Skip to Content

Težave z neubogljivimi lasmi? Ukrotite jih s temi triki

Mlada ženska gleda v kamero z razpuščenimi pletenicami
Stocksy

Zima je najugodnejši letni čas za težave z neukročenimi lasmi. Suh zrak v ogrevanih prostorih v kombinaciji z mrzlim vetrom povzroča ''leteče'' in naelektrene lase. Če se temu pridruži še visoka vlažnost zraka, ste na dobri poti, da lasje ''bežijo na vse strani''. Vendar ne skrbite! Zaupali vam bomo, kako lahko enkrat za vselej opravite z vsemi dejavniki, ki preprečujejo popolno pričesko, povedali pa vam bomo tudi, kateri izdelki vam pri tem lahko pomagajo.

 

Vaši lasje nikakor nočejo padati tako, kot si želite, so neukrotljivi in se upirajo vsakršnemu oblikovanju … kriva je naelektrenost! Ko v vaših laseh ni dovolj vlage, so ti bolj grobi na dotik. Postanejo izsušeni in hrapavi ter bežijo na vse strani. Vendar za to obstaja rešitev! Izdelki za nego neukročenih las so ustvarjeni za reševanje teh težav. Lasem zagotovijo vlago, zapolnijo porozna mesta in jih ščitijo pred izsušitvijo, s tem pa preprečujejo naelektrenost.

Na voljo je več izdelkov, ki preprečujejo naelektrenost. Prva možnost so šamponi. Ti običajno vsebujejo olja, ki se ovijejo okrog lasu. S tem tvorijo zaščitni plašč, ki zgladi lasno povrhnjico. Regeneratorji proti naelektrenosti las zapolnijo poškodovana mesta s proteini. Neubogljivi, ''leteči'' lasje potrebujejo enkrat ali dvakrat na teden dodatno intenzivno nego, ki bo zagotovila hranilne učinkovine in obnovila poškodovane lase na povrhnjici kot tudi v notranjosti. Rezultat: Lahkotni, gladki in sijoči lasje.

Zlato pravilo: Pri negi naelektrenih las velja pravilo ''več je več''. Različni izdelki iz linije za nego neukročenih las so namreč narejeni tako, da se med seboj dopolnjujejo. Redna sočasna uporaba šampona in regeneratorja bo dolgoročno odpravila vzroke za naelektrenost.

Stocksy
Recite stop naelektrenim lasem! Zaščitite lase v deževnih dneh

Stilsko oblikovanje neukročenih las

Pri stilskem oblikovanju moramo upoštevati tudi specifične potrebe, ki so značilne za posamezne tipe las. Če nočemo, da se ti izsušijo že med sušenjem, je priporočljiva uporaba losjona ali seruma za ravnanje in obvladovanje trmastih, neukročenih las. Oba preparata bosta lase zaščitila pred izgubo vlage, obenem pa spodbudila tudi njihovo naravno ravnanje.

Če pri stilskem oblikovanju uporabite likalnik za ravnanje ali kodralnik, lase vedno zaščitite s sprejem za zaščito pred toplotnimi učinki, ki ga enakomerno porazdelite po suhih laseh. Če sprej nanesete na vlažne lase, jih boste zaščitili tudi pred toploto sušilnika in s tem preprečili pojav naelektrenosti.

Na koncu na lase nanesite še sprej proti naelektrenosti, ki bo poskrbel za popoln stilski videz. Vaši lasje bodo zaščiteni pred vetrom, UV-žarki in vlažnim zrakom – tako boste to težavo odpravili enkrat za vselej.

Shutterstock
Ob upoštevanju naših nasvetov bodo slabi dnevi za pričesko in naelektreni lasje le še stvar preteklosti
Povezani članki
 • Suhi šampon za dodatno svežino in razkošen volumen

  Šampon za lase

  Suhi šampon za dodatno svežino in razkošen volumen
  ...

  Zjutraj nimate dovolj časa za umivanje las in oblikovanje pričeske? Suhi šampon pomaga odstraniti odvečno maščobo z lasišča, obenem pa lase očisti in jih osveži.

  ...
 • Težave z neubogljivimi lasmi? Ukrotite jih s temi triki

  Neukročeni lasje

  Težave z neubogljivimi lasmi? Ukrotite jih s temi triki
  ...

  Ali vašo zglajeno pričesko uničujeta dež in vlaga? Obvladajte naelektrene lase z našimi nasveti

  ...
 • Striženje konic doma – tako enostavno je!

  Čudoviti lasje

  Striženje konic doma – tako enostavno je!
  ...

  Ko so lasje dlje časa obremenjeni zaradi izdelkov za stilsko oblikovanje, gumic in drugih okoljskih dejavnikov, se prej ali slej pojavijo težave z razcepljenimi konicami.

  ...
 • Predstavitev maske za lase Gliss Kur 2v1

  Čudoviti lasje

  Predstavitev maske za lase Gliss Kur 2v1
  ...

  Verjetno se zavedate prednosti, ki jih prinaša redna uporaba mask za lase in ki so opisane v našem članku o učinku teh izdelkov.

  ...
 • Kako preprečiti lomljenje las

  Poškodovani lasje

  Kako preprečiti lomljenje las
  ...

  Ko lasje postanejo krhki in slamnati, je čas za ukrepanje in prvo pomoč za obnovo poškodb. Kaj privede do razcepljenih konic in kako lahko to preprečimo?

  ...