Ženska z dolgimi kodraste lase z okrasnim šal
Oblikovanje las | Trak za lase

Kreativne poletne pričeske: Najlepši stilski videzi z ruto

Rute lahko vsaki pričeski podelijo čudovit poletni videz. Najlepša stvar glede rut je zagotovo to, da lahko z eno samo ruto ustvarimo veliko različnih stilov. V nadaljevanju vam bomo zaupali vse o tem trendu – res je, da potrebujete samo eno ruto, a jih boste verjetno želeli imeti več, ko boste prebrali ta članek.

 

Kvadratasta ruta je čudovit in vsestranski modni dodatek, s katerim lahko ustvarite veliko različnih stilskih videzov: od rockerskega do retro stila in od lahkotnega do privlačnega videza. Oblikovanje različnih pričesk glede na barvo, vzorec in vrste blaga vaše rute je čudovit način, s katerim lahko osvežite svoj videz. Izberete lahko tudi bandano ali turban, vendar lahko ruto lepo vključite v celotno kreacijo in tako ustvarite čudovit, kreativen videz. Klasična ruta je običajno izdelana iz močnega bombaža v temno modri ali rdeči barvi z vzorcem ''paisley''.

Pričeske z ruto: Navodila za stilsko oblikovanje

Predstavljamo vam tri izmed naših najljubših pričesk z ruto, ki jih lahko povsem enostavno ustvarite tudi doma. S temi stilskimi videzi boste poskrbeli za občutek poletja, tudi ko bo sonce skrito globoko za oblaki. V nadaljevanju vam razkrivamo najbolj trendovske poletne stile in nekaj izmed naših najljubših izdelkov za stilsko oblikovanje.

Retro pričeska z ruto: Spuščeni lasje s čudovitim dodatkom

Ta stilski videz je čudovit kompromis. Lasje so spuščeni in jih lahko pozibava poletna sapica vetra, lahko pa jih tudi odmaknete stran od obraza, tako da sprednji del las spnete v smeri nazaj. Na koncu vse skupaj preprosto pritrdite z ruto.

Ženska s temnimi kodrastimi lasmi si priveže šal na lase
© Schwarzkopf

Čudovit videz, pri katerem lahko pokažete svoje zdrave lase

Po laseh popršite malo parfuma, tako da vas bo vseskozi spremljal nežen vonj po poletju, kamorkoli boste šli – izberete lahko na primer izdelek iz linije got2b Blessed. Tak stilski videz je popolna izbira, če želite pokazati svoje lase ne glede na dolžino, ne da bi vam ti padali na obraz (in pokvarili make-up).

Ženska nosi lasni šal in se igra s kodri
© Schwarzkopf

Praktična rešitev, če ne želite, da bi vam lasje padali na obraz

Figa z ruto

Figa z ruto je odlična izbira, če želite imeti visoko speto pričesko, pri kateri vas lasje ne bodo motili. Visoko speta figa je trendovska rešitev, pri kateri vam lasje v vročih poletnih dneh ne bodo padali na obraz ali ramena.

Ženska nosi zajček, vezan s šalom
© Schwarzkopf

Odlična izbira, če vam je vroče in želite lase odmakniti stran od obraza in vratu

Popestrite svoj stilski videz tako, da najprej oblikujete figo kot običajno (ustvarite visok čop in ga zasukajte), nato pa vse skupaj pritrdite z ruto ali pa ruto zavežite okrog gumice. Preprosta sprememba, ki bo čudovito popestrila brezčasno klasično pričesko!

Temnolasa ženska zategne šal, da popravi žemljo
© Schwarzkopf

Konce rute lahko skrijete pod samo ruto ali pa jih pustite, da prosto padajo

Spleteni lasje z ruto

Če obožujete spletene lase, imamo dobro novico za vas. Kitke so namreč praktična pričeska, pri kateri so lasje videti čudoviti ves dan, poleg tega pa poskrbijo za poseben, romantičen videz. Zlasti francoske kitke ustvarijo klasičen stilski videz, lahko pa si omislite tudi nekoliko bolj moderno kreacijo z nizozemskimi kitkami. 

 

Temnolasa ženska nosi pletenico s pletenim šalom
© Schwarzkopf

Popestrite svojo pričesko z barvami, ne da bi si morali lase pobarvati

Če želite svojo čudovito kitko kombinirati z ruto, jo preprosto dodajte k enemu izmed pramenov, ki ga spletate. Priporočamo, da najprej oblikujete osnovni del kitke, nato pa vključite ruto – vse skupaj lahko pritrdite z lakom za utrjevanje, kot je Taft Shine. Pri francoski ali nizozemski kitki začnite spletati visoko na zgornjem delu glave. Ko dosežete zadnji del lasišča, dodajte ruto k enemu od pramenov in nadaljujte spletanje kot običajno.

Temnolasa ženska nosi pletenico s pletenim šalom
© Schwarzkopf

Ta pričeska je kljub enostavnemu oblikovanju pravi magnet za poglede

Dodatne ideje za stilske videze z ruto

Predstavili smo vam samo nekaj od številnih možnosti za uporabo rute. Ker dobrih nasvetov ni nikoli dovolj, vam v nadaljevanju predstavljamo še nekaj trikov za ta trendovski poletni videz!

 

  1. Slab dan za pričesko je z ruto le še stvar preteklosti. Neubogljive lase lahko ukrotite povsem enostavno – in nadvse stilsko!
  2. Ruta ni primerna samo za vaše lase. Uporabite jo lahko tudi kot zapestnico na zapestju ali na zgornjem delu roke. Preizkusite ta videz na jakni iz jeansa – tak stilski videz smo opazili pri številnih vplivnežih.
  3. Ruto lahko uporabite tudi kot šal, ki ga nosite okrog vratu, ali pa jo ovijte okrog gležnja. Nasvet za vroče dni: Ruto predhodno namočite, da vas bo prijetno hladila.
  4. Priljubljen trik pri modnih oblikovalcih: Uporabite ruto kot razkošen dodatek, ki ga ovijete okrog ročaja vaše torbice.
  5. Poskrbite za občutek dodatnega razkošja in bombažno ruto zamenjajte za svileno. Svila ne poškoduje las, obenem pa se boste s tem razkošnim dodatkom počutili še bolj posebno!

Odkrijte: Hair Styling