Moški z dolgimi lasmi in klobukom, ki igra na kitaro
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Trenutno priljubljene moške pričeske

Moški imajo pri izbiri trendovske pričeske na voljo nešteto možnosti. V nadaljevanju vam bomo zaupali, katere pričeske so trenutno najbolj priljubljene in kaj jih naredi tako posebne.

 

Čeprav se trendovske pričeske nenehno spreminjajo, nekatere moške pričeske ostanejo vedno v modi. Trenutno najbolj priljubljene moške pričeske so moderne, kljub temu pa imajo v sebi tudi nekaj brezčasnega. Številne smo namreč videli že kdaj v preteklosti. Vse, kar je v določenem obdobju priljubljeno, se prej ko slej vrne v svet mode. Enako velja tudi za številne stilske videze.

Kaj je značilno za trenutno priljubljene pričeske?

Najbolj priljubljene pričeske so lahkotne in razigrane ter ne preveč dosledno oblikovane, stilsko oblikovanje pa je povsem enostavno. Trenutno so še posebno priljubljene pričeske z dolgimi lasmi – oziroma vsaj z daljšimi. To ne preseneča, saj so dolgi valoviti lasje videti čudovito, poleg tega omogočajo pestro raznolikost in stilsko izraznost. Za to pričesko potrebujete goste lase in ustrezno negovalno rutino. Ključ do pravilne nege je enostaven, saj potrebujete samo ustrezen šampon. Nasvet: Enkrat tedensko na lase nanesite dragoceno masko – hvaležne vam bodo predvsem vaše konice.

Moške pričeske s kodri

Kodrasti lasje so videti lahkotni, lasem podelijo pridih sonca, deskanja po valovih in peščenih obal. Čeprav ta stilski videz deluje neukročen in poseben, je treba za kodre dobro skrbeti in redno striči konice. Ta pričeska pride najlepše do izraza pri laseh, ki segajo do ramen. Kodri pri tej dolžini lepo padajo in niso videti neurejeni. Za čudovit zaključek na suhe lase nanesite nekaj voska z matiranim videzom.

 

Moške pričeske z dolgimi lasmi

Dolgi lasje so trenutno zelo priljubljeni, kar nam je zelo všeč. Najlepše pridejo lasje do izraza, če segajo približno do brade in so urejeni. Poskrbite, da boste imeli šampon, regenerator in negovalno masko, ki bodo vašim lasem zagotovili dovolj vlage. Dolgi lasje so namreč videti dobro samo, če so ustrezno negovani. Če nosite lase najraje spuščene, nanje nanesite gel ali vosek. Tako boste ustvarili lahkotno teksturo in pričeski dodali pridih vedre lahkotnosti. Čudovito so videti tudi speti dolgi lasje – omislite si na primer skuštrano figo.

 

Kratko postrižena pričeska

Čeprav so zelo kratke pričeske popolno nasprotje dolgim valovitim lasem, so trenutno ravno tako priljubljene. Kratko postriženi lasje v veliki meri izražajo moškost, vendar je ta stil videti dobro le pri moških s popolno obliko glave. Pristrižena pričeska odlično pristaja moškim z izrazitimi obraznimi potezami, saj vso pozornost preusmeri na obraz. Poleg tega ima še eno veliko prednost: Nega je tako enostavna kot pri nobeni drugi pričeski.

 

Frufru za moške

Frufru spada med klasične stile. Trenutno so najbolj priljubljeni frufruji v kombinaciji s kratkimi pričeskami, ki so postriženi ravno in počesani na obraz. Za stilsko oblikovanje tega videza potrebujete samo malo voska. Ta pričeska je nekonvencionalna in moderna, najlepše pa pristaja kreativnim moškim.

 

Moška pričeska s skuštrano grivo

Ta trendovska pričeska je polna modernega retro šarma, saj je bila izjemno priljubljena že v 50. letih prejšnjega stoletja. Danes je ta stilski videz nadgrajen z modernim pridihom. Pričeska je oblikovana tako, da so lasje ob straneh kratki, na zgornjem delu glave pa občutno daljši. Z uporabo sušilnika in malo kreme za večji volumen bodo imeli polnejši videz. Nasvet: Stilsko oblikovanje naj ne bo preveč dosledno, saj boste tako dosegli privlačen skuštran videz. To pričesko lahko izberejo tudi moški z valovitimi in kodrastimi lasmi. S tem boste ustvarili izjemno lahkoten stil.

 

Pričeska v stilu undercut

Za ta stilski videz je značilno, da so lasje ob straneh zelo kratko postriženi, na vrhu glave pa so nekoliko daljši. Ta stil je bil zelo priljubljen že v osemdesetih letih, za sodobno različico pa je značilen nežnejši prehod med krajšimi in daljšimi lasmi. Na lase nanesite malo kreme za stilsko oblikovanje in jih skuštrajte ter tako poudarite posamezne pramene na zgornjem delu glave.

 

Stranska preča

Stranska preča je izjemno stilska in elegantna. Če želite ustvariti moderen eleganten videz, to pričesko kombinirajte z urejeno obleko (na primer s hlačami chino, majico, suknjičem in mokasini). Pri stilskem oblikovanju uporabite glavnik s finimi zobci, pomembno pa je tudi, da na lase ne nanesete preveč gela. Nasvet: Pozorno opazujte svojega frizerja, ko oblikuje vašo pričesko, in njegov način dela ponovite doma.