Stranski pogled na rjavolasko s figo
Oblikovanje las | Trendovske ženske pričeske

Vse, kar morate vedeti o klasični figi

Nizko umeščena figa je vedno moderna, obenem pa je primerna za vse priložnosti – lahko si jo omislite, ko se morate udeležiti razgovora za službo ali ko greste na romantični zmenek. Sledite našim preprostim postopnim navodilom in ustvarite popolno nizko umeščeno figo.

 

Iščete pričesko, s katero boste vedno naredili dober vtis? Potem izberite klasično figo, ki jo oblikujete na zatilju. Zaradi svoje brezčasne lepote spada med najbolj priljubljene visoko spete pričeske. Če želite doseči eleganten in klasičen videz, jo lahko ustvarite na zatilju, če pa želite imeti moderno različico, naj bo skuštrana in razigrana. Sledite našim preprostim navodilom za stilsko oblikovanje.

Nasveti za stilsko oblikovanje fige:

Pričeska s figo
© Shutterstock

Na delovnem mestu ali na razgovoru za službo: S figo nikakor ne morete zgrešiti

  1. Pred stilskim oblikovanjem na lase nanesite peno za stilsko oblikovanje, suhi šampon ali puder za večji volumen, zato da bodo lasje bolj oprijemljivi. Na ta način boste ustvarili tudi polnejši videz.
  2. Če želite ustvariti še več volumna, lase rahlo natupirajte, nato pa jih počešite v smeri nazaj in oblikujte čop.
  3. Prva možnost: Čop zavrtite okrog njegove osi in oblikujte figo, nato pa jo pritrdite s sponkami.
    Druga možnost: Čop rahlo natupirajte. Konec čopa spnite s tanko gumico, nato pa spodnji del spodvijte in ga zataknite za gumico, s čimer boste ustvarili pentljo. Pričesko pritrdite s sponkami, tako da se lasje tesno prilegajo lasišču, nato pa ''pentljo'' nekoliko razvlecite in oblikujte figo.
  4. Za dolgotrajno obstojnost, ki se bo ohranila ves večer, uporabite ustrezno število sponk in lak za utrjevanje.
  5. Za dodaten glamur lahko na koncu nanesete še lak za večji lesk. 
  6. Na koncu izvlecite še nekaj drobnih pramenčkov na levi in desni strani, ki bodo nežno obrobili obraz.  

Figa je popolna pričeska za vse priložnosti

Pogled od zadaj na elegantno, nizko umeščeno figo.
© Shutterstock

Elegantna, nizko speta figa je popolna pričeska za posebne priložnosti

Se morate udeležiti razgovora za službo ali večerje z bodočima taščo in tastom? Nizko umeščena figa je popolna izbira za vse priložnosti, ki zahtevajo urejen videz in eleganco. Primerna je tudi za romantični zmenek ali maturantski ples, pa tudi za poročno slavje. Pričeska deluje zelo prefinjeno in elegantno. Preizkusite nizko umeščeno figo, ki bo poskrbela za popoln glamur in je primerna za vse posebne priložnosti.

Figa: Opredelitev

Figa je pričeska, pri kateri so lasje na zatilju zaviti oziroma oblikovani v ''vozel''. Ime izhaja iz francoske besede ''chignon du cou'', kar lahko prevedemo kot ''vozliček na zatilju''. V sodobnem času imamo tudi številne druge različice, kot na primer figo, ki jo ustvarimo visoko na lasišču, zato jo imenujemo tudi visoko speta figa.