Ženska s sijočim rjavim bobom gleda postrani in se smeji
Nega las | Zaščita

Obnova razcepljenih konic brez uporabe škarij

Od časa do časa bi nam vsem prišel prav kak majhen čudež. Razcepljene konice so lahko nadležne, saj vašim lasem podelijo tog videz in jim odvzamejo lesk. Ali ste vedeli, da lahko zapolnite razcepljene konice? Svoj naslednji termin v frizerskem salonu lahko nekoliko preložite, saj vam v nadaljevanju predstavljamo navodila za obnovo razcepljenih konic doma.

 

Razcepljene konice niso nič skrb vzbujajočega, saj so nekaj pogostega in se pojavijo, ko lasje postanejo krhki in suhi. Dejavniki, kot so ravnanje, sušenje, kodranje in stilsko oblikovanje so samo nekateri izmed dejavnikov, ki lahko povzročijo cepljenje konic. Poleg tega imajo na konice negativen vpliv tudi izredne vremenske razmere, izpostavljenost soncu, klor in morska sol.

 

Ženska s sijočim rjavim bobom gleda postrani in se smeji
© Schwarzkopf

Dnevi krhkih las brez leska so mimo – čas je za sijoče lase zdravega videza

Dobra novice je, da vam ni treba hiteti do naslednjega frizerskega salona ali uporabiti kuhinjskih škarij. Linija Gliss Miracle poskrbi za čudežno obnovo vaših razcepljenih konic. Izdelki te linije delujejo kot polnila, saj zaprejo posamezni las in ga zgladijo. Sestavine izravnajo strukturne razlike, ki se naravno pojavijo čez čas, poleg tega pa pomagajo pri negi, glajenju in obnovi poškodovanih las.

 

Poslovite se od škarij

Obnavljanje in nega razcepljenih konic nista nujno nekaj, kar vam vzame veliko časa. Svoj običajni šampon preprosto zamenjajte s šamponom Gliss Split Hair Miracle Sealing. Vse, kar morate storiti, je, da šampon med umivanjem vtrete v mokre lase in jih temeljito izperete – tako preprosto je. Uporabite tudi regenerator Gliss Split Hair Miracle Sealing in poskrbite za še intenzivnejši učinek glajenja slehernega lasu. Ta regenerator bo vaše lase naredil mehke in jih okrepil od korenov do konic. Za popolno nego konic v svojo rutino vključite tudi tretma Gliss Sealing 2v1. Izdelek nanesite na mokre lase pred umivanjem in po njem, nato pa ga pustite delovati 2 do 3 minute ter temeljito izpirajte, dokler voda ni čista. Za najboljši učinek nege izdelek uporabite dva- do trikrat tedensko.

 

Razvozlavanje las

Če so vaši lasje zavozlani in se v njih pogosto zatakne tudi vaša krtača, to lahko pomeni, da so poškodovani. Regenerator Gliss Split Hair Miracle Express Repair zgladi in zapolni posamezni las z ionskim kompleksom ter oljem grozdnih pečk, zato je popolna izbira za hitro razvozlavanje. Pred uporabo preprosto pretresite plastenko, nato pa popršite po z brisačo osušenih ali suhih laseh in pustite delovati. Izdelek uporabite po vsakem umivanju las ali po potrebi. Če so vam ljubši serumi, potem preizkusite serum Gliss Split Hair Miracle. Preprosto nanesite na mokre ali suhe lase in poskrbite za sijoč lesk in zdrav videz brez razcepljenih konic.

 

Odkrijte: