Dve ženski – rjavolaska in svetlolaska – z usklajenimi oblačili, s slamnatimi, srednje dolgimi lasmi in z mastnim lasiščem.
Nega las | Mastni lasje

Poslovite se od mastnega lasišča!

Mastno lasišče je neprijeten pojav, a žal gre za vse pogostejšo težavo, ki se kaže v slamnatih, neurejenih laseh. S takimi lasmi se boste težko počutili čudovito! Razkrili vam bomo, kaj lahko storite, da izboljšate videz vaših las in lasišča.

Mastno lasišče se ne kaže pri vseh enako. Pri nekaterih bo trajalo dva ali tri dni, da bodo lasje videti mastni, medtem ko pri drugih do tega pride že v enem dnevu. Da bi razumeli, zakaj pride do tega pojava, moramo pozornost nameniti korenom las. Tam so namreč žleze lojnice. Loj oziroma sebum na lasišču je pravzaprav dobra in pomembna sestavina lasne strukture. Je namreč bistvenega pomena za voljne in sijoče lase. Kadar pa žleze proizvajajo preveč sebuma, to povzroči mastne lase in neprijetno sijoče lasišče.

Kaj povzroča mastno lasišče?

Mastno lasišče povzroča prekomerno delovanje žlez lojnic. Zakaj pride do povečanega delovanja? Vzroki so lahko dedni, lahko pa gre tudi za hormonske spremembe, ki jih običajno povzročita puberteta in nosečnost. Prekomerno proizvodnjo sebuma lahko povzročijo tudi psihične težave (npr. daljše obdobje stresa), uživanje določenih zdravil, predvsem hormonskih preparatov.

Nega mastnega lasišča

Tri svetlolase ženske z gladkimi in s sijočimi lasmi

Ni vam treba imeti mastnega lasišča. Zaupali vam bomo, kako lahko težavo povsem enostavno odpravite

Ali imate težave z mastnim lasiščem? Mi vam lahko pomagamo. Če vaši lasje postanejo hitro mastni, lahko pravilna nega občutno izboljša videz lasišča in splošno stanje las. Pri tem vam na pomoč priskočijo posebni izdelki za mastne lase in njihovo nadaljnjo nego.

 

Pri uporabi šampona ne morete storiti nič narobe … ali pač? Nežna in redna nega je ključnega pomena. Priporočamo, da uporabite zelo blag šampon ali poseben šampon za mastne lase. Površinsko aktivne snovi, ki jih vsebujejo ti izdelki, bodo odstranile odvečno maščobo do te mere, da jo boste lahko enostavno izprali. Za mastno lasišče so primerni tudi šamponi z naravnimi rastlinskimi sestavinami, ki uravnavajo delovanje žlez lojnic in pomirjajo lasišče. Te sestavine so na primer rožmarin, kamilica, kopriva in žajbelj ter manj znana preslica in divji kostanj.
Dobra rešitev za težave z mastnim lasiščem je regenerator v obliki spreja, ki lahko ostane na laseh do naslednjega umivanja. Regenerator se zdi kot popolna rešitev – ni ga treba izpirati, obenem pa zagotavlja dolgotrajno nego, ne da bi pri tem obtežil lase.

Stilsko oblikovanje mastnih las

Rjavolaska z ravnimi lasmi in mastnim lasiščem

Za mastno lasišče je pravilna nega ključnega pomena

Ne bojte se izdelkov za stilsko oblikovanje, četudi imate mastne lase. Pena za stilsko oblikovanje na osnovi alkohola je popolna izbira. Ima učinek razmaščevanja, lase pa okrepi tako, da jih obda z zaščitnim filmom. Pena razmasti lasišče in obenem poveča volumen. Še en trik, kako povečati volumen, če imate mastno lasišče in suhe konice: Regenerator v obliki spreja, ki ga ni treba izpirati. Pri nanosu se izogibajte korenom, popršite ga zgolj po preostali dolžini in konicah – ne nanesite ga na mastno lasišče. Na ta način boste navlažili lase vse do konic, obenem pa boste ustvarili razkošen volumen.

Kako umivati mastno lasišče?

Po priporočilih frizerjev naj bi si lase umivali dva- do trikrat na teden. Če imate mastno lasišče, je priporočljivo še pogostejše umivanje, lahko tudi vsak dan, če je to potrebno. Vedno uporabite mlačno vodo, nikoli vroče – ta namreč spodbuja nastanek maščobe. Šampon enakomerno razporedite in med umivanjem nežno masirajte lasišče. Pustite delovati nekaj časa, nato pa temeljito izperite. Na embalaži preverite, kako dolgo naj bi šampon pustili delovati. Za vse tiste, ki se vam mudi: Uporabite suhi šampon, popršite ga po korenih in ga nato vtrite v lasišče. Pustite delovati približno dve minuti, nato obrišite lase z brisačo in jih prečešite. Morebitne ostanke odstranite s sušilnikom – vaši lasje bodo v trenutku osveženi. Dodatni plus: Suhi šampon lasem podeli večjo obstojnost in razkošen volumen.

Odkrijte: