Temnolasa ženska se nasmehne pred kamero
Nega las | Poškodovani lasje

Najboljši nasveti za preprečevanje razcepljenih konic

Konice dobre – vse dobro! Vsi si želimo zdravih las, zdrave konice pa so eden izmed pogojev za sijoč in čudovit videz. Pri tem pa je izrednega pomena uravnotežena rutina nege, ki pa ni nujno draga in zahtevna – tudi preprosti triki lahko pomagajo pri preprečevanju razcepljenih konic. V nadaljevanju vam predstavljamo nasvete proti razmršenosti in lomljenju las.

 

Razcepljene konice se običajno pojavijo skupaj s poškodovanimi in lomljivimi lasmi. Ta pojav je še posebno pogost pri ženskah z dolgimi lasmi. Ampak za vas imamo tudi dobro novico: Konice lahko rešite z ustreznimi izdelki za nego. Z našim paketom prve pomoči za razcepljene konice vam razkrijemo, kaj morate storiti, izvedeli pa boste tudi, kateri negovalni izdelki zares delujejo.

Kako pride do pojava razcepljenih konic?

Pojav razcepljenih konic je posledica različnih dejavnikov: sonca, vetra, okoljskih vplivov, vročine, pripomočkov za stilsko oblikovanje in agresivnih šamponov, ki obremenijo lase. Posledično se poškoduje zaščitna plast (kutikula) na lasišču, lasje pa lahko postanejo lomljivi in suhi. Če posledic različnih dejavnikov ne preprečimo z ustrezno globinsko nego, lahko pride do dodatne obremenitve notranje strukture celic in vlaken, posledično pa se pojavi razcepljenost.

Izdelki za preprečevanje razcepljenosti konic

Konice so še posebej izpostavljene vročini, zunanjim dejavnikom in drgnjenju ob oblačila. Zato potrebujejo tudi posebno nego. Z intenzivnimi negovalnimi maskami in serumi boste lasem zagotovili po meri ukrojeno nego, ki jo potrebujejo. Beology Repairing Booster Solution bo utrdil vaše konice in preprečil razmršenost. Serum za nego konic lahko uporabljate za redno kot tudi preventivno intenzivno nego. Rezultat: Mehki in gladki lasje. Enkrat tedensko posezite po maski za globinsko obnovo. Še intenzivnejši učinek boste dosegli, če masko pustite delovati dalj časa. Lase zavijte v brisačo iz mikrovlaken, saj je ta bolj nežna kot običajne brisače. Dodatna toplota negovalnim sestavinam omogoča, da prodrejo globoko v notranjost lasne strukture.

Kako lahko povsem enostavno preprečite pojav razcepljenih konic?

Najbolje je, če za nego las poskrbite že prej, tako da do pojava razcepljenosti konic sploh ne pride. Vsekakor pa morate obvezno poskrbeti za redno striženje konic. Po prhanju lase nežno in previdno ožemite z brisačo. Tako ne boste poškodovali strukture, konice pa bodo ostale nepoškodovane. Enak učinek lahko dosežete tudi z brisačo iz mikrovlaken ali če uporabite staro bombažno majico. Razcepljenost lahko poleg tega preprečite tudi z uporabo krtač in glavnikov iz naravnih materialov brez ostrih delov.

Striženje konic doma – tako enostavno je!

Če so vaši lasje razmršeni, vam priporočamo striženje konic. Želite to storiti sami? Konice si lahko povsem enostavno postrižete tudi doma. Poiščite prostor z veliko naravne svetlobe in preglejte svoje lase – pramen za pramenom. Zavijte pramen las in ga odrežite na točki, kjer se konice začnejo cepiti. Pri tem uporabite izključno škarje za striženje – odsvetujemo uporabo običajnih ali kuhinjskih škarij, saj lahko te vaše lase dodatno poškodujejo.

Kako se znebiti razcepljenih konic – pet nasvetov

  1. Se vam zdi striženje konic doma preveč tvegano? Potem vam svetujemo, da obiščete frizerja. Veliko salonov ponuja striženje konic z ''vročimi škarjami'', pri čemer frizer pred striženjem škarje segreje. Toplota poskrbi za to, da se struktura konic bolje ''zapre''. Da bi preprečili pojav razmršenosti, je reden obisk frizerskega salona neizogiben.
  2. Toplota sušilnika in likalnika za ravnanje lahko izsuši vaše lase in povzroči razcepljenost konic. Priporočamo vam, da se v čim večji meri izogibate uporabi teh pripomočkov in predhodno vedno uporabite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki. Če morate uporabiti sušilnik, lase osušite kot profesionalec. 
  3. Bodite nežni do mokrih las. Prečešite jih pazljivo in nežno, poleg tega jih previdno ožemite z brisačo in jih ne drgnite.
  4. Če imate kodraste lase in razcepljene konice, lahko svoje težave rešite z lahkotnim negovalnim oljem. Nekaj kapljic podrgnite med prsti in olje nežno vtrite v lasne konice, da bi preprečili dodatno razcepljenost.
  5. Preprečite pojav razcepljenih konic čez noč: Priskrbite si svilen zglavnik, na katerem boste spali. Nežna površina zglavnika ne bo tako močno poškodovala vaših las kot tkanine iz bombaža ali lanenih vlaken. Lahko pa tudi spletete kitke in na ta način preprečite zavozlavanje med spanjem.

 

Odkrijte: