Skip to Content

Stopničasto postrižene pričeske za vse dolžine in tipe las

Mlada ženska s stopničasto postriženo pričesko, oblečena v pisano jakno

Stopničasto postriženo pričesko si lahko omislite ne glede na to, ali so vaši lasje kodrasti ali ravni, kratki ali dolgi, tanki ali gosti. V naši galeriji vam predstavljamo stopničasto postrižene pričeske, ki vas bodo navdihnile.

 

Stopničasto postrižene pričeske so brezčasne. To ni nič čudnega, saj stopničke lasem podelijo razgibanost in pričesko naredijo izjemno raznoliko. Omislite si lahko povsem subtilne ali zelo izrazite prehode. Pravilno oblikovana stopničasto postrižena pričeska kodrastim lasem podeli lahkotnost, finim in tankim lasem pa večji volumen. Stopničke so primerne za lase različnih kakovosti, dolžin in tekstur. Pomembno pa je, da so posamezne stopničke povezane in se med seboj dopolnjujejo. V nadaljevanju si lahko preberete vse, kar morate vedeti o tem stilu.

Izberite pravo stopničasto postriženo pričesko za svoj tip las

Ženskam z zelo tankimi lasmi priporočamo, da se izogibajo pretiranemu redčenju srednje dolžine las in konic. Stopničasto postrižene pričeske pri tankih laseh naj segajo največ do ramen, saj so lasje pri daljši dolžini lahko videti štrenasti. Na zgornjem delu lasišča si lahko omislite nekaj izrazitejših stopničk, saj boste s tem ustvarili dodaten volumen. Preizkusite ''nevidne stopničke'', ki bodo poskrbele za polnejši videz. Trik: Pričeska bo videti polnejša, če boste lase na zgornjem delu postrigli zgolj minimalno, na preostalih, ''skritih laseh'' pa ustvarite stopničke. Več o tej posebni tehniki striženja si preberite na naši spletni strani Schwarzkopf. Z malo pene za lase boste pričeski podelili polnejši videz.

Krajši tanki lasje pridejo lepo do izraza, ko so najkrajše stopničke na vrhu dolge okrog pet centimetrov, saj prameni pri tej dolžini najlepše padajo.

Če imate gostejše lase, so stopničke odlična izbira, zato da nekoliko razbremenite težo celotnega stilskega videza. Če vaši lasje segajo čez ramena, lahko stopničke ustvarite vse do višine ušes. Kodri brez iskrice bodo s stopničkami postali živahni in razigrani. Pomembno je, da so stopničke različnih dolžin videti kot usklajena celota in da kodri na vrhu glave niso prekratki, saj so lahko v tem primeru hitro videti neurejeni.

Če imate zelo goste lase, lahko svojega frizerja povprašate o točkovni tehniki striženja, pri kateri se s posebnimi škarjami s širokimi zobci oblikujejo stopničke na posameznih segmentih las. To pričeski zagotovi nežnejši videz in manj ostre linije.

V naši galeriji si lahko ogledate najlepše stopničasto postrižene pričeske za vse dolžine in tipe las.

Povezani članki
 • Stopničasto postrižene pričeske: Zapeljivi stili za vse dolžine las

  Stopničaste pričeske

  Stopničasto postrižene pričeske: Zapeljivi stili za vse dolžine las
  ...

  Želite lasem dodati več strukture? Omislite si stopničasto postriženo pričesko, ki je primerna za vaš tip las. S stopničkami lahko pričeski podelite večji volumen ali lahkotnost.

  ...
 • Stopničasto postrižene pričeske: Stilsko oblikovanje

  Stopničaste pričeske

  Stopničasto postrižene pričeske: Stilsko oblikovanje
  ...

  Stopničasta pričeska bo iz vaših las izvabila najboljše, vendar pa je pomembno, da so pravilno osušeni in ustrezno negovani. Izvedite več v nadaljevanju.

  ...