Plavolaske s pričeskami v stilu 70. let
Oblikovanje las | Pričeske v stilu 70. let

Najboljše iz sedemdesetih: Najlepša modna oblačila in pričeske v stilu 70.

Sedemdeseta leta so bila v znamenju disko glasbe, hipijev in glam rocka. Poleg tega je za to obdobje značilen avtentičen, barvit in nekoliko ekstravaganten stil. V sodobni različici je ta stil nekoliko bolj umirjen in uglajen. V nadaljevanju vam bomo predstavili pričeske v stilu sedemdesetih, ki so prilagojene sodobnemu času. 

ABBA, Donna Summer in Rolling Stones: To so najbolj prepoznavne ikone sedemdesetih. Za to obdobje so bila značilna oblačila v stilu flower-power, veliki kodri, poudarjene stopničke in boemski videz. Vse to pride lepo do izraza tudi v sodobnem času – če le poskrbite za moderno interpretacijo. Povedali vam bomo, kako boste to naredili popolnoma preprosto. Dovolite, da vas naša galerija pričesk in modnih oblačil popelje v divja sedemdeseta in vas navdihne.

Stil sedemdesetih: Kako ustvariti moderen retrovidez

Moda: Izvirna, ekstravagantna in zelo barvita. Sedemdeseta so v znamenju močnih izraznih barv, prepoznavnih vzorcev in trpežnih tkanin, za to obdobje pa so značilni tudi veliki ovratniki, kratka krila in čevlji s polno peto. Relikt disko obdobja, ki je tipičen za sedemdeseta: Sijoče tkanine in bleščice s prelivajočimi se barvami. Psihedelični motivi, cvetlični potiski, ročni način vzorčenja tkanin z voskom (batik) in lahkotna oblačila, ki se nežno pozibavajo v sapici vetra, spominjajo na obdobje hipijev tedanjega časa. Priljubljeni glam rock, ki je prevladoval v sedemdesetih, se v sodobnem času odraža z usnjenimi oblačili, kovicami in ponošenim videzom.

 

Pričeske: Modna oblačila v stilu sedemdesetih, ki predstavljajo noro kombinacijo različnih barv, vzorcev, tekstur in tkanin, narekujejo nekoliko bolj umirjeno izbiro pričesk, ki so zato bolj zadržane. Namesto dosledno oblikovane in stilsko urejene fen pričeske tako lepše pride do izraza rahlo skuštrana pričeska. V kombinaciji z visokim pulijem, enobarvnimi oblačili, hlačami na trapez ali z bluzo s pentljo je takšna pričeska hitro v središču pozornosti (na primer kot razkošna pričeska z neukročenimi kodri).

 

Make-up: K stilu sedemdesetih odlično pristajajo zadimljene oči ali make-up v naravnih kožnih odtenkih. Živo rdeča barva na ustnicah poskrbi za svežino ter ustvari eleganten in ženstven pridih.

Galerija: Pričeske in moda v stilu sedemdesetih