Skip to Content

Striženje konic doma – tako enostavno je!

Ženska z dolgimi modrimi kodri se nasmehne, medtem ko se dotika las.

Ko so lasje dlje časa obremenjeni zaradi izdelkov za stilsko oblikovanje, gumic in drugih okoljskih dejavnikov, se prej ali slej pojavijo težave z razcepljenimi konicami. Zato je zelo pomembno, da si konice redno strižete. Dobra novica je, da lahko to storite tudi sami! V nadaljevanju vam bomo pokazali, kako lahko svoje konice postrižete doma – brez pomoči strokovnjaka.

 

Ne glede na stanje vaših las ali pričesko, ki jo imate, striženje konic bo preprečilo pojav razcepljenosti. Brez skrbi, striženje konic je povsem enostavno, ko spoznate sam postopek. V nadaljevanju vam podajamo podrobna navodila, da boste lahko vzeli škarje v svoje roke!

Kako si ostriči lase

Preden začnete, preverite, ali imate na voljo ustrezne škarje za striženje las. Te lahko najdete v vsaki bolje založeni drogeriji. Odsvetujemo uporabo običajnih ali kuhinjskih škarij, saj te po navadi niso dovolj ostre in bodo vaše lase samo poškodovale.

Postopna navodila: Striženje konic pri ravnih laseh

Ta postopek priporočamo, če imate ravne lase z enakomerno dolžino:

 

 1. Lase umijte in jih ne osušite – ti se namreč strižejo lažje, če so vlažni. 
 2. Lase dobro prečešite, da jih povsem razvozlate. Nanje lahko nanesete tudi malo spreja za lažje razčesavanje. 
 3. Nato oblikujte čop in ga tesno spnite. Čim bližje bo zatilju, tem bolje!
 4. Ko čop tesno spnete, gumico nežno povlecite v smeri proti konicam.
 5. Odvisno od tega, kolikšno dolžino želite ostriči, povlecite gumico v smeri navzdol tako, da iz nje gleda samo dva do pet centimetrov las.
 6. Čop primite tako, da ga držite pred sabo, in konice stisnite med kazalec in sredinski prst.
 7. Zdaj lahko odrežete en do dva centimetra las.
 8. Osušite lase s sušilnikom in jih oblikujte po želji, pri tem pa ne pozabite nanesti sprej za zaščito pred toplotnimi učinki. In že ste gotovi!

Postopna navodila: Striženje konic pri stopničasto postriženih laseh

Postopek striženja je malenkost bolj zapleten, če imate stopničasto postrižene lase, ampak brez skrbi! Sledite spodnjim navodilom in hitro boste usvojili tudi to veščino.

 

 1. Lase umijte, nato pa jih dobro prečešite in ustvarite sredinsko prečo.
 2. Najprej sledite zgoraj navedenim navodilom za striženje konic pri ravnih laseh.
 3. Nato lase, ki uokvirjajo vaš obraz, s sponkami pritrdite tako, da vam ne bodo v napoto.
 4. Zdaj ste pripravljeni na striženje stopničk. Vzemite pramen v širini prsta ter ga stisnite med kazalec in sredinski prst, nato pa ga povlecite na stran. Vaši prsti morajo biti obrnjeni navpično glede na vašo glavo. Nato odrežite približno en centimeter konic.
 5. Če želite postriči svoj frufru, morajo biti lasje povsem suhi. Na ta način boste preprečili, da bi jih preveč postrigli. Frufru zberite na sredini obraza, lase stisnite med kazalec in sredinski prst, nato pa jih povlecite navzgor. Prsti morajo biti obrnjeni vodoravno glede na vašo glavo. Lase držite pred sabo in odrežite približno en centimeter konic. In že ste gotovi!

Pravilna nega las

Redno striženje konic je zelo pomembno, zato je dobro vedeti, kako lahko to počnete tudi sami. Ne pozabite pa tudi na druge načine nege, da bodo vaši lasje ostali lepi in zdravi. Obvezno uporabljajte šampon in regenerator, ki vsebujeta hranljive sestavine, od časa do časa pa na konice nanesite negovalno olje. Poleg tega dvakrat tedensko uporabite tudi regenerator za globinsko nego.

Povezani članki
 • Suhi šampon za dodatno svežino in razkošen volumen

  Šampon za lase

  Suhi šampon za dodatno svežino in razkošen volumen
  ...

  Zjutraj nimate dovolj časa za umivanje las in oblikovanje pričeske? Suhi šampon pomaga odstraniti odvečno maščobo z lasišča, obenem pa lase očisti in jih osveži.

  ...
 • Težave z neubogljivimi lasmi? Ukrotite jih s temi triki

  Neukročeni lasje

  Težave z neubogljivimi lasmi? Ukrotite jih s temi triki
  ...

  Ali vašo zglajeno pričesko uničujeta dež in vlaga? Obvladajte naelektrene lase z našimi nasveti

  ...
 • Striženje konic doma – tako enostavno je!

  Čudoviti lasje

  Striženje konic doma – tako enostavno je!
  ...

  Ko so lasje dlje časa obremenjeni zaradi izdelkov za stilsko oblikovanje, gumic in drugih okoljskih dejavnikov, se prej ali slej pojavijo težave z razcepljenimi konicami.

  ...
 • Predstavitev maske za lase Gliss Kur 2v1

  Čudoviti lasje

  Predstavitev maske za lase Gliss Kur 2v1
  ...

  Verjetno se zavedate prednosti, ki jih prinaša redna uporaba mask za lase in ki so opisane v našem članku o učinku teh izdelkov.

  ...
 • Kako preprečiti lomljenje las

  Poškodovani lasje

  Kako preprečiti lomljenje las
  ...

  Ko lasje postanejo krhki in slamnati, je čas za ukrepanje in prvo pomoč za obnovo poškodb. Kaj privede do razcepljenih konic in kako lahko to preprečimo?

  ...