Mlada ženska s klobukom
Oblikovanje las | Festivali

Pet najlepših festivalskih pričesk

Skuštrani lasje v hipijevskem stilu, igrive kitke in elegantni modni dodatki: Predstavljamo vam pet najbolj priljubljenih festivalskih pričesk, primernih za ples, zabavo in zbujanje pozornosti! Na koncu pa še nekaj nasvetov za popolno festivalsko pričesko, ki jih lahko uporabite kar na samem mestu festivalskega dogajanja.

 

Vroči dnevi, mile noči, privlačni ritmi, prijetne vibracije: Festivalsko dogajanje od vas zahteva privlačen videz, ki mora biti obenem tudi obstojen in trpežen. Četudi na festivalih glasba počasi ugaša in že pospravljajo šotore, to še ne pomeni, da je zabava končana. Ta se običajno nadaljuje na zasebnih koncertih, zabavah, manjših festivalih -- vse od poletja do jeseni se zvrsti veliko dogodkov na prostem. Pomembno je, da vaša pričeska prenese divje glasbene in plesne ritme ter da je ob tem še zmeraj videti čudovito. Seveda so za številne festivalske navdušence še vedno najbolj pomembni spuščeni lasje v hipijevskem stilu, toda v letu 2019 je na voljo še veliko drugih trendovskih pričesk, ki jih morate preizkusiti. Za festivale, ko so Coachella, Glastonbury, Lollapalooza, Burning Man, SXSW, Woodstock, Roskilde in še bi lahko naštevali, lahko izbirate med petimi čudovitimi stilskimi pričeskami.

Nasveti za dolgo obstojnost festivalskih pričesk

Ne glede na to, ali želite plesati ves konec tedna ali pa praznovati samo en večer – na festivalu se najde le malo priložnosti za stilske popravke in vmesno osvežitev. Zato smo za vas pripravili nasvete, ki vam bodo pomagali ohraniti privlačen videz in urejeno pričesko:

  • Ne pozabite vzeti s seboj suhega šampona. V festivalsko torbo boste najlažje spravili manjšo stekleničko. S tem čudežnim izdelkom boste pridobili dodaten dan brez preglavic, s katerimi se srečujemo, ko si moramo umiti lase v kampu. Poleg tega suhi šampon lasem podeli takojšen volumen.
  • Sonce močno pripeka? Pomislite na zaščito pred UV-žarki. Ni dovolj le zaščititi kože, poskrbeti morate tudi za svoje lase. Klobuček, kapica in privlačni trak bodo lase in lasišče učinkovito zaščitili pred soncem. Dodatna ugodnost: Takšno pokrivalo je obenem modni dodatek, s katerim čudovito popestrite svoj videz.
  • Vaša festivalska pričeska bo pritegnila veliko pogledov, zakaj je ne bi še odišavili? S parfumom za lase boste svoji pričeski podelili dodatno svežino in poskrbeli za dobro razpoloženje.
     

Kupili ste vstopnico in v torbico zložili lepotne pripomočke. Zdaj se morate odločiti samo še, kakšen stil boste izbrali. Predstavljamo vam pet najlepših festivalskih stilskih pričesk.

Festivalska pričeska: Novi frufru

Ta stilski videz se poigrava z nasprotji: Naj vaši dolgi valoviti lasje nežno padajo preko ramen, frufru pa naj bo dosledno urejen (enak učinek dosežete tako pri dolgih kot tudi pri kratkih sprednjih laseh). Ta stilski videz je primeren tako za festivale kot tudi za elegantne vrtne zabave.

Festivalska pričeska: Kitke, kitke, kitke

Preprosto, a čudovito: Z boksarskimi kitkami lahko ubijete kar dve muhi na en mah, saj ste v njih A) videti odlično, obenem pa B) zagotavljajo dobro obstojnost pričeske. Dolge noči, divji plesni ritmi, veter, slabo vreme, preoblačenje … vendar videz vaših kitk ostaja popoln. Zaključek: S tem stilskim videzom boste dosegli popolnost.

Festivalska pričeska: Spuščeni lasje

Spuščeni in rahlo skuštrani lasje so za prireditve na prostem odlična izbira. Zamislite si, kako se vaši lasje zapeljivo pozibavajo v poletni sapici vetra in izžarevajo lepoto – da svobode in lahkotnega utripa sploh ne omenjamo. Dodatna ugodnost: Vaša pričeska bo ustvarjena v trenutku. Preprosto naredite sredinsko prečo, nato lase prečešite in že ste gotovi! Če bodo vaši lasje med festivalskim dogajanjem potrebovali osvežitev, na korene preprosto stresite malo pudra za stilsko oblikovanje in delo je opravljeno.

Festivalska pričeska: Napol visoko speta figa

Figa, na katero prisegajo blogerke, se seli na festivalska prizorišča. Idealna pričeska za dolge, vroče poletne noči. Kaj pridobimo s to pričesko? Lasje so počesani z obraza, kar je praktično in elegantno. S tem se izognete tudi potenju in stresu ob urejanju pričeske. Z razigrano in nekoliko skuštrano figo se boste počutili dobro, in tako boste tudi videti – predvsem pa pripravljeni, da se festivalsko dogajanje prične!

Festivalska pričeska: Modni dodatki za lase

Pričeske z boemskim pridihom so primerne za vsa poletna prizorišča. V letošnji sezoni festivalov prisegamo na boemski trendovski videz, ki ga pričarajo romantični hipijevski trakovi za lase. Dopolnite svoj stilski videz z igrivimi modnimi dodatki in počutili se boste kot kraljica festivala. Ta stil lepo pride do izraza tako pri visoko spetih pričeskah kot tudi pri spuščenih in rahlo skuštranih laseh. Kako pa ta stilski videz pride do izraza pri drznih kratkih pričeskah? Popolno!