Skip to Content

Prekrivanje narastka – navodila za barvanje narastka doma

Ženska v vijolični obleki

Bodisi da imate rdečo, črno, platinasto, pepelnato rjavo, zlato blond ali karamelno barvo las – jih pogosto barvate? Potem verjetno veste, kako neprijetno je, ko se na laseh pojavi narastek. Na srečo lahko to težavo rešite tudi sami doma. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov za barvanje narastka v udobju vašega doma.

 

Bodisi da se pod barvo skriva vaša naravna barva ali nadležni sivi lasje – težavo z narastkom lahko rešite tudi doma. Če se odločite za barvni preliv, se bo ta sčasoma izpral in se bo ohranil približno šest do osem tednov. V tem času pa boste morali večkrat pobarvati narastek na svojih laseh. Zato je morda najboljša rešitev barva za lase, saj se ta ohrani dalj časa. Če niste dovolj pogumni, da bi se barvanja lotili sami, obstajajo tudi druge možnosti, kot so puder za lase in posebne pričeske, ki vsaj za nekaj časa prekrijejo vaš narastek.

Navodila za barvanje narastka

Za barvanje narastka potrebujete glavnik za tupiranje s konico in primerno barvo za lase. Pazite na to, da je izbrani odtenek podoben vaši trenutni barvi las, da boste lahko dosegli enakomeren barvni rezultat. Snemite nakit, oblecite si staro majico in si okrog ramen položite temno brisačo, da bi se tako zaščitili pred barvnimi madeži. Poleg tega boste potrebovali še sponke ali lasnice za pritrjevanje posameznih pramenov. Vse ostale pripomočke, kot so zaščitne rokavice, najdete v embalaži barve za lase. V nadaljevanju vam predstavljamo podrobna navodila za barvanje narastka doma.

 

 

 1. Lase razdelite na štiri segmente, kar boste najlažje storili z glavnikom za tupiranje. S konico glavnika najprej ustvarite ravno prečo na zadnjem delu glave, ki poteka od enega ušesa do drugega. Segment las, ki se nahaja pod prečo, s sredinsko prečo razdelite na dva enaka dela. Tudi lase na zgornjem delu glave razdelite tako, da ustvarite dva enako velika segmenta, ki ju ločite s sredinsko prečo.
 2. Čas je za barvanje. Začnite na zadnjem delu glave, saj lasje na tem delu potrebujejo več časa, da vpijejo barvo. Vzemite levi del spodnjega segmenta las in začnite nanašati barvo na narastek. Pazite na to, da so lasni koreni povsem prekriti z barvo in da že pobarvanih las ne pobarvate preveč. Na ta način boste dosegli enakomeren barvni rezultat.
 3. Po tem, ko ste pobarvali spodnji del las, lahko nadaljujete z barvanjem naslednjega segmenta. Z glavnikom za tupiranje izmerite en centimeter od lasišča in barvo nanašajte do te točke. Postopek ponovite pramen za pramenom, vse dokler ne pobarvate prvega segmenta las. 
 4. Nato na enak način pobarvajte še drugi segment las in barvo nanašajte na narastek od lasišča do izmerjene dolžine (1 centimeter od lasišča). 
 5. Čas je, da pobarvate še oba segmenta na zgornjem delu glave – ponovite enak postopek kot pri prvih dveh segmentih in barvo nanašajte v smeri proti čelu.
 6. Počakajte nekaj časa, da barva doseže svoj učinek. Točen čas delovanja je naveden na embalaži barve za lase. Nastavite si budilko ali časovnik na svojem pametnem telefonu, da ne boste pozabili na uro.
 7. Ko se oglasi budilka oziroma časovnik, je čas, da barvo izperete. Ko voda postane povsem čista, so vaši lasje temeljito izprani. Uporabite regenerator, ki bo vašim sveže pobarvanim lasem podelil čudovit lesk.

Povezani članki
 • Prekrivanje narastka – navodila za barvanje narastka doma

  Barvanje

  Prekrivanje narastka – navodila za barvanje narastka doma
  ...

  Bodisi da se pod barvo skriva vaša naravna barva ali nadležni sivi lasje – težavo z narastkom lahko rešite tudi doma.

  ...
 • Različni načini, s katerimi si lahko pričarate čudovite blond lase

  Beljenje

  Različni načini, s katerimi si lahko pričarate čudovite blond lase
  ...

  Barvanje, barvanje, proge, brizganje - toliko je možnosti, da vaše ključavnice postanejo blondinka. Katera pa je najboljša izbira za vas? Odkrijte tukaj.

  ...
 • Naravna posvetlitev las

  Posvetlitev

  Naravna posvetlitev las
  ...

  Vnesite sonce v svoje lase. V nadaljevanju vam bomo predstavili naravne metode, s katerimi lahko posvetlite svoje lase

  ...
 • Color well - color wise - varno barvanje las

  Izbira barve za lase

  Color well - color wise - varno barvanje las
  ...
 • Pramene lahko ustvarite tudi doma: Preverite, kako enostavno je!

  Prameni

  Pramene lahko ustvarite tudi doma: Preverite, kako enostavno je!
  ...

  Svojim lasem podelite naravni svetlobni učinek s prameni. V samo nekaj korakih lahko doma ustvarite pramene, ki bodo poskrbeli, da bodo lasje sijali.

  ...
 • Prva barva za lase GLISS – Gliss Color

  Barvanje las

  Prva barva za lase GLISS – Gliss Color
  ...

  IZBERITE NOVO BARVO ZA LASE GLISS TER UŽIVAJTE V ZDRAVEM VIDEZU IN INTENZIVNI BARVI SVOJIH LAS – VSAK DAN.

  ...
 • Pena za barvanje las

  Barvanje las

  Pena za barvanje las
  ...

  Pena za barvanje vašim lasem podeli naraven, sijoč in zdrav videz. Ker je njena uporaba tako enostavna, je odlična za začetnike, ki se še niso preizkusili v barvanju doma.

  ...
 • Trije najnovejši odtenki rjave – navodila za barvanje

  Rjavi lasje

  Trije najnovejši odtenki rjave – navodila za barvanje
  ...

  Kostanjevo, karamelno in lešnikovo rjava: To so najnovejši odtenki rjave, ki pridejo najlepše do izraza v večbarvni obliki. V nadaljevanju vam bomo zaupali, komu pristajajo ti zimski trendi in kako jih lahko ustvarite tudi sami.

  ...
 • Vse, kar morate vedeti o barvanju las doma

  Barvanje

  Vse, kar morate vedeti o barvanju las doma
  ...

  Povedali vam bomo vse, kar morate vedeti, da boste ustvarili čudovit barvni rezultat, pa tudi, kdaj morate poiskati strokovno pomoč frizerskih mojstrov.

  ...
 • Svetlolaske, poslovite se od rumenkastih podtonov

  Nega barvanih las

  Svetlolaske, poslovite se od rumenkastih podtonov
  ...

  Odrešitev za plavolaske: S temi metodami se boste zlahka znebili neželenega rumenkastega odtenka

  ...
 • Oranžni lasje: Najpogostejše napake pri barvanju

  Izbira barve za lase

  Oranžni lasje: Najpogostejše napake pri barvanju
  ...

  Colouration or colour revitalisation: the best tips so nothing goes wrong when colouring your hair at home

  ...