Skip to Content

Trije najnovejši odtenki rjave – navodila za barvanje

Ženska z rjavo barvo las


Kostanjevo, karamelno in lešnikovo rjava: To so najnovejši odtenki rjave, ki pridejo najlepše do izraza v večbarvni obliki. V nadaljevanju vam bomo zaupali, komu pristajajo ti zimski trendi in kako jih lahko ustvarite tudi sami.

 

Najnovejši odtenki rjave spominjajo na nakupovalni seznam naših najljubših prigrizkov: Kostanji, karamela in lešniki. Veliko žensk hrepeni po močnih in sijočih rjavih laseh. To ni presenetljivo, saj so odtenki rjave tudi letošnjo zimo visoko na seznamu priljubljenosti. Če imate naravno rjavo barvo las, jo lahko dodatno nadgradite in ustvarite še večji lesk.

Trendovska barva: Kostanjevo rjava

Svetlejša koža, nežne sončne pege in dolgi, gosti lasje. Se najdete v tem opisu? Potem je kostanjevo rjava barva popolna izbira za vas. Za razliko od običajne rjave so zanjo značilni rdeči odsevi, ki so zelo nežni in opazni samo pod določenim kotom svetlobe. Če želite svoje lase pobarvati na kostanjevo rjavo, vam priporočamo, da obiščete profesionalnega frizerja. Ta vam bo priporočil ustrezen odtenek in ustvaril večbarven stilski videz. Poleg odtenka rjave lahko pričesko popestrite s čudovitim pridihom rdečih podtonov in sijočih barvnih pigmentov. Vaši lasje bodo zablesteli v vsem svojem sijaju! Nasvet: Izberite make-up, ki bo poudaril vaše oči, na primer s sijočimi odtenki rjave, bež ali oranžne.

Ženska s kostanjevo rjavimi lasmi
Getty Images
Trendovska kostanjevo rjava barva čudovito pristaja svetlejši koži in sončnim pegam

Trendovska barva: Karamelno rjava

Za razliko od kostanjevo rjave karamelna barva ne vsebuje rdečih odsevov, temveč je zanjo značilen zlato rumen podton: Tako kot sladka karamela. Za ta odtenek rjave je značilna svetlejša barva, ki je videti, kot bi ravnokar prišli s čudovitega dopusta na morju, ko so lasje in koža sijoči od sonca.

 

Za tako nianso mora frizerski mojster lase najprej posvetliti (odvisno od vaše naravne barve), preden nanese nežno in zapeljivo rjavo barvo. Da bi ustvarili popoln stilski videz, si lahko omislite pramene z zlatimi pigmenti. Na ta način bo trendovski odtenek zares zablestel in odvisno od padca svetlobe nenehno spreminjal svoj videz. Poleg barve las pa mora sijati tudi vaša koža. Če imate nekoliko temnejši ten, boste vsekakor oboževali karamelno rjavo. Nasvet: Potrebujete zgolj puder in svetlo senčilo. ''Stilski videz brez make-upa'' je v tem primeru prava izbira.

Ženska z dolgimi rjavimi lasmi
Shutterstock
Če kombiniramo rjavo barvo s toplimi zlatimi odtenki, dobimo trendovsko karamelno barvo – slastno!

Trendovska barva: Lešnikovo rjava

Zdi se, da je odtenkov rjave toliko kot zvezd na nebu. Lešnikovo rjava ni samo klasična barva, temveč je v tem trenutku tudi zelo moderna. Med frizerskimi mojstri je ta odtenek izjemno priljubljen, saj pristaja tako rekoč vsaki ženski. Temnejši ali svetlejši ten kože – nežno rjava poudari vse najlepše lastnosti. Lešnikovo rjava vsebuje tako zlate kot tudi blond podtone. Če se odločite za tak stilski videz, izberite večbarvno različico, saj bo v nasprotnem primeru barva las delovala preveč monotono. Profesionalni frizer bo natančno vedel, kako barvo uskladiti z vašim tenom kože. Tako bo najprej lase pobarval na osnovni odtenek, nato pa bo glede na vaš ten kože in barvo oči videz popestril s prameni v svetlejši, zlati ali skoraj rdeče blond barvi. Če imate modre oči, je lešnikovo rjava popolna izbira za vas. Topel odtenek bo namreč ustvaril popoln kontrast s hladnim, mističnim odtenkom vaših oči. Nasvet za make-up: Za ustnice izberite zadržano in nevtralno nianso – preizkusite na primer brezbarvno rdečilo, ki bo pristajalo vašemu tenu kože.

Ženska z dolgimi rjavimi lasmi in s čepico
Shutterstock
Trendovski odtenek lešnikovo rjave deluje zelo nežno v kombinaciji z zlatimi in blond podtoni
Povezani članki
 • Prekrivanje narastka – navodila za barvanje narastka doma

  Barvanje

  Prekrivanje narastka – navodila za barvanje narastka doma
  ...

  Bodisi da se pod barvo skriva vaša naravna barva ali nadležni sivi lasje – težavo z narastkom lahko rešite tudi doma.

  ...
 • Različni načini, s katerimi si lahko pričarate čudovite blond lase

  Beljenje

  Različni načini, s katerimi si lahko pričarate čudovite blond lase
  ...

  Barvanje, barvanje, proge, brizganje - toliko je možnosti, da vaše ključavnice postanejo blondinka. Katera pa je najboljša izbira za vas? Odkrijte tukaj.

  ...
 • Naravna posvetlitev las

  Posvetlitev

  Naravna posvetlitev las
  ...

  Vnesite sonce v svoje lase. V nadaljevanju vam bomo predstavili naravne metode, s katerimi lahko posvetlite svoje lase

  ...
 • Color well - color wise - varno barvanje las

  Izbira barve za lase

  Color well - color wise - varno barvanje las
  ...
 • Pramene lahko ustvarite tudi doma: Preverite, kako enostavno je!

  Prameni

  Pramene lahko ustvarite tudi doma: Preverite, kako enostavno je!
  ...

  Svojim lasem podelite naravni svetlobni učinek s prameni. V samo nekaj korakih lahko doma ustvarite pramene, ki bodo poskrbeli, da bodo lasje sijali.

  ...
 • Prva barva za lase GLISS – Gliss Color

  Barvanje las

  Prva barva za lase GLISS – Gliss Color
  ...

  IZBERITE NOVO BARVO ZA LASE GLISS TER UŽIVAJTE V ZDRAVEM VIDEZU IN INTENZIVNI BARVI SVOJIH LAS – VSAK DAN.

  ...
 • Pena za barvanje las

  Barvanje las

  Pena za barvanje las
  ...

  Pena za barvanje vašim lasem podeli naraven, sijoč in zdrav videz. Ker je njena uporaba tako enostavna, je odlična za začetnike, ki se še niso preizkusili v barvanju doma.

  ...
 • Trije najnovejši odtenki rjave – navodila za barvanje

  Rjavi lasje

  Trije najnovejši odtenki rjave – navodila za barvanje
  ...

  Kostanjevo, karamelno in lešnikovo rjava: To so najnovejši odtenki rjave, ki pridejo najlepše do izraza v večbarvni obliki. V nadaljevanju vam bomo zaupali, komu pristajajo ti zimski trendi in kako jih lahko ustvarite tudi sami.

  ...
 • Vse, kar morate vedeti o barvanju las doma

  Barvanje

  Vse, kar morate vedeti o barvanju las doma
  ...

  Povedali vam bomo vse, kar morate vedeti, da boste ustvarili čudovit barvni rezultat, pa tudi, kdaj morate poiskati strokovno pomoč frizerskih mojstrov.

  ...
 • Svetlolaske, poslovite se od rumenkastih podtonov

  Nega barvanih las

  Svetlolaske, poslovite se od rumenkastih podtonov
  ...

  Odrešitev za plavolaske: S temi metodami se boste zlahka znebili neželenega rumenkastega odtenka

  ...
 • Oranžni lasje: Najpogostejše napake pri barvanju

  Izbira barve za lase

  Oranžni lasje: Najpogostejše napake pri barvanju
  ...

  Colouration or colour revitalisation: the best tips so nothing goes wrong when colouring your hair at home

  ...