Oblikovanje las | Vodna trajna

Zvezdniški stil tega meseca: Čudoviti kodri v stilu Amy Adams

Pričeska igralke Amy Adams je bila na podelitvi Zlatih globusov 2013 zagotovo v središču pozornosti. Vse oči so bile uprte vanjo, opisali pa bi jo lahko kot sodobno različico klasične pričeske. Amy nas je presenetila s povsem novo, moderno podobo, ki ohranja mehke linije in ubrano silhueto. Rahlo valovite lase v stilu vodne trajne je na zatilju oblikovala v nežno in na eno stran speto figo, ki jo lepo dopolnjuje razigran pramenček las v sprednjem delu. V našem stilskem kotičku boste izvedeli, kako lahko tudi vi povsem preprosto oblikujete pričesko z rahlo valovitimi lasmi v stilu undone.

Amy Adams

Rdečelasa Amy Adams z nežnimi kodri v stilu side-swept

Amy Adams je ena najbolj iskanih rdečelasih zvezdnic v Hollywoodu in po Forbesu ena najbolje plačanih zvezdnic onkraj luže. Za svoje filmske dosežke je bila že večkrat nagrajena z Zlatim globusom, z odlično igro pa si je prislužila tudi nominacijo za Oskarja, nazadnje za najboljšo stransko vlogo v filmu The Master, kjer je zaigrala z znanimi igralskimi imeni kot so Christina Ricci, Leonardo DiCaprio in Joaquin Phoenix. Ljubka igralka ima poleg tega stil in karizmo, o čemer smo se lahko že večkrat prepričali.

Zunaj rdeče preproge lahko 38-letno igralko vidimo tudi z mehkimi kodri ali z visoko spetim čopom. Za podelitev Zlatih globusov 2013 je Amy izbrala prav posebno pričesko: romantično, a moderno, z mehkimi kodri v stilu vodne trajne, ki jih je oblikovala v sofisticirano figo in jo spela na eno stran. Drobni pramen ob strani lepo pada na obraz in zaokroži romantično podobo. V našem stilskem kotičku boste izvedeli, kako lahko tudi vi ustvarite moderno pričesko z mehkimi kodri v stilu undone.

Vse, kar potrebujete za pričesko v stilu vodne trajne, ki jo ima Amy Adams:

Pena za lase, glavnik, sponke, kovinske zaponke za ustvarjanje mehkih kodrov oziroma valovitih las v stilu vodne trajne, lak za visok lesk, gumico in lak za obstojnost

Stilska navodila za pričesko v stilu Amy Adams

1. Na sveže umite lase nanesite peno za utrjevanje in jih počešite povsem gladko. Nato naredite stransko prečo, ki naj poteka vse do čela.

2. Uporabite lak za visok sijaj (od lasišča do konic), ki bo poskrbel za bleščeč videz.

3. Oblikovanje kodrov v stilu vodne trajne začnite v višini obrvi: v ta namen ločite približno pet centimetrov širok pramen in ga počešite proti obrazu.

Na mestu, kjer želite ustvariti značilen koder, vstavite veliko kovinsko zaponko.

Lase nekoliko potisnite skupaj in navzgor, da bodo nastali tipični kodri. Za pričesko, ki jo ima Amy Adams, so lahko le-ti nekoliko večji.

Kodre pritrdite z ustreznimi kovinskimi zaponkami, ki bodo poskrbele za obstojnost in ustvarile tipično obliko.

Nato enako postopajte po celotnem lasišču.

Kodre dodatno utrdite z lakom, ki bo poskrbel za dolgotrajno obstojnost. Lase osušite s sušilnikom in čez čas odstranite kovinske zaponke.

4. Zdaj morate oblikovati samo še figo. Lase na zatilju z gumico povežite v sproščen čop, ki naj bo na nasprotni strani kot preča.

Čop nato zavijte v mehko in nežno figo ter jo utrdite s sponkami. Če imate rdeče lase, vam bodo zelo lepo pristajale zlate sponke, saj bodo čudovito prišle do izraza. Če so vaši lasje temnejši, lahko uporabite takšne v rjavi ali črni barvi.

Če želite ustvariti stilsko pričesko z moderno noto, ki deluje nekoliko bolj razigrano in mladostno, naj bo figa bolj sproščena.

5. Lase na levi strani za ušesom pritrdite z dvema vzporednima sponkama, ki bosta delovali kot zanimiv modni dodatek.

6. Na desni strani izvlecite majhen pramen, ki naj prosto pada na obraz.

7. Pričesko na koncu še enkrat utrdite z lakom za lesk, ki bo poskrbel za zavidanje in dolgotrajno obstojnost.