Ženska z rjavimi lasmi in obrnjenim pažem, oblečena v rumeno jakno
Oblikovanje las | Paževske pričeske

Nadgradnja paževskih pričesk: Obrnjeni paž

Tako kot v svet mode se trendi z začetka 21. stoletja vračajo tudi med pričeske. Stilski videz, ki nas ponovno navdušuje: Obrnjeni paž. V nadaljevanju vam bomo zaupali, komu pristaja in kako ga stilsko oblikovati v letu 2019.

Paž je ena izmed naših najljubših pričesk in skoraj vsi smo jo vsaj enkrat v življenju tudi preizkusili. Najlepše pri tej pričeski je, da je kljub svojemu klasičnemu videzu zelo raznolika. Ker se vseskozi pojavljajo nove različice in oblike, se paža preprosto ne moremo naveličati.

 

Ena izmed paževskih pričesk, ki nam je trenutno najbolj všeč, je obrnjeni oziroma obratno postriženi paž. Pričeska je elegantna, stilsko oblikovanje je povsem enostavno, primerna pa je tako za ravne kot tudi valovite lase. Zakaj obožujemo obrnjeni paž, si preberite v nadaljevanju, predstavili pa vam bomo tudi možnosti stilskega oblikovanja.

Predstavljamo vam obrnjeni paž

Blond ženska z moderno paževsko pričesko, ki se ozira čez ramo

Obrnjeni paž je moderen in preprost

Glavna značilnost obrnjenega paža je opazna že na prvi pogled: Lasje so na zadnjem delu glave kratki, spredaj pa so dolgi. Večja kot je razlika med dolžino las na sprednji in zadnji strani, lepše pride pričeska do izraza. Da obrnjeni paž ohrani svojo prepoznavno obliko, morate poskrbeti za redno striženje. Poleg tega je pomemben tudi nežen prehod s krajše dolžine las na daljšo. Omislite si lahko tudi nekaj dodatnih stopničk na zgornjem delu glave, da bodo lasje še lepše padali, kar je še posebno čudovito pri valovitih laseh.

Obrnjeni paž ni nič novega. Gre namreč za trendovski videz, ki je bil priljubljen že okrog leta 2000, predvsem zaradi modne oblikovalke Victorie Beckham. Za takratni obrnjeni paž je bil značilen razkošen volumen na zadnji strani glave. Pri sodobni, modernejši različici gre za asimetrično pričesko z manjšim volumnom, a z nič manj stila.

Stilsko oblikovanje obrnjenega paža

Če so vaši lasje pravilno postriženi, bo za stilsko oblikovanje te pričeske potrebnih samo nekaj korakov. To je odlično, saj nihče od nas nima časa za oblikovanje zapletenih pričesk. Predstavljamo vam navodila za stilsko oblikovanje sveže umitih las:

Profil svetlolase ženske s kratkim, lahkotno oblikovanim obrnjenim pažem

Obrnjeni paž je lahkoten, svež in zato popolna izbira za poletne dni

  • Po umivanju na lase nanesite regenerator brez izpiranja. Pri tem posebno pozornost namenite konicam.
     
  • Priporočamo, da ravne lase osušite s pomočjo sušilnika in okrogle krtače, saj bodo tako ti imeli večji volumen. Nato lahko posamezne pramene z likalnikom za ravnanje las zavijete navznoter.
Mlada ženska z mehko valovitimi lasmi, oblikovanimi v obrnjen paž.

Rahlo valoviti lasje pri obrnjenem pažu poskrbijo za eleganten končni videz

  • Če imate valovite lase, v rutino nege vključite še malo pene za večji volumen. Tako bodo valoviti in kodrasti lasje imeli še lepšo obliko, ko se bodo osušili. Lase lahko osušite s sušilnikom za lase in pri tem uporabite poseben nastavek za povečanje volumna, za bolj naraven videz pa pustite, da jih osuši sapica vetra.

  • Obrnjeni paž v skuštranem stilu lahko ustvarite tako, da na suhe lase nanesete nekaj kreme za stilsko oblikovanje in jih pregnetete. Tako jim boste podelili lepšo teksturo, s čimer boste ustvarili lahkoten ''nepopoln'' videz.

Če želite ustvariti obrnjeni paž z elegantnim videzom, uporabite vosek za stilsko oblikovanje, ki ga nanesete na sprednje lase in jih oblikujte tako, da bodo lepo uokvirili vaš obraz. Nato nanesite lak za lase, da bo pričeska obstojnejša. Za še več elegance lahko poskrbite z veliko sponko za lase, saj so takšne sponke trenutno zelo priljubljene. Namestite jo lahko takoj nad ušesom ali pa zgladite sprednje lase v višini senc v smeri nazaj in jih nato pritrdite. V obeh primerih bo pričeska pravi magnet za poglede!

Kateri tip las je najprimernejši za obrnjeni paž?

Ta asimetrična različica paža je primerna tako za ravne kot tudi za valovite lase. Če imate močno kodraste lase pa priporočamo, da se glede izbire pričeske najprej pogovorite s svojim frizerjem. Ta vam lahko svetuje tudi glede dolžine obrnjenega paža, ki vam bo najlepše pristajala. Da bo pričeska imela ustrezno obliko, morajo lasje segati vsaj do brade.Najlepše pri tej paževski pričeski je, da bo celo najmanjša razlika med dolžino las na sprednji in zadnji strani glave delovala stilsko dovršeno in elegantno. Preizkusite to različico, saj jo lahko v primeru, da vam ne ustreza, enostavno preoblikujete v eno izmed drugih paževskih pričesk.