Ženska s platinasto blond lasmi v elegantnem nizkem čopu.
Barva las | Blond lasje

Ponovno v modi: Platinasto blond je bolj priljubljena kot kdajkoli prej

Blond, bolj blond, platinasto blond. Najsvetlejši izmed odtenkov blond je že dolgo prisoten v svetu barv za lase. Platinasto blond je z nami že od devetdesetih let, vendar se je šele zdaj otresla predsodka, da spominja na videz barbike. V nadaljevanju vam bomo zaupali vse, kar morate vedeti o najbolj trendovskem odtenku blond.

 

Blond barva je dolgo časa zaostajala za modnimi trendi, saj je nekoliko spominjala na videz barbike, zato ni ravno veljala za trendovsko – vse do zdaj! Platinasto blond je ponovno v modi in se je končno rešila svojega dekliškega slovesa. Da, posvetljevanje las je bolj priljubljeno kot kdajkoli prej. Ste se odločili za stilski videz s čudovito platinasto barvo? Odlična odločitev, ki je ne boste obžalovali! Še prej pa morate vedeti nekaj stvari.

Ženska s platinasto blond lasmi v belem vrhu se dotika svojih las.
© Getty Images / golubovy

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov za prehod na platinasto blond

Platinasto blond: Najboljši pogoji za barvanje

Uspešno posvetljevanje je pravi izziv, saj lahko postopek izsuši vaše lase in poškoduje njihovo strukturo. Rezultat so lomljivi in poškodovani lasje. Veliko varneje je obiskati frizerski salon, kjer se lahko s strokovnjakom pogovorite o posvetljevanju, še posebej če niste prepričani glede prehoda na blond barvo. Če imate srečo in izpolnjujete vse naslednje pogoje, vam na poti do čudovitih platinasto blond las stoji samo še nekaj manjših stvari:

 

  • Vaši lasje so naravno pepelnato blond – naravni temno blond odtenki so najboljši za posvetlitev na platinasto blond, medtem ko je postopek pri temno rjavih in črnih laseh nekoliko zahtevnejši.
  • Imate kratke lase ali dolžino do ramen. Zaradi rednega striženja so krajši lasje bolj zdravi od dolgih. Poleg tega je nanašanje izdelkov pri krajših laseh bolj preprosto, poleg tega tudi lažje dosežemo enakomeren barvni rezultat.
  • Vaši lasje so zdravi. Pri poškodovanih ali izčrpanih laseh ne boste dosegli želenega rezultata, poleg tega jih boste pri posvetljevanju samo še bolj poškodovali. Zato posvetljevanje odsvetujemo! 
  • Skrbite za pravilno nego svojih las. Pred posvetljevanjem in po njem je pomembno, da jih ne obremenjujete po nepotrebnem. Po umivanju jih nežno popivnajte z brisačo in jih nikakor ne drgnite. Uporabite široki glavnik in se izogibajte toplotni obdelavi. Če morate uporabiti sušilnik ali likalnik, ne pozabite predhodno nanesti sprej za zaščito pred toplotnimi učinki.
Ženska s platinasto blond lasmi z belo prozorno bluzo pred dvema ogledaloma.
© Schwarzkopf

Pri barvanju na platinasto blond pazite na to, da ne boste ustvarili rumenih in toplih podtonov

Platinasto blond: Barvanje doma ali pri frizerju?

Če imate naravne blond lase, jih lahko posvetlite tudi sami. Namesto barvanja celotne dolžine priporočamo, da ustvarite posamezne pramene v odtenku platinasto blond. Če imate pobarvane lase, boste morali pred posvetlitvijo odstraniti vse barvne pigmente. Priporočamo, da to prepustite strokovnjaku v frizerskem salonu. Skupaj se lahko odločite za odtenek, ki bo najprimernejši za vas in vaše lase, poleg tega pa obstaja manjša verjetnost, da bi se po posvetljevanju pojavili rumeni ali topli podtoni. Vendar pa bo morda potrebnih več obiskov, da dosežete popoln platinast videz – odvisno od vaše naravne barve. Če imate temnejše lase, boste morali postopek posvetljevanja ponoviti večkrat.

Nega las v odtenku platinasto blond

Kaj potrebujete za barvanje na platinasto blond, razen poguma? Nego, nego in še enkrat nego. Posvetljevanje odpre kutikulo in tako iz lasne strukture odstrani pigmente, kar ustvari odtenek belo blond. A ta postopek lahko lase poškoduje, jim odvzame lesk in jih naredi suhe. Zato je še toliko bolj pomembno, da jim namenite posebno pozornost in nego. Enkrat do dvakrat tedensko uporabite negovalno masko in po vsakem umivanju na konice nanesite posebno negovalno olje. Toplota lahko še dodatno poškoduje posvetljene lase, zato pri sušenju s sušilnikom uporabite hladen zrak in predhodno vedno nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki.

Komu pristaja platinasto blond?

Platinasto blond najbolj pristaja ženskam z minimalističnim stilom. Gre namreč za skandinavski videz, kjer se načeloma zelo dobro spoznajo na moderen stilski videz! Platinasto blond lasje so kot eliksir mladosti za sijoč, svež lesk! A pozor: Narastek lahko hitro uniči vaš videz in deluje neurejeno. Zato ga morate enkrat mesečno obvezno pobarvati. To dejstvo morate vsekakor upoštevati, preden se odločite za ta zapeljiv odtenek.