Žena sa sjajnom, zdravom kosom
Nega las | Kodri

Nasveti in triki za nego pobarvanih las

Sveže pobarvani lasje lahko poskrbijo za prav poseben občutek, saj nam nova barva vlije malo (ali pa veliko!) dodatne samozavesti. A ljudje se pogosto prestrašijo prvega barvanja, predvsem zato, ker morajo nato barvo ohranjati svežo. Morda pa ste profesionalka v barvanju in že veste, da je potrebnega veliko časa in raziskovanja, preden najdete pravo rutino nege. Čeprav drži, da pobarvani lasje potrebujejo več pozornosti, je trud vsekakor poplačan, poleg tega pa lahko barvanje izkoristite za nekaj trenutkov, ki jih namenite samo sebi. V nadaljevanju vam razkrivamo najboljše nasvete za nego vaših čudovitih pobarvanih las.

Ustrezna higiena

Manj je več! Zdrava in higienična rutina nege ne pomeni pogostejšega umivanja las. Če obožujete prhanje ali čutite potrebo po vsakodnevni prhi, si omislite kapo za prhanje in zaščitite svoje lase pred izpostavljenostjo vroči vodi (ter kemikalijam in mineralom v vaši vodi, ki lahko ob pretirani izpostavljenosti poškodujejo lase). Čeprav je hladnejša voda boljša izbira, se zavedamo, da hladne prhe niso ravno privlačne, zato imamo za vas še nekaj trikov.

Žena koja ima suhu kosu
© Schwarzkopf

Prej: Suhi in krhki lasje, ki potrebujejo nego

Žena sa zdravom kovrčavom kosom drži Gliss proizvode
© Schwarzkopf

Potem: Gladki, sijoči in ukročeni lasje

Spopadite se z vsakodnevnimi dejavniki, ki obremenjujejo lase

Barvanje je tako zabavno, ker lahko svoji kreativnosti pustite prosto pot. To velja tudi za različne pričeske: živahni kodri, povsem zglajena pričeska, valoviti lasje ali skuštrana figa. Žal toplotno oblikovanje ni preveč prijazno do las, še posebej če so ti že nekoliko izsušeni od posvetljevanja. Poskušajte najti alternativo termični obdelavi ali pa si priskrbite kakovosten regenerator brez izpiranja. Tudi če svojih las ne boste toplotno obdelali, bodo še vedno obremenjeni zaradi okoljskih dejavnikov, kot so onesnaženost in UV-žarki. Pri tem si lahko pomagate z uporabo izdelkov z UVB-/UVA-zaščito kot tudi z rednim striženjem, ki poskrbi za osvežen videz.

Bolje preprečiti kot zdraviti

Poškodovanim, suhim lasem se boste najlažje izognili s pravilno nego. Ta se začne, še preden opazite, da so vaši lasje že zelo poškodovani (vendar pa ni nikoli prepozno, zato ne skrbite). Z uporabo ustreznih izdelkov lahko preprečite glavni posledici barvanja: bledenje barve in lomljenje.

 

Najpogosteje uporabljen izdelek za nego je šampon, poleg tega pa obvezno potrebujete tudi ustrezen regenerator. Šampon za pobarvane lase bo učinkovito preprečil zbledelost. Če boste izbrali šampon, ki ni primeren za pobarvane lase, si ne boste naredili usluge, saj se bo barva prehitro izprala. Pobarvani lasje se hitreje lomijo, zato mora vaš regenerator zagotoviti lažje razčesavanje, da las med krtačenjem in stilskim oblikovanjem ne boste poškodovali. Linija Schwarzkopf GLISS Ultimate Color je popolna izbira za popolno zaščito. Izdelki imajo UVA- in UVB-zaščito, poleg tega pa preprečujejo bledenje barve. Šamponi in regeneratorji iz te linije bodo poskrbeli za zaščito pred vsakodnevnimi vplivi, poleg tega pa zagotavljajo obstojnost barve do 12 tednov.

Naš nasvet:

Vedno imejte pri roki tudi negovalno masko, ki bo zaščitila barvo! Uporabite jo lahko, ko si privoščite negovalno masko za obraz, tako da ne zahteva veliko dodatnega truda. Običajno se uporablja enkrat ali dvakrat tedensko, kljub temu pa pred uporabo preberite priložena navodila, ki se lahko razlikujejo od izdelka do izdelka.

Odkrijte: