ženska s formalno pričesko
Oblikovanje las | Festivali

Najnovejše pričeske za dirndl, ki jih lahko ustvarite povsem enostavno

Od tradicionalnega spletenega venčka do lahkotne visoko spete pričeske s cvetlično krono: V nadaljevanju vam bomo zaupali natančne in enostavne napotke za stilsko oblikovanje sanjske pričeske za dirndl.

 

Bodisi da najraje pijete pivo, se zabavate na vrtiljaku ali se sprehajate po festivalskem prizorišču: Za obisk festivala narodnozabavne glasbe potrebujete tudi ustrezen stilski videz. Spomladi, ko se začnejo festivali, je spet čas za tradicionalna oblačila, kot je dirndl. K tej narodni noši najlepše pristajajo razigrane pričeske – od klasičnega spletenega venčka do valovitih spuščenih las s cvetličnimi dodatki. V nadaljevanju vam predstavljamo trenutno najbolj priljubljene pričeske za srednje dolge in kratke lase, s katerimi boste več kot pripravljeni na praznično rajanje.

Pričeske za dirndl: Spleteni venček

Festivali narodnozabavne glasbe imajo v Nemčiji dolgo in bogato tradicijo, ki si je ne moremo predstavljati brez piva in godbe na pihala – a tudi ne brez spletenih pričesk. Ena izmed najlepših je spleteni venček. To čudovito pričesko lahko ustvarite z dolgimi ali srednje dolgimi lasmi v samo nekaj korakih.

Navodila za stilsko oblikovanje:

 • Za lažje stilsko oblikovanje na lase nanesite malo pene za oblikovanje ali pudra za večji volumen.
 • Lase v višini ušes spletite v dve dolgi kitki.
 
 • Obe kitki zavijte okrog glave in ju pritrdite s sponkami. Takšno pričesko lahko oblikujete tudi s krajšimi lasmi, le da v tem primeru kitke začnete plesti tik ob lasišču.

Pričeska za dirndl: Napol visoko speta pričeska z zavitimi kolutki

Čudovita alternativa za spleteni venček je napol visoko speta pričeska z zavitimi kolutki in svileno pentljo. Ta pričeska je elegantna in romantična, stilsko oblikovanje pa je povsem enostavno.

Navodila za stilsko oblikovanje:

 • Ustvarite sredinsko prečo, nato pa na desni in levi strani lasišča ločite širok pramen las.
 • Oba pramena zasukajte v višini ušes in ju spnite na zadnjem delu glave.
 • Pritrdite ju s tanko sponko, potem pa preko nje zavežite še pentljo iz svilenega traku. Čudovita popestritev: Pentlja, ki se barvno ujema z vašim dirndlom.
 • Dodatni nasvet: Na lase nanesite malo losjona proti razmršenosti, da bodo ostali svilnato gladki, obenem pa boste na ta način zgladili tudi naelektrene lase.

Pričeska za dirndl: Boksarske kitke

Boksarske kitke so zanimiva, a še zmeraj klasična pričeska za dirndl, ki je primerna predvsem za srednje dolge lase. Čeprav takšno oblikovanje kitk zahteva nekaj spretnosti, je privlačen stilski videz vreden truda.

Navodila za stilsko oblikovanje:

 • Ustvarite sredinsko prečo in lase razdelite na dva segmenta.
 • Najprej enega od obeh segmentov razdelite na tri dele. Delitev naj se začne na čelu.
 • Lase spletite tako, kot bi oblikovali francosko kito, vendar pri tem zunanjih pramenov ne položite preko sredinskega pramena, temveč jih dodajajte s spodnje strani. Postopoma vključite vse lase.
 • Začnite spletati tik ob lasišču, od vrha glave proti zatilju.
 • Kitke spletite do konic, nato pa konce spnite s tanko gumico.
 • Postopek ponovite še na drugi polovici las.

Pričeska za dirndl: Kita, spletena na eni strani

Obožujete sanjave in romantične pričeske? Potem je stranska kita popolna izbira za vas. Ta klasična kita za dirndl je primerna tako za srednje dolge kot tudi daljše lase. Pri tem lahko spletete samo srednjo dolžino las ali pa spletanje začnete tik ob lasišču.

Navodila za stilsko oblikovanje:

 • Najprej lase počešite na eno stran in jih razdelite na tri enako velike dele.
 • Zunanji pramen las vsakokrat s spodnje strani položite med druga dva pramena.
 • Za večjo obstojnost izmenično dodajajte zunanje pramene s spodnje strani in kito pri vsakem koraku tesno pritegnite. Nadaljujte do želene dolžine.
 • Nasvet: Kito lahko namesto z gumico spnete tudi z lepo pentljo iz satena.

Pričeska za dirndl: Preprosta figa

V pivskem šotoru se boste najbolje počutili z lasmi, spetimi v preprosto figo.

Navodila za stilsko oblikovanje:

 • Zgornje lase povežite v čop, nato pa jih zavijte v figo na vrhu glave in pritrdite s sponkami.
 • Pričesko lahko popestrite s spletanjem: Najprej lase v čopu spletite v kito, nato pa jo oblikujte v visoko speto figo in pritrdite s sponkami.
 • Da boste dosegli dolgotrajno obstojnost in bo figa zdržala do jutranjih ur, na koncu uporabite še lak za utrjevanje.  

Pričeska za dirndl: Kitke za kratke lase

Kitke s kratko postriženimi lasmi? Zakaj pa ne! Če imate na zgornjem delu glave malo daljše lase, lahko brez težav oblikujete čudovito pričesko za dirndl. Najboljši pripomočki za ta stilski videz: Vosek in sponke.

Navodila za stilsko oblikovanje:

 • Pred začetkom spletanja na posamezne pramene nanesite nekaj voska za stilsko oblikovanje. Nato te pramene ''spletite skupaj'', kot bi pletli kito.
 • Konce pritrdite s sponkami v barvi vaših las.

 

 • Spletajte nežno in postopoma vključujte pramene s strani.

 

 • Za popolno obstojnost uporabite lak za lase – in zabava se lahko začne!

 

Pričeska za dirndl: Spleten frufru

Spleten frufru je čudovit in zelo stilski! Če so vaši lasje dovolj dolgi, lahko v pričesko vključite tudi cvetje in na ta način popestrite igriv stilski videz za dirndl. Pri krajšem frufruju bodo skuštrane konice poskrbele za naraven in lahkoten videz. Nasvet: Na koncu uporabite lak za lase, da bo pričeska obstojnejša.

Pričeska za dirndl: Cvetlični venček

Cvetje v laseh bo odlično zaokrožilo tradicionalno pričesko za dirndl. Bodisi na lahkotni figi ali na spuščenih, valovitih laseh – cvetlični venček bo okronal vsak stil. Ustvarite ga lahko na čelu ali pa ga umestite nekoliko nižje in tako okrasite (spleteno) figo, ki jo lahko ovijete v trak za lase s cvetličnim motivom ali jo pritrdite z gumico, okrašeno s cvetjem.

Pričeska za dirndl: Spuščeni valoviti lasje

Če so vam všeč bolj naravne in nezapletene pričeske, lasem privoščite popolno svobodo in jim dovolite, da lahkotno padajo čez ramena. Imate naravno valovite lase ali kodre? Odlično! Uporabite malo kreme za stilsko oblikovanje ali balzam za oblikovanje kodrov in vaši kodrasti lasje bodo še lepši. Če imate ravne lase, lahko uporabite široke navijalke ali kodralnik in oblikujete nežno valovito obliko. Nasvet: Še vlažne lase navijte na navijalke in počakajte, da se osušijo. Pričesko na koncu okrasite s pisanim cvetličnim venčkom.

Pričeska za dirndl: Pričeska v stilu pixie z modnimi dodatki

Pričeska v stilu pixie z modnimi dodatki je popolna izbira za dirndl, če imate kratke lase. Še posebej lepo pride do izraza s sponkami, ki so okrašene s cvetlicami, ali z lasnicami, s katerimi lahko frufru pritrdite na stran. Preostale lase lahko oblikujete z voskom.

Odkrijte: Spletene pričeske