Ženska s figo, okrašeno s sponkami    ukrašenom kopčama.
Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Triki za stilsko oblikovanje las: Okrasite svojo figo

Ne glede na dolžino ali tip vaših las boste s stilsko figo vedno dosegli eleganten in zglajen videz. Glede na to, da je poletje v polnem zagonu, je figa odlična pričeska, pri kateri vam lasje ne padajo na obraz in vrat, zato vam ne bo tako vroče. Če pa lase vsak dan spnete v figo, ker se vam zdi praktično, se je boste tudi hitro naveličali. V nadaljevanju vam razkrivamo, kako lahko svoje lase še naprej oblikujete v figo, ne da bi ta postala monotona. 

 

Eden izmed trikov je, da svojo figo okrasite, tako da bo vsak dan drugačna, a v svojem bistvu ne bo. Preberite naše trike za popestritev preproste nizko umeščene fige. 

Ženska s preprosto figo
© Getty Images / JGI/Jamie Grill

Z enostavno figo ni nič narobe, a včasih preprosto potrebuje malo spremembe

Stilsko oblikovanje nizko umeščene fige

Če so vaši naravni lasje ravni ali rahlo valoviti, jih lahko pustite take, kot so. V nasprotnem primeru pa jih osušite s sušilnikom, da bodo pred začetkom stilskega oblikovanja še posebno zglajeni.

 

Prvi korak: Popršite 

Koristen nasvet: Pred uporabo krtačo popršite z lakom za lase. Na ta način boste ustvarili dodaten lesk in zgladili naelektrene laske. 

Drugi korak: Počešite

Počešite svoje lase v smeri nazaj in jih na zatilju spnite v nizko umeščeni čop. Ne pozabite počesati tudi las ob straneh.

Tretji korak: Zasukajte 

Zasukajte čop okrog gumice in ga pritrdite, tako da konec čopa potisnete pod gumico. 

Četrti korak: 

Pričesko utrdite z manjšo količino laka za večjo obstojnost. Priporočamo uporabo laka Taft 7 Day Hairspray s tehnologijo, ki preprečuje razmršenost in poskrbi za povsem zglajen videz.

5 načinov za popestritev fige

Če ste sledili zgornjim korakom in oblikovali nizko umeščeno figo, lahko izbirate med naslednjimi stilskimi videzi in dodatki, ki bodo popestrili vašo podobo: 

Široka gumica za lase

 

Vrnite se v preteklost z videzom, ki je nastal po navdihu devetdesetih. Okrog fige preprosto namestite široko gumico in na ta način uokvirite svojo mojstrovino! Za nežno spremembo videza lahko izberete gumico v barvi, ki je podobna odtenku vaših las (kot je to storila manekenka na fotografiji), ali pa povsem sprejmete ta retro videz in se odločite za neonsko barvo, kot so zelena, rožnata in rumena, ter na ta način zares izstopate. 

Temnolasa ženska s široko gumico okrog fige
© Schwarzkopf

Široke gumice za lase so ponovno v modi! Naj ta retro dodatek popestri vašo figo

Ruta

 

Še en privlačen videz, ki ga lahko ustvarite povsem preprosto. Najprej vzemite ruto ali robec in ga preprosto ovijte okrog fige. Ruto na spodnji strani zavežite in pustite oba konca prosto padati. Če sta konca rute predolga, ruto preprosto še enkrat ovijte okrog fige ali konca položite pod figo, tako da ju skrajšate.

 

Temnolasa ženska z ruto okrog fige
© Schwarzkopf

Rute se ne nosijo le okrog vratu – uporabite jih lahko tudi kot dodatek za figo!

Trak

 

Ali vam je od rojstnega dne ostal trak, ki ga ne potrebujete? Zakaj ga ne bi uporabili za ta stilski videz? Poiščite sredino traku in jo položite na čelo, nato pa povlecite obe strani traku do zatilja. Zvežite konca traku v pentljo pod figo in ju pustite, da prosto padata.

Temnolasa ženska s trakom okrog fige
© Schwarzkopf

Trakovi so čudovit modni dodatek in so na voljo v številnih barvah ter vzorcih

Sponke

 

Tanke, široke, dolge ali kratke – čudovitih sponk je zares veliko. Od vas je odvisno, kakšen videz želite ustvariti. Si boste omislili po eno sponko na vsaki strani preče ali boste izbrali dve na isti strani in tik za ušesom, kot lahko vidite pri naši manekenki? Če imate doma več različnih sponk, jih lahko glede na barvo uskladite s svojimi oblačili. Lahko pa se odločite, da boste kovinske, zlate ali srebrne sponke uporabili za posebne priložnosti, plastične pa za vsakodnevno uporabo. Možnosti je neskončno. 

 

Temnolasa ženska s figo in sponkami
© Schwarzkopf

Sponke lepo popestrijo vsako pričesko, poleg tega pa so na voljo v številnih različicah

Trak za lase

 

Trakovi za lase niso samo za otroke! Pravzaprav so odličen način, kako preprečiti, da bi vam lasje padali na obraz, obenem pa poskrbijo za čudovit videz. S trakom za lase, še posebej s širokim, kot ga nosi naša manekenka, lahko spremenite celoten stilski videz, tako da bo ta deloval veliko bolj sofisticirano. Nekateri trakovi so celo okrašeni z diamanti in imitacijami diamantov, kar monotoni figi podeli novo podobo in poskrbi za sijoč lesk.

Tamnokosa žena s obručem u frizuri s punđom.
© Schwarzkopf

Sjajan način da držite kosu dalje od lica – obruč je pravi ukras.

Videoposnetek z navodili: Okrasite svojo figo

Odkrijte: