Od blizu balerinin čop
Nega las | Poškodovani lasje

Kako pomiriti občutljivo lasišče


Hladno vreme, kemična obdelava, neustrezni izdelki za nego ali obdobje s povečanim stresom – obstaja ogromno razlogov za pojav občutljivega lasišča. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko rešite to težavo in ponovno vzpostavite popolno ravnovesje.

 


Srbečica, razdraženost, prhljaj, pekoč občutek – neuravnoteženo lasišče s seboj prinaša veliko neprijetnih posledic. Medtem ko so nekateri ljudje nagnjeni k občutljivemu lasišču, je ta pojav v večini primerov posledica uporabe neustreznih izdelkov za stilsko oblikovanje ali nepravilne nege las.

Balerina z rjavimi lasmi v visokem zajčku sedi na tleh in veže balerinke.
© Schwarzkopf

Občutljivo lasišče je lahko srbeče in ustvari občutek napetosti, ko so lasje oblikovani v tesno figo, kot jo nosijo baletke

Vpliv stresa na občutljivo lasišče

Vroča voda, dnevno umivanje las s šamponom, ki odstranjuje naravno maščobo, kemična obdelava, kot sta posvetljevanje in trajno kodranje, ter izdelki za stilsko oblikovanje z alkoholom lahko negativno vplivajo na naravno zaščitno plast na lasišču – hidrolipidni film. Posledica uničujočih kemikalij sta izguba vlage in povečana poroznost, ki povzročata razdraženo lasišče.

Ženska nosi temne lase navzdol.
© Schwarzkopf

Pravilna nega je ključnega pomena za obnovo občutljivega lasišča in za sijoč lesk

Nega občutljivega lasišča

Če želite pospešiti obnovo svojega lasišča, se morate izogibati izdelkom za stilsko oblikovanje z alkoholom, kemični obdelavi, vroči vodi in uporabi sušilnika na najvišji stopnji toplote. Ne zmorete brez negovalne pene in podobnih izdelkov? Izdelke za stilsko oblikovanje nanesite samo na srednjo dolžino in konice ter se izogibajte nanosu na lasišče. Ste že preverili kakovost svoje krtače? Priporočamo uporabo visokokakovostne krtače z zaobljenimi ščetinami, saj lasišča in las ne poškodujejo tako močno kot običajne krtače.

Izdelki Nutri Balance Repair v roza baletni športni torbi, ki visi na baletni palici.
© Schwarzkopf

Linija Gliss Nutri Balance Repair je primerna za občutljivo lasišče

Nega z izdelki Gliss Nutri Balance Repair

Za nego občutljivega lasišča preizkusite linijo Nutri Balance Repair blagovne znamke Gliss. Izdelki vsebujejo brezov sok in prebiotične učinkovine, ki okrepijo šibke lase. Šampon uravnava mikrobiom kože in lasišče ohranja zdravo. Linija Nutri Balance ne vsebuje silikonov in umetnih barvil – za nežno čiščenje in hranilno nego. Uporabite tudi ustrezen regenerator za lažje razčesavanje. Za tiste dni, ko se vam mudi, pa uporabite regenerator Nutri Balance Express Repair, ki zagotavlja takojšnji občutek mehkih las brez zavozlanosti.

Nega z izdelki Gliss Nutri Balance Repair

Upoštevajte naslednje nasvete:

  1. Če je vaše lasišče zelo razdraženo, si nekaj časa las ne umivajte. Za ta čas si lahko omislite zglajeno pričesko, ki jo oblikujete s pomočjo olja, ali pa ustvarite figo ali čop.
  2. Uporabljajte pH-nevtralen, blag ali vlažilni šampon za občutljivo kožo.
  3. Po potrebi nanesite serum, ki pomirja lasišče.
  4. Lase si umivajte izključno z mlačno vodo.
  5. Osušite jih na zraku ali pa uporabite sušilnik na najnižji temperaturi.
  6. Nežno skrtačite lase od korenov proti konicam.

Če se boste držali teh nasvetov za nego, si bo vaše občutljivo lasišče opomoglo v zelo kratkem času.

Odkrijte: