Ženska drži konec svojega dolgega čopa
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Hitre pričeske: Prva pomoč, ko imate slab dan za pričesko

Lasje so razmršeni in štrlijo na vse strani, nikakor jih ne morete oblikovati ali pa so videti suhi – to so znaki, da imate slab dan za pričesko! A lahko ste brez skrbi. Za vas imamo nekaj hitrih pričesk, ki vam bodo pomagale, da boste imeli ponovno vse pod nadzorom.

 

Včasih naši lasje preprosto nočejo sodelovati in niti en samcat las ni na svojem mestu. Pogledate se v ogledalo in se sprašujete, kaj se je zgodilo ponoči. Ko ste šli zvečer v posteljo, so bili vaši lasje čudoviti, zdaj pa so naenkrat brez leska in suhi. Kljub vsem poskusom se zdi, da jim nikakor ne morete povrniti iskrice življenja ali zravnati svojega frufruja.

 

Zdi se, da nas slab dan za pričesko vedno pričaka ravno takrat, ko nam primanjkuje časa. Mudi se nam na pomemben sestanek, v službo ali na fakulteto. Takrat potrebujete enostavno rešitev, da boste poskrbeli za čudovit videz in dobro počutje. Za vas smo zbrali najboljše trike za stilsko oblikovanje, s katerimi boste v samo nekaj minutah ukrotili svoje lase.

Hitre pričeske: Nasveti, triki in obvezni pripomočki

V kopalnici boste našli ogromno pripomočkov, ki so vam lahko v pomoč: Od modnih dodatkov, kot so trakovi za lase, do pripomočkov za stilsko oblikovanje, kot so likalniki ali kodralniki, in izdelkov, kot sta suhi šampon ali sprej za večji lesk. Pomagate pa si lahko tudi z majhnimi pripomočki, kot so sponke in gumice – vedeti morate samo, kako jih pravilno uporabiti.

 

Predstavljamo vam tri hitre pričeske, ki jih lahko preprosto oblikujete v zelo kratkem času – ne glede na to, ali je vaš frufru povsem razmršen ali pa so vaši lasje videti izčrpani in brez leska.

Ženska nosi svoje temne lase navzdol s stranskim predelkom.
© Schwarzkopf

Če niste zadovoljni s svojo pričesko, poskusite s spremembo in prečo ustvarite na nasprotni strani kot sicer.

Hitre pričeske: Globoka stranska preča

Težava: Vaš frufru nima želenega videza.

 

Rešitev: Ustvarite globoko stransko prečo, počešite lase na nasprotno stran ali pritrdite frufru z lasnico.


Če je vaš frufru ušel izpod nadzora, ga lahko ukrotite s sponko. Odvisno od želenega stilskega videza lahko živahne pramene usmerite na stran z lasnicami ali modnimi sponkami. Če iščete drugo rešitev, lahko tudi eksperimentirate s frufrujem. Ustvarite lahko globoko stransko prečo ali lase počešete na nasprotno stran. Na ta način boste popestrili celotno stilsko podobo in spet boste zablesteli v vsem svojem sijaju – obljubimo! Ti triki so primerni za vse stile – za dolge in kratke lase. V trenutku boste spet samozavestni! 

Ženska s temnimi, hrbtnimi lasmi, ki nosi čop v posnetku.
© Schwarzkopf

Če so vaši lasje videti izčrpani in brez leska, jih poskusite natupirati

Hitre pričeske: Visoko spete pričeske z razkošnim volumnom

Težava: Vaši lasje so videti izčrpani in brez leska.

 

Rešitev: Natupirajte lase, uporabite ustrezne izdelke za stilsko oblikovanje ali jih skodrajte s kodralnikom.

 

Če so vaši lasje brez življenjske iskrice, jih lahko poskusite poživiti tako, da jim podelite večji volumen in poudarite njihovo strukturo. Lahko jih na primer natupirate s posebnim glavnikom in na ta način ustvarite polnejši videz. Nato jih oblikujte v čop in jih pritrdite z veliko sponko. Če las ne želite natupirati, lahko namesto tega uporabite suhi šampon in puder za večji volumen. Nanesite majhno količino na korene in nežno vtrite s prsti. Enostavno in hitro pričesko za večji volumen lahko ustvarite tudi tako, da lase osušite tako, da imate glavo nagnjeno navzdol, nato pa nanesite še lak za utrjevanje. Če imate na voljo nekoliko več časa, ovijte posamezne pramene okoli kodralnika in oblikujte subtilne kodre. Pričeska bo prišla še lepše do izraza, če lase nekoliko skuštrate.  

Ženska z rjavimi lasmi, ki nosi figu.
© Schwarzkopf

Če vam ne uspe nobena pričeska, preizkusite nekaj novega!

Hitre pričeske: Preizkusite nekaj novega

Težava: Nobena izmed pričesk, ki ste jih preizkusili, vam ni všeč.

 

Rešitev: Preizkusite nekaj novega in drugačnega.


Če ste preizkusili že kup različnih pričesk, a še vedno niste našli tiste prave, je morda čas, da preizkusite nekaj novega! Razpustite svoje lase ali pa jim dodajte čudovit trak, ki bo popestril vaš videz. Lahko pa tudi ustvarite figo. Če ste mnenja, da je ta pričeska dolgočasna, preizkusite drugačno različico fige. Ko vam gre vse narobe in preprosto ne morete ukrotiti svojih las, si nadenite kapo. Pri tem si omislite valovite ali ravne lase, lahko pa oblikujete tudi nizko umeščeni čop.