Dekle, ki si češe svoje dolge temne lase in kaže hrbet
Oblikovanje las | Trendovske ženske pričeske

Danes kratki lasje, jutri dolgi – preizkusite lasne podaljške

Pri zvezdnicah in slavnih osebnostih lahko pogosto opazimo čudovito razkošje lepih in dolgih las, s čimer vedno znova navdušujejo. Čudežna rešitev se imenuje lasni podaljški. V nadaljevanju vam bomo povedali vse, kar morate vedeti o tem, pa tudi kakšna je pravilna nega. V galeriji vam predstavljamo izbor zvezdnic, ki si na ta način pomagajo do čudovitega videza, in prepričani smo, da boste našli tudi kaj zase.

 

Veliko žensk si želi dolge in zdrave lase z razkošnim volumnom in visokim sijajem. Z lasnimi podaljški se lahko vaše sanje hitro spremenijo v resničnost.

Vse, kar morate vedeti o lasnih podaljških

Lasni podaljški so narejeni iz pravih ali umetnih las. Pritrdijo se na naravne lase, s tem jih umetno podaljšajo, lahko pa se uporabijo tudi za zgoščevanje. Tako se sanje o čudovitih dolgih in gostih laseh v trenutku izpolnijo.

Metode za podaljševanje las so zelo raznolike, pri čemer je najpogostejša metoda lepljenje s toplotno obdelavo. Pri tem se zagreje posebno lepilo, ki zlepi naravne lase in podaljške.

Na voljo je tudi alternativna metoda podaljševanja las z ultrazvokom. Pri tej metodi so lasni podaljški v obliki tankih pramenčkov pritrjeni na drobne keratinske ploščice, ki se položijo na naravne lase in se nato obdelajo z ultrazvokom. S tem se spremeni struktura keratina in lasni podaljški se povežejo z naravnimi lasmi.

Najbolj enostaven način je lepljenje lasnih podaljškov ali pa podaljševanje s podaljški clip-in, ki se preprosto spnejo na lase.

Zvezdnice in lasni podaljški

Dolgi in gosti lasje odražajo zdrav videz, razkošje, ženstvenost in prefinjeno eleganco, zato se številne znane osebnosti odločajo za takšen korak, še posebno ko se morajo sprehoditi po rdeči preprogi ali se izpostaviti soju bliskavic in kamer. Takšno spremembo lahko zapovedujejo tudi filmska vloga, ki zahteva stilsko preobrazbo, in različni drugi dogodki, kot so na primer premiere novih filmov, tiskovne konference, svečane prireditve in še bi lahko naštevali. Dejstvo je, da se zelo veliko zvezdnic odloči za lasne podaljške, na primer tudi Britney Spears ali Vanessa Hudgens. Zelo pomembno je, da se zavedamo, da tudi lasni podaljški zahtevajo po meri ukrojeno nego in da imajo določen čas uporabe. Kakor hitro lasje zrastejo do te mere, da postanejo zlepljena mesta vidna, je treba lasne podaljške obnoviti oziroma jih zamenjati z novimi. Obstojnost lasnih podaljškov je šest do osem mesecev. To seveda ne velja, če se odločite za clip-in, ki jih lahko dodajate ali odstranite, kadarkoli si zaželite.

Pravilna nega lasnih podaljškov

Po lepljenju podaljškov vsaj 24 ur las ne smete umivati s šamponom.

Niti jih ne smete umivati tako, da bi jih vrgli preko glave, saj bi s tem preveč obremenili zlepljena mesta.

Lase dva- do trikrat skrtačite od lasišča do konic. V ta namen uporabite posebno krtačo za lasne podaljške z različno dolžino ščetin.