Skip to Content

Prameni, ki jih ustvarite sami: Povsem enostavno!

Nasmejana ženska z dolgimi lasmi in svetlimi prameni

Si želite spremembe? Omislite si pramene, ki lasem podelijo svetlobni učinek in polnejši videz. Igra svetlobe in senc z vmesnimi prehodi lasem poleg tega podeli dodatno strukturo. Najboljše pri tem je, da jih lahko ustvarite sami. Zaupali vam bomo, kako to naredite.

 

Pri svetlo blond do srednje rjavi barvi las je – odvisno od izdelka za posvetljevanja – možna posvetlitev za največ šest odtenkov. Glede na tehniko nanašanja lahko ustvarite izredno tanke pramene ali nekoliko bolj široke, lahko pa si omislite tudi večbarvne pramene s prelivanjem različnih odtenkov ali zelo široke barvne pramene. Na splošno velja: Manjše število širših pramenov poskrbi za opaznejši videz, medtem ko večje število finih pramenov pričara povsem naraven videz. V nadaljevanju vam bomo predstavili navodila za oblikovanje pramenov.

Fini prameni, ustvarjeni s kapo za pramene

S kapo za pramene boste dosegli najbolj naraven videz, vendar pa ta metoda zahteva največ časa. V nadaljevanju vam bomo zaupali postopek:

 

Prvi korak: Kapo nadenite na suhe, počesane lase in jo zavežite pod brado. Ker se boste pri barvanju osredotočili samo na zgornji del glave, las na zatilju ne poskušajte potisniti pod kapo, temveč jih preprosto prekrijte z brisačo.

 

Drugi korak: S pomočjo igle za pramene (priložena je v embalaži) posamezne pramene postopoma izvlecite skozi perforirane luknjice v kapi. Odvisno od števila želenih pramenov lahko pramene izvlečete skozi vsako drugo ali tretjo luknjico. Iglo za pramene držite čim bolj ravno in pazite na to, da je kaveljček igle vedno usmerjen navzgor.

 

Tretji korak: Vse izvlečene pramene dobro prečešite. Šele nato si pripravite barvno mešanico in jo nanesite na pramene. Čas delovanja je odvisen od vaše osnovne barve las in želenega učinka posvetlitve. Barvna lestvica v priloženih navodilih vam bo v pomoč, da boste lažje določili ustrezen čas delovanja.

 

Četrti korak: Po uporabi pramene najprej izperite z vodo in šele nato snemite kapo. Lase umijte s šamponom, nato pa nanje nanesite negovalni regenerator in pustite delovati tri minute. Nato lase temeljito izperite in jih stilsko oblikujte po želji.
 

Popolni prameni, ki jih ustvarite s čopičem za barvanje

S čopičem za pramene lahko na laseh ustvarite povsem individualne barvne odseve, bodisi po celotnem lasišču ali samo na določenih delih, na primer v predelu frufruja. V nadaljevanju vam podajamo navodila:

 

Prvi korak: Lase pred barvanjem temeljito prečešite in ustvarite običajno prečo.


Drugi korak: Pripravite barvno mešanico in jo s čopičem nanesite na izbrane pramene. Priporočamo vam, da pramene, ki jih barvate, usmerite stran od lasišča. Pazite, da mešanica ne pride v stik s kožo na lasišču. Naš nasvet: Barvne mešanice ne nanašajte neposredno na lasišče, temveč pol centimetra stran. Tako bo kasneje narastek videti bolj naravno.

 

Tretji korak: Pri barvanju pramenov na zadnjem delu lasišča si pomagajte z dvema ogledalcema ali pa zaprosite prijateljico za pomoč. Čas delovanja je odvisen od želene stopnje posvetlitve in vaše osnovne barve.

 

Četrti korak: Lase izperite z vodo, nato pa jih umijte z nežnim šamponom. Uporabite negovalni regenerator in ga pustite delovati nekaj minut. Na koncu lase temeljito izperite in uživajte v razkošju novih pramenov.
 

Ženska s svetlimi prameni in lahkotnim frufrujem
Tehnika oblikovanja pramenov s čopičem lasem podeli naraven svetlobni učinek

Barvni prameni, ki jih ustvarite z glavnikom za nanašanje barve

Z aplikatorjem v obliki nanašalne plastenke (in s posebnim glavnikom, ki ga lahko namestite na nanašalno plastenko) lahko z eno samo potezo ustvarite široke pramene v treh različnih barvnih odtenkih. Če odstranite glavnik, lahko ustvarite zelo široke pramene.

Prvi korak: Pred nanosom barve s konico glavnika naredite cikcak prečo, zato da bo rezultat čim naravnejši. Nasvet: Aplikator predhodno preizkusite na listu papirja, zato da boste dobili občutek, kako močan mora biti pritisk, ko boste delali s svojimi lasmi.

 

Drugi korak: Nanašalno stekleničko s posvetljevalno mešanico postavite navpično na lasišče in z enim potegom in enakomernim pritiskom potujte v smeri proti konicam. Upoštevajte čas delovanja, ki je naveden v navodilih. Izpiranje mešanice za posvetljevanje in nega sta enaka kot pri drugih tehnikah barvanja pramenov.
 

Pomembni nasveti za ustvarjanje barvnih pramenov

 • Posvetljevalno mešanico nanesite na posamezne pramene neposredno po mešanju in je v nobenem primeru ne shranjujte za kasnejšo uporabo. Sveže pripravljena mešanica za posvetljevanje pramenov je namreč bistvenega pomena za optimalen rezultat.
 • Pred uporabo naredite alergijski test. Točen postopek je naveden v vsakokratnih navodilih za uporabo.
 • Potem ko ste posvetljevalno mešanico nanesli na pramene, jih ne pokrivajte s folijo ali čepico za prhanje. V tem primeru zaradi kopičenja toplote sredstvo za alkalizacijo ne bi izhlapevalo, kar bi lahko poškodovalo lase.
 • Pri barvanju pramenov obvezno nosite stara oblačila in uporabite priložene rokavice. Barvni preparat lahko povzroči trajne svetle madeže na oblačilih.
 • Med stresanjem posvetljevalnega praška v tekočino pazite na to, da ne pride do vdihavanja prahu.
 • Po izpiranju posvetljevalne mešanice na lase nanesite priloženi regenerator za nego las po barvanju oziroma posvetljevanju. S tem boste zagotovili, da bo barva obstojna, lasje pa bodo ostali zdravi in čudoviti.
 • Trajno kodranje las in istočasno barvanje pramenov vam vsekakor odsvetujemo. Med enim in drugim postopkom lasem privoščite dva tedna mirovanja, zato da si opomorejo.
Povezani članki
 • Prekrivanje narastka – navodila za barvanje narastka doma

  Barvanje

  Prekrivanje narastka – navodila za barvanje narastka doma
  ...

  Bodisi da se pod barvo skriva vaša naravna barva ali nadležni sivi lasje – težavo z narastkom lahko rešite tudi doma.

  ...
 • Različni načini, s katerimi si lahko pričarate čudovite blond lase

  Beljenje

  Različni načini, s katerimi si lahko pričarate čudovite blond lase
  ...

  Barvanje, barvanje, proge, brizganje - toliko je možnosti, da vaše ključavnice postanejo blondinka. Katera pa je najboljša izbira za vas? Odkrijte tukaj.

  ...
 • Naravna posvetlitev las

  Posvetlitev

  Naravna posvetlitev las
  ...

  Vnesite sonce v svoje lase. V nadaljevanju vam bomo predstavili naravne metode, s katerimi lahko posvetlite svoje lase

  ...
 • Color well - color wise - varno barvanje las

  Izbira barve za lase

  Color well - color wise - varno barvanje las
  ...
 • Pramene lahko ustvarite tudi doma: Preverite, kako enostavno je!

  Prameni

  Pramene lahko ustvarite tudi doma: Preverite, kako enostavno je!
  ...

  Svojim lasem podelite naravni svetlobni učinek s prameni. V samo nekaj korakih lahko doma ustvarite pramene, ki bodo poskrbeli, da bodo lasje sijali.

  ...
 • Prva barva za lase GLISS – Gliss Color

  Barvanje las

  Prva barva za lase GLISS – Gliss Color
  ...

  IZBERITE NOVO BARVO ZA LASE GLISS TER UŽIVAJTE V ZDRAVEM VIDEZU IN INTENZIVNI BARVI SVOJIH LAS – VSAK DAN.

  ...
 • Pena za barvanje las

  Barvanje las

  Pena za barvanje las
  ...

  Pena za barvanje vašim lasem podeli naraven, sijoč in zdrav videz. Ker je njena uporaba tako enostavna, je odlična za začetnike, ki se še niso preizkusili v barvanju doma.

  ...
 • Trije najnovejši odtenki rjave – navodila za barvanje

  Rjavi lasje

  Trije najnovejši odtenki rjave – navodila za barvanje
  ...

  Kostanjevo, karamelno in lešnikovo rjava: To so najnovejši odtenki rjave, ki pridejo najlepše do izraza v večbarvni obliki. V nadaljevanju vam bomo zaupali, komu pristajajo ti zimski trendi in kako jih lahko ustvarite tudi sami.

  ...
 • Vse, kar morate vedeti o barvanju las doma

  Barvanje

  Vse, kar morate vedeti o barvanju las doma
  ...

  Povedali vam bomo vse, kar morate vedeti, da boste ustvarili čudovit barvni rezultat, pa tudi, kdaj morate poiskati strokovno pomoč frizerskih mojstrov.

  ...
 • Svetlolaske, poslovite se od rumenkastih podtonov

  Nega barvanih las

  Svetlolaske, poslovite se od rumenkastih podtonov
  ...

  Odrešitev za plavolaske: S temi metodami se boste zlahka znebili neželenega rumenkastega odtenka

  ...
 • Oranžni lasje: Najpogostejše napake pri barvanju

  Izbira barve za lase

  Oranžni lasje: Najpogostejše napake pri barvanju
  ...

  Colouration or colour revitalisation: the best tips so nothing goes wrong when colouring your hair at home

  ...