Ženska z dolgimi črnimi, zdravimi lasmi v beli bluzi.
Nega las | Poškodovani lasje

Nega las po poletju

Vročina, sonce, plaže in bazenska voda – to je poletje! Kljub vsej zabavi, ki jo prinaša, je ta letni čas za lase precej naporen, zato ne smemo pozabiti na ustrezno nego. V nadaljevanju vam bomo razkrili, kako negovati lase po poletju, poleg tega pa vam bomo predstavili tudi nekaj koristnih nasvetov in izdelkov, kot jih ponuja linija Schwarzkopf Ultimate Repair.

 

 

Čeprav imamo vsi radi poletje, bi kljub temu lahko rekli, da naši lasje poletja ne obožujejo tako zelo kot mi! Veliko dejavnikov, kot so UV-žarki in morska oziroma bazenska voda, lahko hitro privede do poškodb, če nismo dovolj previdni. Ob koncu poletja so lahko lasje slamnati in krhki. Temu se lahko najbolje izognemo tako, da za ustrezno zaščito poskrbimo že čez poletje. Ali je ta ladja že odplula? Brez skrbi! Jesen je najboljši čas za obnovo las, ki bodo znova povsem zablesteli, in za to, da jih pripravite na prihajajočo zimo. Da bo nega kar najbolj učinkovita, upoštevajte naše preproste nasvete, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Ženska z vročimi lasmi slovesno gleda v kamero.
© Schwarzkopf

Preveč poletne zabave lahko lase izčrpa

Nega las po poletju

 1. Poskrbite za nego kutikule
  Kutikula – zanja plast lasnega stebla – je sestavljena iz prekrivajočih se celic. Njena naloga je, da lase zaščiti pred okoljskimi dejavniki, kot so svetloba, vročina in kozmetična sredstva, med katera spadajo tudi barve. Kutikula pa se lahko poleti kljub temu poškoduje, zaradi česar lasje postanejo krhki, suh in brez leska.
  Pri obnovi kutikule pomaga samo ena stvar: vlaženje. Uporabite vlažilno masko, kot je Gliss Ultimate Repair Anti-Damage Mask, ki jo enakomerno razporedite po laseh ali pa jo pustite delovati brez izpiranja. Pomembno je, da las z negovalnimi izdelki ne obremenite preeč. Nasvet: Uporabljajte izdelke iz iste linije, saj so zasnovani tako, da učinkujejo skupaj.
 2. Naj vaši lasje ponovno zasijejo                                                            Želite, da bi vaši lasje ponovno zablesteli v vsem svojem sijaju? Odkrijte več o toniranju oziroma o barvnih prelivih. Za razliko od trajne barve se barvni preliv po nekaj umivanjih izpere. Veliko barv vsebuje posebne hranilne sestavine – npr. posebna olja, ki obdajo lase in jim omogočijo, da ponovno zasijejo. Nasvet: Masko Gliss Ultimate Repair SOS Treatment pustite delovati samo 60 sekund, izdelek pa bo obnovil lasno strukturo s pomočjo dodanega keratina. Ta izdelek zagotavlja do 95 % večjo odpornost in večji lesk, zato je popolna izbira za to, da vaši lasje zasijejo s polno močjo.
 3. Negovane konice                                                                                  Konec poletja je idealen čas, da se odpravite k frizerju. Ali želite ohraniti čim daljše lase? Brez skrbi, ni se vam treba odpovedati dolžini. Če pa boste frizerju dovolili, da vam postriže suhe in poškodovane konice, bodo vaši lasje prejeli osvežen in zdrav videz. Nasvet: Enkrat tedensko uporabite masko Gliss Ultimate Repair Weekly Therapy, ki bo obnovila poškodovane lase in zgladila kutikulo. Na ta način boste poskrbeli za naraven in zdrav videz.

Zima je pred vrati: Kako pripraviti lase na hladne temperature

 1. Zaščita pred izsušitvijo
  Okoljskih dejavnikov, ki jih prinaša poletje, ni več – vendar pa tudi hladne temperature lahko obremenijo lase. Grelniki, hladni veter in pogosto sušenje lahko privedejo do izsušitve – in povzročijo razcepljenost konic. Poskrbite za ustrezno hidratacijo tako, da dvakrat tedensko uporabite obnovitveno masko. Poleg tega uporabite tudi šampon in regenerator za obnovo. Nasvet: Pri sušenju las naj bo sušilnik usmerjen v korene. Za lažji nadzor nad temperaturo uporabite ustrezen nastavek.
 2. Razmislite o svoji prehrani                                                                    Vaša prehrana vpliva tudi na zdravje vaših las. Poskrbite za večji vnos vitaminov, saj so ti zelo pomembni za zdravo rast las. Živila, kot so losos, skuše, jurčki in avokado, lahko blagodejno vplivajo na lase, saj so bogata z vitaminom D. Dodatna prednost: Okrepili boste tudi svoj imunski sistem in se tako zaščitili pred jesenskim kašljem in prehladom.
 3. Recite ne prhljaju                                                                                      Koža pozimi pogosto postane nekoliko suha in se začne luščiti. To je posledica številnih sezonskih dejavnikov, kot je stalno prehajanje z ledeno mrzlega zraka v ogrevane prostore. Dobra novica je, da lahko pojav prhljaja preprečite s šamponom proti prhljaju. Poskrbite za ustrezno nego svojega lasišča in redno uporabljaje tonik. Lasišče, ki je nagnjeno k prhljaju, lahko negujete tudi s posebnimi šamponi, ki ne navlažijo samo las, temveč tudi lasišče. Nasvet: Pri sušenju s sušilnikom ne izberite najvišje možne temperature, temveč raje nastavite zmerno topel zrak. Tako ne boste po nepotrebnem obremenili svojega lasišča.
Ženska z zdravimi črnimi lasmi in belo srajco
© Schwarzkopf

Brez pikice prhljaja!

Popolna nega las z linijo Gliss

Če želite zares napeti vse sile in poskrbeti za najlepši možen videz las, tako da odpravite vse poškodbe, ki so nastale zaradi letnega časa, preizkusite linijo izdelkov Gliss Ultimate Repair. Linija Ultimate Repair s tekočim keratinom, ki pomaga pri obnovi poškodovanih las, se ponaša z močno in visokoučinkovito formulo, ki blagodejno vpliva na lase in poskrbi, da bodo ti obnovljeni in lepši kot kdajkoli prej. Izdelki Ultimate Repair so zasnovani tako, da s pomočjo posebne formule Gliss nadomestijo keratin, ki ga primanjkuje zaradi vročega ali hladnega vremena, in okrepijo oslabljene lase.

Glavnik, ki teče skozi dolge črne lase.
© Schwarzkopf

Izdelki iz linije Gliss Ultimate Repair obnovijo poškodovane lase za sijoč lesk in svilnat videz

Za najboljši možen učinek linije Gliss Ultimate Repair lahko izdelke uporabljate kombinirano ter na ta način lasem zagotovite ljubečo nego in zdrav videz. Linija Ultimate Repair, ki vključuje šampon, regenerator, obnovitveno masko in regenerator za hitro obnovo Express Repair, bo poskrbela za popolno obnovo, vi pa boste lahko ponovno uživali v občutku zdravih in čudovitih las.

Odkrijte: