Ženska se nasmehne in se dotakne las
Nega las | Poškodovani lasje

Obnova poškodovanih las: Naš izbor najboljših nasvetov

Čim daljši so vaši lasje, tem večja je verjetnost, da se boste prej ali slej soočili s težavami zaradi poškodb. A naj vas misel na razcepljene konice in krhke pramene ne prestraši, če želite imeti daljše lase. Čeprav lahko dejavniki, kot so okolje, sončni žarki in izpostavljenost kemikalijam, privedejo do izčrpanosti, obstaja veliko načinov, s katerimi lahko lasem povrnete živahnost in vlažnost! V nadaljevanju vam predstavljamo vzroke in rešitve za suhe, poškodovane lase.

Rjavolaska gleda v tla
© Schwarzkopf

Do obnove poškodovanih las vas loči le nekaj korakov

Vzroki za nastanek poškodb na laseh

Za poškodovane lase običajno ni kriv samo en vzrok. Obstaja veliko dejavnikov, ki lahko privedejo do poškodb, kot so trajno kodranje, beljenje in pogosta uporaba pripomočkov za toplotno oblikovanje. To ne pomeni, da se morate odpovedati tovrstnemu stilskemu oblikovanju (vemo, kako zabavno je). Namesto tega poskrbite za pravilno rutino nege z ustreznimi izdelki. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj naših najljubših negovalnih izdelkov.

Obnova las: Osnove

Bolje preprečiti kot zdraviti – to velja tudi za nego las. S pravilnim umivanjem lahko preprečite nastanek poškodb zaradi vsakodnevnih dejavnikov. Najprej potrebujete ustrezen šampon in regenerator, ki sta primerna za vaš tip las in specifične potrebe. Poleg tega je pomembno, da uporabite pravilno količino izdelka. Pri tem pa večina ljudi običajno pozabi na pomemben del rutine, ki lahko lase ohrani sijoče in gladke. Pri tem mislimo na negovalno masko. Vsi si želimo malo razvajanja po dolgoletnem stresu, potovanjih, sončnih žarkih in izpostavljenosti kemikalijam – in enako velja tudi za lase! Sproščeno in lenobno nedeljsko jutro zveni sanjsko, zlasti če ste utrujeni. Tudi vaši lasje potrebujejo tovrstno razkošje, ki jim ga lahko zagotovite z uporabo negovalnih mask.

Uporaba negovalnih mask

Negovalne maske so lahko vaš najboljši prijatelj, ko govorimo o poškodovanih laseh. Razvajajte jih s popolno rutino nege. Popolno jutro se začne z zajtrkom s skledo, polno jagodičja in osvežujočega sadja. A za še boljše vzdušje lahko poskrbite tako, da še pred zajtrkom dan začnete s popolnim razkošjem za vaše lase! Negovalna maska, kot je Schauma 3v1, nahrani lase in jo lahko povsem enostavno vključite v svojo rutino nege. V nadaljevanju vam predstavljamo pravilno uporabo maske:

 

  1. Vzemite si čas … ti trenutki so namenjeni samo vam in vašim lasem. Upočasnite svoje gibe in si privoščite nekaj trenutkov samo zase, preden začnete svoj naporen dan. Nastavite si glasbo, ki jo obožujete, pripravite si svoje najljubše izdelke in se povsem sproščeni odpravite pod prho.
  2. Lase umijte s šamponom in jih izperite kot običajno. Lahko pa si privoščite šampon, ki je nekoliko bolj razkošen.
  3. Po izpiranju lase ožemite, da odstranite odvečno vodo. Če masko nanesete na povsem mokre lase, bo ta preprosto zdrsnila z las in ne bo imela želenega učinka.
  4. Nanesite večjo količino maske na dlan in jo porazdelite po laseh od korenov do konic, pri tem pa prekrijte čisto vsak pramen.
  5. Masko pustite delovati določen čas. Uživajte v trenutkih miru in tišine – ali pa si glasno zapojte k čudoviti glasbi, ki jo poslušate.
  6. Lase po nekaj minutah izperite in uživajte v svilnati mehkobi, ki jo spremlja osvežujoč in čudovit vonj po sadju. Ta občutek poletnega jutra se bo ohranil ves dan!

 

Stilsko oblikovanje las brez poškodb

 

Čudovito pričesko lahko ustvarite tudi brez uporabe pripomočkov za toplotno oblikovanje, poleg tega pa na ta način las ne boste poškodovali. Lahko jih na primer spletete, medtem ko so še mokri, in jih na ta način pustite čez noč. Tako se boste zjutraj zbudili z romantičnimi, lahkotnimi kodri. Ali pa pustite, da se lasje osušijo na zraku, in jih oblikujte s kremo za stilsko oblikovanje, tako da se izognete morebitnim poškodbam zaradi uporabe sušilnika. Če pa preprosto ne zmorete brez pripomočkov za stilsko oblikovanje, imamo tudi v tem primeru rešitev za vas: Izdelek, kot je got2b Guardian Angel, bo zaščitil vaše lase, ki jih boste lahko brez težav oblikovali tako, kot ste si zamislili.

 

Namesto stilskega oblikovanja z uporabo kemikalij ali pripomočkov za toplotno obdelavo si lahko omislite tudi nekoliko drugačen stilski videz. Omislite si lahko klasične pričeske, kot so čopi in fige, ki so vselej čudovita in moderna izbira.

Ženska se nasmehne, ko se dotika las v cvetlični obleki
© Schwarzkopf

Z rednim striženjem boste preprečili pojav razcepljenih konic, poleg tega pa boste lasem zagotovili zdrav videz

Poslovite se od razcepljenih konic!

Tudi najbolj zdravi lasje so lahko izpostavljeni pojavu razcepljenih konic. Najpogostejša rešitev za to težavo je striženje. Ta korak priporočamo od časa do časa, v vmesnem času pa lahko razcepljenost preprečite z uporabo negovalnih mask. Ustrezna maska zapre vlago v notranjost lasne strukture in tako podaljša življenjsko dobo konic in s tem tudi čas do naslednjega obiska frizerja. 

Odkrijte: