pobarvani lasje potrebujejo intenzivno nego, saj postopek barvanja predstavlja obremenitev za lasno strukturo. Da bi čim dlje ohranili odtenek morske deklice, morate uporabljati šampon in regenerator, ki sta namenjena posebej za nego pobarvanih las. Ti izdelki barvne pigmente zaprejo v notranjost lasne strukture in s tem preprečujejo zbledelost. Pomembno: Za umivanje las uporabljajte samo toplo vodo. Poleg tega odsvetujemo prepogosto uporabo sušilnika, likalnika in kodralnika za lase.

 

Poleg regeneratorja morate pri tem barvnem odtenku lasem enkrat tedensko privoščiti tudi negovalno masko, ki bo poskrbela za ustrezno hidratacijo.

 

Najlepše ideje za oblikovanje pričesk v stilu morske deklice

Back view of a woman with a pastel blue braid accessorized with a white bow.
© Shutterstock

Romantične spletene pričeske lepo dopolnijo stil morske deklice

Zaradi posebnih barvnih učinkov bodo vaši lasje v stilu morske deklice privlačili poglede že, če jih boste nosili spuščene in brez posebnega oblikovanja. Če pa želite doseči glamurozen videz, si lahko omislite romantično spleteno pričesko. Ustvarite kitko morske deklice ali pa si omislite kitke v obliki vodnega slapa.

 

Odkrijte: