Dekle z dolgimi, zglajenimi lasmi
Oblikovanje las | Trendovske ženske pričeske

Pet novih pričesk za dolge lase

Ste se naveličali svoje pričeske? Potem imamo za vas vznemirljive novosti za dolge lase – naravnost z modnih revij! Včasih zadošča majhna sprememba, ki poskrbi za zanimiv videz, včasih pa si lahko privoščite tudi malo več. Za karkoli se boste že odločili, s takimi pričeskami za dolge lase boste povsem v skladu z modnimi trendi.    

 

Poletje, ki prihaja, bo naravnost čudovito! To vsekakor velja za pričeske, ki smo si jih lahko ogledali na modnih revijah od Pariza do Tokia. Modni oblikovalci niso pritegnili pozornosti samo s svojimi novimi kolekcijami, temveč tudi s pričeskami, ki so jih predstavile njihove manekenke. Opazili smo lahko dolge, gladko počesane lase v stilu sleek-look pa tudi pramene v povsem naravnih barvnih odtenkih. Na splošno velja: Če ste se naveličali svoje pričeske, lahko vnesete malce ekstravagance.

Seveda bi lahko svojim daljšim lasem privoščili nekaj stopničk, ki bi vnesle zanimivo razgibanost. Toda marsikdo ne ve, da so poudarjene stopničke primerne samo za gostejše lase. Lasje se namreč s to tehniko striženja razredčijo, zato delujejo bolj lahkotno in imajo več elastičnosti. Fini tanki lasje optično izgubijo volumen. Poleg tega se lasje, postriženi na isto dolžino, medsebojno varujejo pred zunanjimi vplivi. Stopničke so zato bolj dovzetne za pojav razcepljenih konic in potrebujejo intenzivno nego. Vendar pa obstaja še veliko drugih možnosti, da vnesete malo raznolikosti. V nadaljevanju vam predstavljamo najlepše ideje z mednarodnih modnih revij.

Grafični frufru

Kaj pravite na širok frufru, od ene strani do druge? Osnovna dolžina las se pri tem ohrani, bistveno se skrajša samo frufru, ki je postrižen tako, da poteka od enega ušesa do drugega (kot smo lahko videli na modni reviji pri SayMyName). Prednost: Stilsko oblikovanje takega frufruja je zelo preprosto, poleg tega boste še vedno imeli vznemirljivo pričesko, bodisi s spuščenimi lasmi, čopom ali figo.

Clavi-cut

Z daljšo različico pričeske v stilu clavi-cut (z dolžino do ključnice) imate možnost, da lase povežete v čop (takšno različico smo opazili na modni reviji pri Agnes B). Trenutno ne bi mogli izbrati ničesar bolj trendovskega, kot je ta nova različica daljšega paža s pridihom francoske elegance, kar še posebno velja, če lase radi nosite spuščene.

Poševno postriženi frufru

Za tiste, ki rajši delajo majhne korake, priporočamo, da se odločijo za daljši, poševno postrižen frufru, kot smo lahko opazili pri blogerki Doini Ciobanu. Poševno postriženi frufru mehko prehaja v stopničasto postrižene lase ob straneh. Dolgi lasje pridejo še posebno lepo do izraza, če se v spodnji tretjini oblikujejo s kodralnikom. Ne pozabite na sprej za zaščito pred vročino!

Mehki kodri v stilu osemdesetih

Karl Lagerfeld je poskrbel za to, da se je stil osemdesetih ponovno vrnil na modne brvi, kar smo lahko opazili tudi pri blagovni znamki Chanel. Seveda se je to odražalo tudi pri pričeskah v stilu osemdesetih. To pomeni veliko zabave za tiste, ki si upajo! Trend zelo lepo pride do izraza z naravnimi kodri. Odsekano postrižene stopničke ustvarijo kompaktno in bolj polno pričesko, opazno rdečilo in uhani pa poskrbijo za utrip v stilu flashdancea.

Spredaj kratki lasje, zadaj dolgi

Tudi Louis Vuitton je vzbujal pozornost s pridihom osemdesetih. Pri tej različici, ki združuje spredaj kratke in zadaj dolge lase, dolžina sega do lopatic, medtem ko nekoliko daljši frufru prekriva obrvi. V tem primeru je dovoljeno tudi, da so lasje videti tanjši, kar dosežemo z izrazitimi stopničkami. Za takšno pričesko so namreč značilni ekstremi.