Ženska z oranžnimi lasmi
Barva las | Modni trendi za pričeske in barve

Pantone predstavlja barvo leta: Barvni trend leta 2019 se imenuje Living Coral!

Sijoča, polna življenja in energije: To v popolnosti opiše živahno koralno – barvni trend leta 2019. Razkrili vam bomo, kako lahko to trendovsko barvo nosite na vaših laseh, komu pristaja in kako jo kombinirati z drugimi odtenki.
 

 

Za ljubitelje barvnih trendov je to vrhunec leta: Ko inštitut Pantone razglasi barvo leta. Njihova izbira je zmeraj deležna posebne pozornosti. Naj gre za pohištvo, oblačila, ličila, modne dodatke ali za lase: Živahno koralna bo letos prevladovala v svetu mode in modnega oblikovanja. Postavljavci trendov bodo s tem odtenkom zagotovo želeli popestriti tudi videz svojih las.

Pantone ''Living Coral'': Zakaj je ta barva tako posebna?

Barvni odtenek Living Coral je uradno nasledil ultravijolično, ki je zaznamovala leto 2018. Živahno koralna je v barvnem sistemu Pantone označena s številko 16-1546. Ne gre zgolj za običajno koralno barvo, temveč za močno rdečo z oranžnimi odtenki in zlatimi podtoni. Živahno pa ni samo njeno ime, barva tudi čisto zares poživlja. Kot zatrjujejo pri inštitutu Pantone, daje prijeten občutek z ravno pravo mero energičnosti. Barva bo postala pravi hit – in jasno, da jo bomo želeli videti tudi na laseh.

Pantone je navdih dobil iz narave, spominja namreč na koralne grebene, ki so v morskem svetu tako zelo pomembni pri ohranjanju življenja. Pri izbiri barve leta so prav tako upoštevali trende s področja filmske industrije in modnega oblikovanja.

Komu pristaja živahno koralna Living Coral?

Dobra novica: Živahno koralna pristaja tako rekoč vsem. Kljub temu pa velja poudariti naslednje:

  • Če imate temnejši ten kože, boste z živahno koralno zadeli v črno. Ta odtenek, združen s poljubom sonca na vaši koži, bo videti še posebno čudovito, vaše misli pa bo obarval s poletnim utripom in počitniškim vzdušjem. Za popoln stilski videz dodajte še zlato, recimo kos nakita v tej barvi ali nežno noto svetlega senčila v zlatem odtenku.
  • Če imate rdeče lase, lahko koralne odtenke uskladite z vašimi obrvmi, barvo oči in s pegami. Mehkejši odtenek, kot boste izbrali, lepše se vam bo podal. Bleda polt, ki je značilna za naravne rdečelaske, se namreč odlično zlije z mehkimi koralnimi toni. Svoj nežni stilski videz boste še bolj poudarili z izbiro belih ali pastelnih oblačil.
  • Ta trendovska barva je še posebno naklonjena svetlolaskam, saj si jo na laseh lahko privoščite, ne da bi si jih morale predhodno posvetliti. Živahno koralno barvo las lahko tudi kombinirate z oblačili v teh odtenkih. Nasvet za make-up: Posezite po rjavih in zlatih odtenkih, ustnice pa poudarite z bleščečim rdečilom.

Najpogumnejši modni navdušenci lahko živahno koralno kombinirajo z močnimi neonskimi barvami in s črno.

Kako pobarvati lase v trendovsko barvo leta, ki jo je izbral Pantone?

Priporočamo, da barvanje svojih las v živahno koralno prepustite profesionalnemu mojstru. Pri posvetljevanju las in nanosu barve sta pomembni spretnost in strokovno znanje. Za dosego popolnega odtenka bo frizerski mojster izbral kombinacijo nežnih rdečih tonov in jih pomešal z zlatimi niansami, kar bo lasem podarilo čudovit lesk ter poudarilo globino in toplino barve.

Nega las, ki so pobarvani v živahno koralno Living Coral

Strokovnjak za barvanje las je zagotovo dobro opravil svoje delo, kljub temu pa je treba z nego nadaljevati tudi doma, da bo barva obstojna čim dlje. Zaradi posvetljevanja so lasje na povrhnjici poškodovani. Negovalni regenerator, ki zgladi povrhnjico, jim bo podelil sijoč lesk. Za še večji učinek ga lahko pustimo delovati tudi čez noč. Lase najprej osušite z brisačo, nato pa nanje nanesite regenerator in ga nežno vtrite. Nato jih prečešite in spletite kitko ali pa oblikujte figo. Če vas zaradi vlažnih las zebe, jih ovijte z brisačo. Tako bodo hranilne sestavine lažje prodrle v notranjost, lasje pa bodo obnovljeni in sijoči.