Moški z figo, ki ima oblečeno jakno in se nasmehne ob strani.
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Oblikujte sami: Stilsko oblikovanje klasične fige za moške

Čeprav so fige za moške postale priljubljene šele pred kratkim, to ne pomeni, da so novost – pravzaprav so jih nosili že pred več kot 2000 leti! Njihova priljubljenost je ponovno narasla okrog leta 2013 in od takrat zvezdnike, kot so Joaquin Phoenix, Jared Leto, Leonardo DiCaprio in Bradley Cooper, pogosto vidimo s to pričesko med sprehajanjem po ulici ali športno aktivnostjo.

 

Figo za moške v angleščini poznajo pod več imeni (man bun, bro bun, hipster bun, bun in dude bun) in je povsem preprosta pričeska, pri kateri lase preprosto počešemo nazaj in z gumico spnemo na vrhu glave ali pa na zatilju. Edini pogoj: Imeti morate srednje dolge lase, ki morajo v dolžino meriti vsaj 30 cm. Dobra novica je, da je figa za moške primerna za vse tipe in teksture las.

Ste pripravljeni, da sami oblikujete figo? Pa začnimo!

Kako oblikovati figo za moške

Figa ne poskrbi samo za to, da vas ne motijo lasje na obrazu, temveč spada tudi med najbolj priljubljene moške pričeske. V nadaljevanju vam predstavljamo navodila za stilsko oblikovanje trendovske fige.

1. korak: Priprava las

Nima smisla, da v figo poskušate speti lase, ki so zavozlani. Preden začnete, jih dobro skrtačite, saj bo tako stilsko oblikovanje pričeske veliko lažje.

2. korak: Poskrbite za večji volumen z uporabo sušilnika

Človek s sušilcem za lase in ščetko za lase gladi lase nazaj.
© Schwarzkopf

Če želite več volumna, uporabite ustrezni nastavek

Namestite ustrezni nastavek, nato pa vklopite sušilnik ter ga usmerite v lase in lasišče, da ustvarite večji volumen.

3. korak: Nanesite gel

Človek s teksturno pasto na prstu, pripravljen za lase.
© Schwarzkopf

Zadostuje že majhna količina – ne pretiravajte

Priporočamo, da uporabite kremo got2b Beach Boy Paste v velikosti lešnika, da bi tako poskrbeli za gladko osnovo in ukrotili morebitne vrtince. Kremo najprej segrejte med dlanmi ali prsti, da jo boste lažje nanesli na lase.

4. korak: Zberite lase

Človek si pritrdi moško pecivo s kravato za lase.
© Schwarzkopf

Daljši in gostejši kot so vaši lasje, večja bo vaša figa

Lase ohlapno spnite v čop, in sicer približno na sredini zgornjega dela glave. Zberite vse lase, da jih boste lahko speli z gumico.

5. korak: Spnite lase

Čop spnite z gumico, vendar pa pri zadnjem potegu lase iz gumice povlecite samo do polovice, da boste ustvarili zanko. Lasne konice bodo najverjetneje usmerjene navzdol, po želji pa jih lahko razporedite tudi drugače. In že ste gotovi!

Moški je videti pametno v suknjiču in kavbojkah, lasje oblikovane v moško pecivo.
© Schwarzkopf

Moške fige so vsestranske – lahko so videti lahkotne ali prefinjene – vse je odvisno od izbire oblačil

Naš nasvet:

Z uporabo šampona za polnejši videz, kot je Schauma Anti Dandruf Sensitive -Shampoo, bodo vaši lasje prejeli večji volumen, vaša figa pa bo še razkošnejša.

Različni stili fige za moške

Saj niste mislili, da obstaja samo ena oblika fige za moške, kajne? Klasično figo, ki smo vam jo predstavili zgoraj, lahko oblikujemo na številne načine. Naj vam na hitro predstavimo tri različice priljubljene fige za moške. Zakaj se ne bi malo poigrali in jih poskusili ustvariti tudi sami?

 

Skuštrana figa za moške

Ta figa je kot klasična figa, ki pa je ni treba zgladiti, saj se smisel skuštrane fige skriva prav v prosto štrlečih pramenih las. Če imate brado, bo to celotno podobo dvignilo na popolnoma novo, sofisticirano raven.

 

Napol visoko speta figa

Ta pričeska je popoln način, kako preprečiti padanje las na obraz, pri tem pa še vedno lahko ponosno razkazujete svoje dolge lase. Dovolj bo, če jih na zgornjem delu glave (vse do višine ušes) v vodoravni smeri ločite od preostalih in jih spnete v figo, preostale lase pa pustite spuščene. Ker se figa nahaja nekoliko višje, je ta stil znan kot napol visoko speta figa.

 

Zasukana figa

Pri tej različici je figa oblikovana globoko na zatilju in predstavlja klasično figo z manjšim zasukom. Ustvarite sredinsko ali stransko prečo – kar vam je ljubše – in začnite oba dela sukati. Ko z obema deloma dosežete vrat, lase spnite in čop zasukajte tako, da nastane figa.