Ženska z blond kodrastimi lasmi, oblikovanimi v stopničasto postriženo pričesko
Oblikovanje las | Stopničaste pričeske

Nega in stilsko oblikovanje stopničasto postriženih pričesk

Sušenje, stilsko oblikovanje in nega. To so tri osnovna načela, ki vam bodo v pomoč pri oblikovanju postopno postrižene pričeske. V nadaljevanju vam bomo razkrili, kako lahko ustvarite stopničke, in vam povedali, katere stilske pripomočke potrebujete.

Če iščete raznoliko pričesko, ki bo vašim lasem podelila strukturo in obliko, potem je postopno postrižena pričeska prava izbira za vas. Stopničke lasem načeloma podelijo lahkotnost in strukturo. Pri negi in stilskem oblikovanju morate biti pozorni na tri stvari: Volumen na lasišču, zdrave konice in lepo poudarjene stopničke.

Kako ustvariti volumen pri stopničasto postriženih pričeskah?

Za večji volumen lahko poskrbite že pri umivanju las s šamponom. Priporočamo vam, da uporabite šampone in regeneratorje za večji volumen, ki bodo vaše lase privzdignili že na lasišču. Nasvet: Pred uporabo sušilnika na še vlažne lase nanesite peno za večji volumen. Nanesite količino v velikosti teniške žogice. Namesto pene za volumen lahko uporabite tudi sprej za zaščito pred toplotnimi učinki, saj oba izdelka poskrbita za strukturo in obstojnost ter ustvarita optimalno podlago za nadaljnje stilsko oblikovanje.

Za čudovit volumen stopničasto postriženih pričesk uporabite okroglo krtačo

Priporočamo, da lase sušite z okroglo krtačo, ki jo povlečete skozi celotno dolžino las, od korenov do konic. Lase sušite postopoma, pramen za pramenom. Nasvet: Če imate srednje dolge ali dolge lase in želite, da so konice obrnjene navzven, vam svetujemo, da krtačo položite na konice, nato pa jo med sušenjem zasukajte v smeri navzgor.

Pri kratkih do srednje dolgih laseh uporabite široko ploščato krtačo. Lase češite v nasprotni smeri rasti – najprej na desni strani, nato na levi, na koncu pa še spredaj in zadaj. Tako boste ustvarili razkošen volumen na lasišču in sijoč lesk, pri tem pa bodo lasje ostali voljni in zravnani.

Pravilna nega stopničasto postriženih pričesk

Pravilna nega je pri stopničasto postriženih pričeskah še posebno pomembna. Takšna pričeska je videti čudovita le, če je pravilno negovana vse do konic, saj so urejene in sijoče konice za ta stilski videz ključnega pomena. Če imate poškodovane lasne konice, vam svetujemo uporabo negovalnih serumov ali dragocenega olja. Izberite po meri ukrojene šampone, regeneratorje in tretmaje za poškodovane lase, ki zagotavljajo zdrav videz in sijoč lesk. Stopničasta pričeska je idealna izbira za vas, če frizerja ne obiskujete pogosto, saj lahko ohrani svojo obliko tudi več tednov.

Stilsko oblikovanje stopničasto postriženih pričesk

Stopničasto postrižene pričeske so lahko skuštrane, posamezne stopničke pa pridejo najlepše do izraza s poudarjenimi konicami. Majhno količino kreme ali voska za oblikovanje podrgnite med prsti in nanesite na posamezne segmente. Tako boste lepo poudarili konice, ne da bi lase pri tem obtežili ali zlepili, vosek pa bo pričeski podelil dodaten lesk. Pri tankih laseh uporabite manjšo količino voska, ki je primeren predvsem zaradi svoje lahkotne teksture.

Dodaten nasvet:

Prameni odlično pristajajo stopničasto postriženi pričeski, saj poskrbijo za popoln videz. Preizkusite stilski videz z dvema ali tremi različnimi barvnimi odtenki ter tako videzu dodajte tridimenzionalni učinek in globino.

600x800_back-view-woman-with-layered-cut-and-highlights
Prameni lepo zaokrožijo stopničasto postriženo pričesko