Moški z moderno pričesko in očali
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Moški z grivo

Izklesano telo je magnet za pozornost, ki privablja veliko pogledov in občudovanja. To je čudežna formula, ki velja tudi za pričeske, še posebno če je to opazna griva. V galeriji vam predstavljamo izbor zvezdnikov z zanimivimi pričeskami, med njimi tudi priljubljenega pevca Bruna Marsa, predstavili vam bomo tudi nekaj koristnih nasvetov za stilsko oblikovanje.

 

Pravzaprav preseneča, da takšen stil pričeske pri moških videvamo tako poredko. To je zagotovo zelo opazna pričeska, ki privablja številne poglede in deluje veličastno. Poleg tega vam pričara nekaj dodatnih centimetrov. Morda je razlog za to, da pričeske ne srečujemo pogosteje, tudi ta, da je treba imeti za takšno pričesko določeno dolžino las, saj lasje ne smejo biti prekratki, predvsem pa ekstravagantna griva zahteva določeno mero samozavesti.

Moški z grivo: Kdo ponuja več?

Najbolj slavna osebnost z grivo je zagotovo Elvis. Toda tudi številni drugi zvezdniki sodobnega časa obožujejo grivo, predvsem pa lahko vidimo, kako različni so posamezni zvezdniki in kako raznovrstno je stilsko oblikovanja. Vrsta zvezdnikov, ki so se odločili za takšno pričesko, je zelo dolga, vse od ameriškega pevca Bruna Marsa do avstrijskega pevca narodno-zabavne glasbe s pridihom rock'n'rolla Andreasa Gabalierja pa nemškega glasbenika Goetza Alsmanna, mladega ameriškega igralca Chrisa Colferja (Glee) ter kanadskega igralca in lomilca ženskih src Nolana Gerarda Funka (X-Men 2, Glee).

Griva in številne stilske različice

Pričeska z grivo je raznovrstna in se pojavlja v najrazličnejših stilskih različicah, predvsem zaradi različne dolžine frufruja in striženja. Pet zadev, ki jih morate poznati o grivi:

  1. Če so lasje ob straneh zelo kratko postriženi, deluje griva zelo dominantno (kot lahko vidimo pri Goetzu Alsmanu).
  2. Prehod je lahko tudi postopno postrižen, v tem primeru bo deloval zelo mehko in prefinjeno (kot vidimo pri Brunu Marsu).
  3. Griva je lahko eksaktno počesana ali pa rahlo skuštrana, tako da jo oblikujete zgolj s prsti.
  4. Če imate rahlo sive lase, vam jih v tem primeru ni treba pobarvati. Pravzaprav je celotna pričeska toliko bolj zanimiva, saj sivi lasje ustvarijo zanimive akcente.
  5. Pričeska z grivo bo prišla še lepše do izraza, če bodo lasje imeli visok sijaj.

 

Toliko o teoriji. Zdaj pa si oglejmo, kako jo ustvariti.

Vse, kar potrebujete za pričesko v stilu grive

Peno za večji volumen, sušilnik za lase, glavnik za tupiranje, gel ali vosek, lak za lesk

Stilska navodila za oblikovanje grive

  1. Lase umijte, nato pa na sprednjem delu lasišča v predelu frufruja nanesite peno za večji volumen in jih osušite z okroglo krtačo – od lasišča do konic. S tem boste ustvarili povsem naraven lesk. Lase pri tem počešite nazaj.
  2. Nato jih postopoma, pramen za pramenom, natupirajte. Vzemite glavnik in lase narahlo natupirajte v nasprotni smeri rasti, nato pa jih nežno zgladite. Lahko naredite prečo in ustvarite svoj stil.
  3. Sedaj uporabite še gel za lase (če želite imeti pričesko v stilu wet-look) ali pa vosek (če si želite fleksibilno pričesko z visokim leskom) ter ga porazdelite po laseh in jih oblikujte v razkošno grivo. Preostale lase z glavnikom oblikujte v želeno obliko.
  4. Pričesko utrdite z lakom, s čimer boste ustvarili svojstven stil, obstojnost in izjemen lesk.