Mlada ženska s skodranimi lasmi in belo bluzo
Najlepši izbor

Barve za lase Schwarzkopf za še lepši in bolj trajnosten svet

Vse več ljudi se odloča za bolj trajnosten življenjski slog in se zaveda vpliva svojih dejanj na okolje. Ta način življenja pomeni izpolnjevanje trenutnih potreb, ne da bi s tem vplivali na izpolnjevanje potreb prihodnjih generacij. Pri Schwarzkopfu svojo odgovornost jemljemo resno, zato smo uvedli številne ukrepe, ki zagotavljajo, da so naši izdelki za barvanje las in procesi čim bolj trajnostni. Samo na ta način lahko poskrbimo za lepši in boljši svet. V nadaljevanju vam predstavljamo svoje načrte in dosežke na tem področju.

Prizadevanja blagovne znamke Schwarzkopf za trajnostni razvoj

Pri Schwarzkopfu si prizadevamo za preobrazbo celotnega portfolia izdelkov za barvanje las tako, da na primer v večji meri uporabljamo reciklirane materiale in s tem spodbujamo krožno gospodarstvo. Vsak dan se trudimo poiskati nove ideje, da bi postali čim bolj prijazni do okolja.  

Ko boste naslednjič uporabili barvo za lase Schwarzkopf, ste lahko prepričani, da s tem podpirate trajnostni razvoj, saj smo na zelo dobri poti, da bo skoraj celotna vsebina embalaže (vključno s škatlo) izdelana iz popolnoma recikliranih materialov ali materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Kartonska škatla je v celoti izdelana iz papirja, ki ga je mogoče reciklirati, navodila za uporabo pa so iz 100-odstotno recikliranega papirja. Nanašalna plastenka z razvijalcem barve in rokavice so v celoti izdelane iz plastike, ki jo je mogoče reciklirati. Pozabili pa nismo niti na tubo barvnega gela, ki je izdelana iz 100-odstotno recikliranega aluminija, a več o tem v nadaljevanju. Predstavljamo nekaj primerov, kako blagovne znamke Schwarzkopf izpolnjujejo cilje trajnostnega razvoja.  

Recikliran aluminij

Avgusta 2020 smo začeli uporabljati 100-odstotno recikliran aluminij za proizvodnjo tub barvnega gela naše priljubljene blagovne znamke Diadem. Nato smo se odločili, da storimo enako tudi pri drugih izdelkih za barvanje las Schwarzkopf. Ta sprememba bo vplivala na 20 milijonov tub letno – tj. 126 ton aluminija. Na ta način bomo zmanjšali naš ogljični odtis, saj reciklirani aluminij zahteva do 95 % manj energije kot primarni aluminij. Še ena prednost je, da je mogoče tube iz aluminija v celoti reciklirati, prav tako pa jih je mogoče zbirati v okviru obstoječih sistemov za ravnanje z odpadki. 

 

Prepričani smo, da bodo našemu zgledu sledila tudi druga podjetja iz industrije za kozmetične izdelke in nego las, ko bodo spoznala prednosti uporabe recikliranega aluminija, s čimer bodo spodbujale krožno gospodarstvo.  

Delajte dobro, počutite se odlično in poskrbite za popoln videz

Schwarzkopf je kot globalna blagovna znamka odgovorna za to, da tlakuje pot na področju družbene in okoljske odgovornosti. Ena izmed glavnih prednosti trajnostnih izdelkov je manjši vpliv na okolje. S tem, da smo začeli uporabljati okolju prijaznejšo embalažo in poskrbeli, da so naše formule sestavljene iz čim večjega deleža sestavin naravnega izvora, si prizadevamo za to, da bi postali bolj trajnostno podjetje. Obenem izpolnjujemo svojo obljubo, da boste z našo pomočjo videti odlično in se boste tako tudi počutili. 

 

Zato vsakič, ko uporabljate eno izmed naših vrhunskih barv za lase, ne poskrbite samo za lepši videz las, temveč hkrati prispevate tudi k lepšemu in bolj trajnostnemu svetu.  

Odkrijte: