Mlada ženska s cikcak prečo in zaprtimi očmi, ki ima glavo naslonjeno na roko
Oblikovanje las | Trendovske ženske pričeske

Cickcak preča se je vrnila: Navodila za stilsko oblikovanje

Devetdeseta so se vrnila v velikem slogu! Poleg skodranih las, ki jih ustvarite s kleščami za kodranje, je zdaj ponovno moderna tudi cikcak preča. V nadaljevanju vam bomo povedali, kako je videti v sodobni preobrazbi, zaupali pa vam bomo tudi, kako ustvariti tak videz.

Modni svet že nekaj časa proslavlja vrnitev trendov iz devetdesetih let. Športni čevlji z debelimi podplati, puloverji s kapuco in potiskanimi logotipi, umetni sijoči materiali in neonske barve – seveda v sodobni podobi. Navsezadnje življenje prinaša napredek. Vračajo se tudi nekateri lepotni trendi (na primer senčila za veke) in pričeske, ki spominjajo na devetdeseta. Pričeske devetdesetih v sodobni preobrazbi: Poleg močno skodranih las, ki jih oblikujemo s kleščami za kodranje, je trenutno zelo moderna tudi cikcak preča. Prav ste prebrali! Zdaj jo lahko ponovno nosite brez zadržkov.

 

Podobno kot pri večini trendovskih pričesk, ki so značilna za pretekla obdobja, je bila tudi preča deležna sprememb in stilske nadgradnje. Zaupali vam bomo, kako je videti v sodobni preobrazbi, pa tudi za katere pričeske in dolžine las je najbolj primerna. Poleg tega vam bomo zaupali, kako jo povsem enostavno lahko oblikujete tudi sami.
 

Cikcak pričeska v sodobni podobi

Plavolaska z moderno cikcak prečo, ki v roki drži skodelico kave in pametni telefon

Moderna cikcak preča se odlikuje po mehkih linijah

Zagotovo se še spomnite natančnih in dosledno oblikovanih cikcak preč, ki so bile nepogrešljive v devetdesetih. Morda ste bili stari takrat toliko, da ste s tako cikcak prečo in širokimi barvnimi prameni izstopali na šolskem igrišču. Atraktivno prečo smo takrat povsem enostavno oblikovali s tanko kovinsko konico glavnika. V sodobni različici so cikcak preče oblikovane nekoliko bolj lahkotno, poleg tega imajo mehkejše linije.

 

Moderna cikcak preča je videti skoraj tako, kot bi nastala povsem naravno. Število ''cikcak'' prelomov je bistveno manjše, koti pa so precej večji in mehkejši v primerjavi z različico v devetdesetih.

Stilska navodila: Kako povsem preprosto ustvariti cikcak prečo

Cikcak prečo lahko povsem enostavno ustvarite z glavnikom

Za stilsko oblikovanje cikcak preče potrebujete: Glavnik s tanko konico oziroma glavnik za tupiranje, kremo za stilsko oblikovanje pričeske ali teksturni sprej in lak za lase, ki poskrbi za obstojnost.

 

  1. Lase z glavnikom počešite nazaj ali jih s prsti usmerite proti zadnjemu delu lasišča in jih pridržite.
  2. S konico glavnika ustvarite cikcak linijo, ki naj poteka od sprednjega proti zadnjemu delu glave. Za moderno izvedbo so najbolj idealne tri do štiri cikcak linije.
  3. Lase razdelite na dva dela, nato pa jih z dlanmi pogladite na obeh straneh preče.
  4. Če želite ustvariti nekoliko bolj skuštran stil pričeske, uporabite kremo za stilsko oblikovanje ali teksturni sprej. Na koncu nanesite še lak za večjo obstojnost pričeske.

Dolžina in tip las, ki sta najbolj primerna za cikcak prečo

Najbolj obožujemo cikcak prečo v kombinaciji z daljšim pažem, lepo pa pride do izraza pri srednje dolgih ali nekoliko daljših laseh. Ta dolžina ponuja odlično podlago za lahkotno in razigrano pričesko, ki jo oblikujete z gnetenjem ali (nežnim) tupiranjem. Za cikcak prečo so primerni zravnani ali valoviti lasje. Pri kodrastih laseh ne pride tako lepo do izraza, saj se njene linije porazgubijo.

 

Moderna cikcak preča bo videti čudovito na spuščenih laseh, vendar je primerna tudi za spete pričeske. Take preče ne kombinirajte z umetelno oblikovanimi visoko spetimi pričeskami – vse skupaj bo namreč videti preveč ''popolno'', preča pa bo v tem primeru izgubila svoje prepoznavne linije. Raje izberite razigrano nizko speto figo ali nizko umeščeni čop, ki ga spnete na zatilju.