Ženska z rjavo barvo las
Barva las | Rjavi lasje

Trije najnovejši odtenki rjave – navodila za barvanje


Kostanjevo, karamelno in lešnikovo rjava: To so najnovejši odtenki rjave, ki pridejo najlepše do izraza v večbarvni obliki. V nadaljevanju vam bomo zaupali, komu pristajajo ti zimski trendi in kako jih lahko ustvarite tudi sami.

 

Najnovejši odtenki rjave spominjajo na nakupovalni seznam naših najljubših prigrizkov: Kostanji, karamela in lešniki. Veliko žensk hrepeni po močnih in sijočih rjavih laseh. To ni presenetljivo, saj so odtenki rjave tudi letošnjo zimo visoko na seznamu priljubljenosti. Če imate naravno rjavo barvo las, jo lahko dodatno nadgradite in ustvarite še večji lesk.

Trendovska barva: Kostanjevo rjava

Ženska s kostanjevo rjavimi lasmi
© Getty Images

Trendovska kostanjevo rjava barva čudovito pristaja svetlejši koži in sončnim pegam

Svetlejša koža, nežne sončne pege in dolgi, gosti lasje. Se najdete v tem opisu? Potem je kostanjevo rjava barva popolna izbira za vas. Za razliko od običajne rjave so zanjo značilni rdeči odsevi, ki so zelo nežni in opazni samo pod določenim kotom svetlobe. Če želite svoje lase pobarvati na kostanjevo rjavo, vam priporočamo, da obiščete profesionalnega frizerja. Ta vam bo priporočil ustrezen odtenek in ustvaril večbarven stilski videz. Poleg odtenka rjave lahko pričesko popestrite s čudovitim pridihom rdečih podtonov in sijočih barvnih pigmentov. Vaši lasje bodo zablesteli v vsem svojem sijaju! Nasvet: Izberite make-up, ki bo poudaril vaše oči, na primer s sijočimi odtenki rjave, bež ali oranžne.

Trendovska barva: Karamelno rjava

Ženska z dolgimi rjavimi lasmi
© Shutterstock

Če kombiniramo rjavo barvo s toplimi zlatimi odtenki, dobimo trendovsko karamelno barvo – slastno!

Za razliko od kostanjevo rjave karamelna barva ne vsebuje rdečih odsevov, temveč je zanjo značilen zlato rumen podton: Tako kot sladka karamela. Za ta odtenek rjave je značilna svetlejša barva, ki je videti, kot bi ravnokar prišli s čudovitega dopusta na morju, ko so lasje in koža sijoči od sonca.

 

Za tako nianso mora frizerski mojster lase najprej posvetliti (odvisno od vaše naravne barve), preden nanese nežno in zapeljivo rjavo barvo. Da bi ustvarili popoln stilski videz, si lahko omislite pramene z zlatimi pigmenti. Na ta način bo trendovski odtenek zares zablestel in odvisno od padca svetlobe nenehno spreminjal svoj videz. Poleg barve las pa mora sijati tudi vaša koža. Če imate nekoliko temnejši ten, boste vsekakor oboževali karamelno rjavo. Nasvet: Potrebujete zgolj puder in svetlo senčilo. ''Stilski videz brez make-upa'' je v tem primeru prava izbira.

Trendovska barva: Lešnikovo rjava

Ženska z dolgimi rjavimi lasmi in s čepico
© Shutterstock

Trendovski odtenek lešnikovo rjave deluje zelo nežno v kombinaciji z zlatimi in blond podtoni

Zdi se, da je odtenkov rjave toliko kot zvezd na nebu. Lešnikovo rjava ni samo klasična barva, temveč je v tem trenutku tudi zelo moderna. Med frizerskimi mojstri je ta odtenek izjemno priljubljen, saj pristaja tako rekoč vsaki ženski. Temnejši ali svetlejši ten kože – nežno rjava poudari vse najlepše lastnosti. Lešnikovo rjava vsebuje tako zlate kot tudi blond podtone. Če se odločite za tak stilski videz, izberite večbarvno različico, saj bo v nasprotnem primeru barva las delovala preveč monotono. Profesionalni frizer bo natančno vedel, kako barvo uskladiti z vašim tenom kože. Tako bo najprej lase pobarval na osnovni odtenek, nato pa bo glede na vaš ten kože in barvo oči videz popestril s prameni v svetlejši, zlati ali skoraj rdeče blond barvi. Če imate modre oči, je lešnikovo rjava popolna izbira za vas. Topel odtenek bo namreč ustvaril popoln kontrast s hladnim, mističnim odtenkom vaših oči. Nasvet za make-up: Za ustnice izberite zadržano in nevtralno nianso – preizkusite na primer brezbarvno rdečilo, ki bo pristajalo vašemu tenu kože.

Odkrijte: