Ženska z natupiranimi lasmi v pisani srajci
Oblikovanje las | Trendovske ženske pričeske

Visokospete pričeske v stilu šestdesetih

'Big hair' praznuje svojo vrnitev! Visokospete pričeske v stilu šestdesetih so v letu 2013 zagotovo med najbolj modernimi in trendovskimi, zato jih morate preizkusiti tudi vi. Na srečo visokospete pričeske ne zahtevajo umetniškega pristopa in posebnih sposobnosti, saj niso tako zapletene, kot se morda zdi na prvi pogled. V nadaljevanju vam bomo korak za korakom pojasnili, kako lahko takšno pričesko povsem enostavno oblikujete tudi vi.

 

Zelo opazno in zelo ženstveno: pričeske v stilu šestdesetih se odlikujejo po velikem volumnu in zanimivih detajlih, predvsem po zanimivih umetniških zavojih. Te pričeske imajo že od nekdaj poseben sloves. Spomnimo se samo stilske ikone Brigit Bardot. Zagotovo se marsikdo strinja, da je bila brez dvoma zelo zapeljiva in ljubka tudi zaradi svoje dobro prepoznavne pričeske. Ameriška igralka Tippi Hedren z značilno blond barvo las, ki jo je oboževal tudi Alfred Hitchcock, je še ena predstavnica tega zanimivega stila z razkošnim volumnom.

Visokospeta pričeska s posebno fascinacijo je letos ponovno zelo moderna, pri čemer vnaša duh šestdesetih, ki se zlije v zanimivo izkustvo sodobne ekstravagance. Klasična elegantna pričeska je med drugim zelo primerna za slovesne priložnosti, vendar tudi za službene obveznosti. 

To je pričeska, ki zagotavlja popolno stilsko podobo, dovršenost in eleganco. 

 

Vse, kar potrebujete za pričesko v stilu šestdesetih

Najbolj pomembno pri tej pričeski je, da so lasje dobro natupirani. V ta namen potrebujete glavnik za tupiranje in lak za lase, ki bo poskrbel za dolgotrajno obstojnost in popolno obliko, nepogrešljive pa so tudi sponke.

Pričeska v stilu šestdesetih: Postopek

  1. Najprej lase razdelite na tri dele, nato pa predel frufruja in zgornje lase na vrhu lasišča pritrdite s sponko. Stilsko oblikovanje pričeske morate pričeti na zadnjem delu lasišča.
  2. Pri tem preostale lase preprosto zavijte v banano, ki naj poteka od zatilja v smeri navzgor. Pritrdite jo s sponkami.
  3. Zgornje lase natupirajte z glavnikom. Tupirati morate v nasprotni smeri rasti, od konic do lasišča, s čimer boste ustvarili razkošen volumen. Ta učinek boste še dodatno poudarili z lakom za lase. Natupirane lase narahlo počešite nazaj in jih zavijte preko banane ter zasukajte navznoter in pritrdite s sponkami.
  4. Sedaj natupirajte še predel frufruja in ga narahlo usmerite nazaj, nato pa uporabite sponke, s čimer boste zagotovili obstojnost pričeske. Pomembno je, da po vsakem koraku nanesete dovolj laka za lase, saj se pričeska v nasprotnem primeru ne bo obdržala. Visokospeta pričeska na modnih revijah 2013 privablja številne poglede in pri tem vzbuja veliko pozornosti. Prepričani smo, da boste s takšno pričesko tudi vi pravi magnet za številne poglede.