Moški v jakni s temno blond lasmi in pet dni staro brado.
Oblikovanje las | Brada

Trendi za stilsko oblikovanje brade 2019: Stilski videzi, ki jih morate poznati

Bodisi brki v hipsterskem stilu, zapeljiva tridnevna brada ali osupljiva dolga brada: V letu 2019 bodo moški ponosno nosili brado. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kateri stili so še posebno moderni, pa tudi kako brado ustrezno negovati in za kateri stil se odločiti.

 

Pri moških je poleg pričesk v središču pozornosti vselej tudi brada, zato ne preseneča, da se trendi spreminjajo. Dlačice na obrazu niso bile še nikoli tako moderne kot v letu 2019. V nadaljevanju vam bomo predstavili različne stile, zato da boste seznanjeni z vsemi novostmi.

Trendi za stilsko oblikovanje brade 2019: Brki

© Stocksy

Dragi moški, uradno razglašamo: Brki so se vrnili v velikem slogu!

Brki so ponovno zelo priljubljeni, tako pri mladih kot tudi pri starejših moških in so tudi v tem letu povsem v ospredju. Zagotovo lahko v prvi vrsti omenimo filmskega igralca Johnnyja Deppa, ki nas navdušuje z najrazličnejšimi oblikami. Včasih si omisli nekoliko daljše brke, spet drugič kratke, pa tudi ekstravagantne ali povsem klasične. Najpomembnejša pri brkih je zagotovo dosledno postrižena linija brez vmesnih vrzeli. Osnovne linije in robovi so zelo pomembni, prav tako je osnova za lep videz enakomerna in gosta poraščenost.

Brke uredite in oblikujte s kremo za stilsko oblikovanje in uživajte v urejenem videzu.

Trendi za stilsko oblikovanje brade 2019: Tridnevna brada

Moški s temnimi lasmi in urejeno tridnevno brado v sivi majici.
© Shutterstock

Stil, ki bo vedno moderen: Tridnevna brada

Zraste zelo hitro, videti je osupljivo in odraža življenjski slog. Nobena druga brada ni tako drzna in zanimiva kot tridnevna brada.

Na prvi pogled deluje lahkotno in nagajivo, vendar pa zahteva določeno mero pozornosti. Tudi tridnevna brada zahteva poseben pristop. Zelo pomembna je dosledno urejena oblika s proporcionalnimi linijami, saj lahko sicer hitro deluje zanemarjeno. Prav zato je redno striženje še toliko bolj pomembno!

In naj vas nikar ne skrbi, če ne bo popolna že po treh dneh. Večina moških potrebuje za lepo in urejeno tridnevno brado tudi šest dni!

Trendi za stilsko oblikovanje brade 2019: Petdnevna brada

Nasmejan moški s temno blond barvo las in pet dni staro brado, ki nosi klobuk in sedi zunaj v naravi.
© Shutterstock

Petdnevna brada včasih potrebuje deset dni časa, da zraste in razvije svoj stilski potencial

Ste že preizkusili tridnevno brado, zdaj pa ste pripravljeni na še drznejšo potezo? Preizkusite nov trend: petdnevno brado. Ta stilski videz ni samo markanten temveč tudi zelo zapeljiv. Petdnevna brada ne sme ostati le na tem, da je videti divja in ''neobrita'', dajati mora vtis umetniške izraznosti, zavestne izbire in negovanosti. Akcijski načrt: Pustite jo rasti dva dni, nato jo pristrizite. Ker različne dlačice rastejo različno hitro, je pomembno prilagajati dolžino celotne brade najkrajšim dlačicam. Imejte v mislih: Vaša petdnevna brada bo potrebovala za dosego polnega videza tudi do deset dni – pustite ji dovolj časa, da bo videti popolna.

Trendi za stilsko oblikovanje brade 2019: Razkošna polna brada

Nasmejan moški s temno blond barvo las v športni majici z lepo urejeno razkošno polno brado.
© Shutterstock

Kot pove že samo ime, je za razkošno polno brado nujna močna poraščenost

Ta vrsta brade je videti najbolj možata in predstavlja sanje vsakega moškega. V mislih imamo razkošno polno brado, ki je znana tudi kot ''ZZ-brada''. Na žalost pa ta stilski videz ni primeren za vsakega moškega, saj zahteva polno in gosto poraščenost z dlačicami. Se prepoznate v tem opisu? Potem se lahko po videzu približate članom glasbene skupine ZZ Top in oblikujete razkošno polno brado, ki je sicer značilna za njihove člane. Tistim s skromnejšo rastjo dlačic priporočamo, da se takšni bradi raje izogibajo.

Za boljši nadzor nad poraščenostjo morate vašo brado redno krajšati na ustrezno in enakomerno dolžino. Vendar brado krajšajte le, kadar so dlačice suhe. Če jih strižete, kadar so mokre, tvegate, da bo brada delovala zelo neenakomerno. Brado negujte tako, da jo tu in tam umijete z blagim šamponom. Tako bodo dlačice mehkejše. Si želite še dodatne nege? Preizkusite dragoceno negovalno olje za brado. S tem boste preprečili srbenje pri rasti brade.

Ustrezna nega brade

Brado si lahko omisli skoraj vsak moški. Na žalost pa so le redki tisti, ki se lahko ponašajo z res lepo in urejeno brado. Največ k temu prispeva pravilna nega. Nekateri izdelki so pri tem nepogrešljivi, predvsem za nego obraza. Poskrbite, da bo koža na obrazu navlažena. Tako se boste izognili suhi in luskasti koži – nihče namreč noče prhljaja na bradi. Če niste navajeni nositi brade, se lahko na začetku pojavi srbečica. Pomagate si lahko z nežnim pilingom in s hranilno vlažilno kremo za obraz.

Sveže poraščen obraz zahteva nežno in ljubečo nego. Da bi vaša brada ostala čista, jo umijte z nežnim šamponom. Vsakih dva do tri dni jo lahko umijete s posebnim šamponom za brado. Olja za nego brade, posebni glavniki in kreme zagotavljajo popoln videz, s katerim boste hodili po svetu z visoko dvignjeno glavo. Vaša brezhibno negovana brada bo tudi lepo dopolnila videz vaše pričeske!