Dark-haired woman with long hair in a messy bun sits cross-legged.
Nega las | Čudoviti lasje

Maske za lase: Izdelki za popolno nego

Dark-haired woman with long, shiny healthy waves
© Schwarzkopf

Negovalne maske prodrejo globoko v notranjost lasne strukture

Poleti so lasje izpostavljeni vetru, soncu in vročini, v zimskih in jesenskih mesecih pa so obremenjeni zaradi nizkih temperatur ter suhega zraka. To pa niso edini dejavniki, ki jih lahko poškodujejo: Na seznam moramo dodati še kemične tretmaje, okoljske vplive in mehanske obremenitve. Zato rutina nege ni popolna brez maske za lase, ki je bogata z negovalnimi sestavinami. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj koristnih nasvetov glede uporabe maske in vam razkrili, zakaj so izdelki Gliss 4v1 popolna izbira za vaše lase.

 

Medtem ko regenerator zgladi lasno kutikulo in lasem zagotavlja vlažnost, maska poskrbi za še intenzivnejšo globinsko nego. Njene sestavine, kot so dragocena olja, intenzivno nahranijo suhe lase, tekoči keratin pa se pritrdi na porozna mesta in zapolni poškodovana mesta v lasni strukturi – na ta način pa tudi pomladi vaše lase!

 

 

V spodnjem videoposnetku je predstavljen pravilen nanos maske za lase.

Pravilna uporaba maske za lase

  1. Maska za lase bo v celoti opravila svojo nalogo in zaščitila lase pred škodljivimi vplivi okolja samo, če jo boste uporabili pravilno in v skladu z navodili. Običajno jo je treba uporabiti enkrat tedensko. Če so lasje zelo poškodovani, se lahko negovalni tretma uporabi tudi dva- do trikrat tedensko.
  2. Izdelek nanesite na vlažne lase in pri tem uporabite glavnik s širokimi zobci. Tako boste sredstvo nanesli enakomerno po celotnem lasišču vse do konic. Priporočamo, da izdelka ne nanašate nad višino ušes, saj lasišče že po naravi vsebuje nekoliko več maščobe in zato ne potrebuje dodatne nege.
  3. Lase nato ovijte v turban s toplo brisačo in pustite delovati, da se maska lepo vpije. Upoštevajte čas delovanja, ki je naveden na embalaži. Zaradi toplotnega učinka pod turbanom se lasna kutikula odpre, aktivne učinkovine pa zato lažje prodrejo v notranjost lasne strukture in razvijejo svoj polni učinek. 
  4. Po določenem času delovanja lase temeljito izperite. Če je voda na vašem območju bolj trda, vam priporočamo, da pri zadnjem izpiranju uporabite steklenico mineralne vode, ki bo poskrbela za čudovit videz in sijoč lesk.

Naš nasvet:

Za še posebno intenzivno nego pustite masko delovati čez noč. Lase ovijte v mehko tkanino iz mikrovlaken, s čimer boste še povečali učinek in zaščitili svoj zglavnik.

 

Dark-haired woman touches her long, full hair.
© Schwarzkopf

Za sijoče lase zdravega videza enkrat do dvakrat tedensko uporabite tudi regenerator.

Maske za lase: Nasveti in triki

  • Za intenzivno nego: Majhno količino negovalne maske nanesite na dlani in nato nežno pogladite posamezne pramene – od lasišča do konic. To sicer traja nekoliko dlje, vendar je bistveno bolj učinkovito, saj so pri tem zajeti vsi lasje.
  • Intenzivno globinsko delovanje: Tak učinek boste dosegli, če boste masko nanesli na lase zjutraj in pustili, da preparat deluje čez ves dan. Lase lahko v tem primeru oblikujete v figo in jo pustite do večera, nato pa lase temeljito izperite.
  • Zelo praktično: Uporabite izdelek za obnovo poškodovanih las v obliki spreja brez izpiranja. Tovrstni izdelki se ne izpirajo, zaradi majhnega deleža olja pa so nadvse primerni za fine tanke lase, saj jih po nepotrebnem ne obtežijo.
  • Prva pomoč s takojšnjim učinkom: Nanesite majhno količino hranljive maske na dlani in preparat nežno vtrite v lasne konice. Ne izpirajte.

Three tubs of hair masks stand side by side.
© Schwarzkopf

Tri različne maske Gliss 4v1 vam nudijo rešitev za vsako težavo z lasmi

Maske Gliss 4v1: Rešitev za vsako težavo

Maske za lase so naravnost čudežne. Zagotavljajo lažje razčesavanje, lasem podelijo vlažnost, jih naredijo mehke in voljne, poleg tega pa preprečujejo razmršenost. Maske Gliss 4v1 nudijo nežno do intenzivno nego, odvisno od tega, kaj vaši lasje potrebujejo. Pred umivanjem s šamponom masko nanesite na mokre ali suhe lase, pustite delovati največ tri minute, nato pa jih temeljito izperite. Za intenzivnejšo nego nanesite majhno količino maske na suhe lase po umivanju – brez izpiranja.


Pomembno je, da je maska primerna za vaš tip las, saj jim lahko samo tako zagotovi popolno nego.

The pink packaging containing the Gliss 4-in-1 hair mask.
© Schwarzkopf

Maska z oljem babasu je popolna izbira za poškodovane, pobarvane lase

Maska za poškodovane, pobarvane lase: Maska Gliss 4v1 s proteinom in oljem babasu vašim pobarvanim lasem podeli bleščeč videz in sijoč lesk. Poleg tega tretma preprečuje razcepljenost konic in lase naredi voljne.

The yellow Gliss 4-in-1 Mask
© Schwarzkopf

Maska za lase s proteinom in karitejevim maslom zagotavlja nego poškodovanim in slabotnim lasem

Maska za poškodovane in slabotne lase: Če želite okrepiti strukturo vaših las, jim morate zagotoviti ustrezno nego, da boste preprečili pojav razcepljenih konic. Maska Gliss 4v1 s proteinom in karitejevim maslom je popolna izbira za vas!

The light blue packaging of the Gliss hair mask.
© Schwarzkopf

Maska za lase s proteinom in kakavovim maslom zagotavlja hidratacijo za izčrpane in suhe lase

Maska za izčrpane in suhe lase: Maska Gliss 4v1 s proteinom in kakavovim maslom skrbi za popolno ravnovesje vlažnosti las. Zagotavlja hidratacijo, lase okrepi in jih ščiti pred pojavom razcepljenih konic.

Odkrijte: