Mlada ženska z mavričnimi lasmi
Barva las | Modni trendi za pričeske in barve

Barvni trend: Uresničitev otroških sanj z mavričnimi lasmi

Podoživite zabavne in brezskrbne dni iz otroštva na zelo stilski način: Z mavričnimi lasmi! Odkrijte razigran barvni trend – in preverite, ali vam bo pristajal.

 

Ne glede na starost si poleg vsakdanjih obveznosti vsi kdaj pa kdaj zaželimo podoživeti brezskrbne dni otroštva. Z mavričnim barvnim trendom lahko nekaj te otroške razposajenosti in živahnosti vnesete v oblikovanje svoje pričeske! Ta živopisni trend so navdihnili samorogi – čarobna, bajeslovna bitja, ki že od malega burijo našo domišljijo.

Samorogi so najbolj priljubljeni pri dekletih, ki še niso v najstniških letih. Toda pravljična bitja imajo nekaj privlačnega tudi za odrasle. Kot potiskani motivi krasijo naša oblačila ali se uporabljajo v dekorativne namene v domu. Če želite mavrico vključiti tudi v svojo pričesko, vsekakor potrebujete nekaj poguma. Tako boste na zelo stilski način vsem pokazali, da stvari ne jemljete preveč resno. Vsekakor obožujemo trend mavričnih las! Preverite, ali je ta stil primeren tudi za vas.

Barvni trend mavričnih las: Tako je videti!

Ekstravaganten in domišljijski – tako bi lahko opisali stil mavričnih las. Združuje različne barvne odtenke, ki se na koncu zlijejo v mavrično podobo. Večina odtenkov je pastelnih: Na primer svetlo rožnata, otroško modra, rumena ali turkizna. Svetli neonski odtenki so prav tako lahko videti odlično. Te barve niso le razporejene druga ob drugi, temveč se medsebojno prepletajo in prelivajo, kar ustvari enovit in harmoničen učinek. Oblikovanje takšnega barvnega prelivanja je zapleteno, zato vam priporočamo, da se obrnete na strokovnjaka. S frizerskim mojstrom se pogovorite o tem, kako si predstavljate svoje mavrične lase – tako se bodo vaše sanje povsem enostavno uresničile.

Če radi eksperimentirate, lahko mavrične lase oblikujete tudi sami doma. Najprimernejši so barvni seti, ki vsebujejo več barv, pripravljenih za mešanje. Želite svoje lase pobarvati samo za en večer? Preizkusite clip-in podaljške s svetlejšimi barvnimi prameni, ki jih preprosto pritrdite na svoje lase!

Mavrični lasje: Kako jih oblikujete?

Ženska z dolgimi mavričnimi lasmi, očali in klobukom, ki uporablja svoj pametni telefon
© Stocksy

Dolgi blond lasje so odlična osnova za pisan mavrični stil

Najboljše pri tem barvnem stilu je, da ga lahko individualno prilagodite po vaših željah. Za oblikovanje pričeske uporabite različne tehnike barvanja, na primer balayage. Če želite, lahko v mavričnih odtenkih pobarvate samo konice. Zato, da bodo pobarvane konice prišle najlepše do izraza, mora biti izhodiščna barva svetlejša.

Želite, da je pričeska v celoti v mavričnih barvah? V tem primeru potrebujete osnovno barvo v odtenku svetlo blond. To je bistvenega pomena, če želite ustvariti mavrične barve. Temne lase morate najprej posvetliti. Pri tem vam lahko frizerski mojster svetuje, kako to najenostavneje dosežete, ne da bi lase preveč obremenili.

© Shutterstock

Kombinacija, ki združuje dva modna trenda: Barviti lasje in vesoljske fige

Mavrično barvo si lahko omislite pri vseh dolžinah las, vendar pa ti ne smejo biti prekratki. Najboljše in najbolj ekstravagantne rezultate lahko dosežete pri laseh, ki segajo do višine brade, ali pri daljših. Zakaj? Prelivajoče se mavrične barve pri nekoliko krajših laseh pridejo še posebej lepo do izraza. Mavrični lasje, spleteni v kitke, so prav tako videti fantastično. To velja tudi za vesoljske fige. Mimogrede, oba stila sta kot ustvarjena za prihajajočo sezono festivalov!

Kako negovati mavrične lase?

Če želite, da vaši mavrični lasje zasijejo v vsem svojem sijaju, je (tako kot pri vsakem barvanju) najbolj pomembna pravilna nega. Uporabite šampon in regenerator za pobarvane lase. Za dodatno nego vam priporočamo, da lase enkrat tedensko razvajate z dragoceno negovalno masko. Čas, ki ga maska potrebuje, da razvije svoj čudežni učinek, lahko izkoristite za prijetno sprostitev.

 

Če ste lase predhodno posvetlili, vam bodo zelo hvaležni, če jim boste namenili hranilne učinkovine in bogato vlažilno nego. Za občasno intenzivno nego na konice nanesite eno ali dve kapljici dragocenega olja.