Skip to Content

Oranžni lasje: Najpogostejše napake pri barvanju

Ženska z oranžnimi lasmi
shutterstock

Barvanje las doma je načeloma povsem enostavno. V današnjem času lahko s pomočjo metode ''naredi sam'' v svoji kopalnici ustvarite celo čudovite barvne pramene. A že manjši spodrsljaj lahko privede do tega, da vaši lasje naenkrat postanejo oranžni. Da se ta scenarij ne bi pripetil tudi vam, v nadaljevanju razkrivamo, na kaj morate biti pozorni.


''Joj, nisem želela tega'': Ko so vaši lasje po barvanju kričeče oranžni namesto medeno blond, je pri barvanju nekaj šlo narobe. Vprašanje je: kaj? In kako se lahko temu izognete? V nadaljevanju podajamo odgovore in razkrivamo trike za popoln barvni rezultat.

Pomemben je pravi odtenek

So moji lasje temno blond ali bolj svetlo rjavi? Veliko žensk težko pravilno oceni izhodiščno barvo svojih las, vendar je to pomemben prvi korak do barve vaših sanj. Če so lasje za določen posvetljevalec pretemni, s končnim rezultatom po vsej verjetnostni ne boste zadovoljni. Lasje bodo temnejši od želenega barvnega odtenka, v najhujšem primeru pa bodo celo oranžni.

Vzemite si čas

Pri barvanju obvezno upoštevajte predpisan čas delovanja – še posebej, če želite lase posvetliti. Za razliko od barvanja se namreč pri posvetljevanju lasem odvzamejo naravni barvni pigmenti – najprej temnejši, nato rdečkasti. In to je vidno tudi na laseh: Barva se na primer med posvetlitvijo spremeni iz rjave v rdečo, oranžno in rumeno ter šele na koncu v svetlo blond. Zato med postopkom vseskozi preverjajte napredek posvetljevanja. Ali so vaši lasje še vedno rdeči, oranžni ali rumeni? Brez skrbi, samo počakajte še nekaj minut, dokler ne dobite želene barve.

Nevarnosti naravnih preparatov

Če ste si lase pobarvali z naravnimi barvami, kot je kana, vam uporabe kemičnih barv ne priporočamo. Naravne barve namreč lahko vsebujejo kovinske soli, ki intenzivirajo barvni rezultat. Skupaj z običajnimi barvami za lase lahko privedejo do neželenega razbarvanja.

Kaj lahko storite

Najboljša in najnežnejša rešitev za oranžne ali rumenkaste lase je srebrni šampon. Ta izdelek vsebuje modre/vijolične pigmente, ki vizualno kompenzirajo neželeno razbarvanje. Če je oranžno barvo povzročilo posvetljevanje, lahko ponovite postopek barvanja, a bo to vaše lase dodatno obremenilo. Če ste v dvomih, povprašajte svojega frizerja (iščete dobrega frizerja? Poiščite ga v Schwarzkopfovem iskalniku frizerskih salonov). Ta ne bo samo omejil obsega poškodovanih las, temveč vam bo tudi pomagal doseči želeni videz.

Dodatna nega

Pravilna nega je ključnega pomena, da bo vaša nova barva las ostala sijoča dalj časa. Najboljša rešitev so posebne linije za nego pobarvanih las, ki zagotavljajo zdravo strukturo in čudovit lesk.

Povezani članki
 • Prekrivanje narastka – navodila za barvanje narastka doma

  Barvanje

  Prekrivanje narastka – navodila za barvanje narastka doma
  ...

  Bodisi da se pod barvo skriva vaša naravna barva ali nadležni sivi lasje – težavo z narastkom lahko rešite tudi doma.

  ...
 • Različni načini, s katerimi si lahko pričarate čudovite blond lase

  Beljenje

  Različni načini, s katerimi si lahko pričarate čudovite blond lase
  ...

  Barvanje, barvanje, proge, brizganje - toliko je možnosti, da vaše ključavnice postanejo blondinka. Katera pa je najboljša izbira za vas? Odkrijte tukaj.

  ...
 • Naravna posvetlitev las

  Posvetlitev

  Naravna posvetlitev las
  ...

  Vnesite sonce v svoje lase. V nadaljevanju vam bomo predstavili naravne metode, s katerimi lahko posvetlite svoje lase

  ...
 • Color well - color wise - varno barvanje las

  Izbira barve za lase

  Color well - color wise - varno barvanje las
  ...
 • Pramene lahko ustvarite tudi doma: Preverite, kako enostavno je!

  Prameni

  Pramene lahko ustvarite tudi doma: Preverite, kako enostavno je!
  ...

  Svojim lasem podelite naravni svetlobni učinek s prameni. V samo nekaj korakih lahko doma ustvarite pramene, ki bodo poskrbeli, da bodo lasje sijali.

  ...
 • Prva barva za lase GLISS – Gliss Color

  Barvanje las

  Prva barva za lase GLISS – Gliss Color
  ...

  IZBERITE NOVO BARVO ZA LASE GLISS TER UŽIVAJTE V ZDRAVEM VIDEZU IN INTENZIVNI BARVI SVOJIH LAS – VSAK DAN.

  ...
 • Pena za barvanje las

  Barvanje las

  Pena za barvanje las
  ...

  Pena za barvanje vašim lasem podeli naraven, sijoč in zdrav videz. Ker je njena uporaba tako enostavna, je odlična za začetnike, ki se še niso preizkusili v barvanju doma.

  ...
 • Trije najnovejši odtenki rjave – navodila za barvanje

  Rjavi lasje

  Trije najnovejši odtenki rjave – navodila za barvanje
  ...

  Kostanjevo, karamelno in lešnikovo rjava: To so najnovejši odtenki rjave, ki pridejo najlepše do izraza v večbarvni obliki. V nadaljevanju vam bomo zaupali, komu pristajajo ti zimski trendi in kako jih lahko ustvarite tudi sami.

  ...
 • Vse, kar morate vedeti o barvanju las doma

  Barvanje

  Vse, kar morate vedeti o barvanju las doma
  ...

  Povedali vam bomo vse, kar morate vedeti, da boste ustvarili čudovit barvni rezultat, pa tudi, kdaj morate poiskati strokovno pomoč frizerskih mojstrov.

  ...
 • Svetlolaske, poslovite se od rumenkastih podtonov

  Nega barvanih las

  Svetlolaske, poslovite se od rumenkastih podtonov
  ...

  Odrešitev za plavolaske: S temi metodami se boste zlahka znebili neželenega rumenkastega odtenka

  ...
 • Oranžni lasje: Najpogostejše napake pri barvanju

  Izbira barve za lase

  Oranžni lasje: Najpogostejše napake pri barvanju
  ...

  Colouration or colour revitalisation: the best tips so nothing goes wrong when colouring your hair at home

  ...