Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Napol visoko spete pričeske za vse dolžine

Za številne visoko spete pričeske so dolgi lasje nepogrešljivi. Napol visoko spete pričeske so primerne za vse ženske – lahko jih ustvarite pri dolgih laseh, pa tudi pri srednje dolgih in kratkih. V nadaljevanju vam bomo predstavili tri trendovske napol visoko spete kreacije.

 

Visoko spete pričeske si lahko omislijo tudi ženske z nekoliko krajšimi lasmi. To še posebej velja za napol visoko spete kreacije, ki so primerne tako za dolge kot tudi za srednje dolge in kratke lase. To pomeni zagotovo več raznolikosti in stilskih možnosti ne glede na dolžino, primerne pa so za posebne priložnosti, svečane dogodke ali za običajen vsakdan. Predstavljamo vam tri čudovite kreacije, ki ne bodo razočarale.

Popolna visoko speta pričeska za kratke lase: Napol visoko speta figa

null

Romantična stilska podoba – napol visoko speta figa, kot to lahko vidimo pri manekenki Alexi Chung

Priznamo: Če želite ustvariti takšno napol visoko speto pričesko, lasje ne smejo biti povsem kratki, segati morajo vsaj do brade. Tako je napol visoko speta figa idealna za ženske s pažem, ki je trenutno zelo moderen. Stilsko oblikovanje je zelo enostavno: Zgornje lase povežite z gumico in jih oblikujte v figo. Preostali lasje naj bodo spuščeni. Nasvet: Da bodo konice videti negovane, na dlani nanesite nekaj kapljic olja in z njimi pogladite po konicah.

Visoko speta pričeska za srednjo dolžino las: Napol visoko speta kita

null

Kita, ki spominja na venček, deluje zelo zapleteno, vendar lahko takšno pričesko ustvarite povsem enostavno

Takšno napol visoko speto pričesko, ki združuje kombinacijo spuščenih las in spletenih kitk, lahko z malo vaje ustvarite povsem brez težav. Navodila za stilsko oblikovanje: Najprej ustvarite sredinsko prečo. Začnite bodisi na desni ali levi strani obraza. Ločite približno 4–5 centimetrov širok pramen od sprednjih las in ga razdelite na tri dele. S spletanjem začnite na višini ušesa in oblikujte povsem ravno kito. Nato jo položite vodoravno, približno na sredini lasišča, tako da se zaključi na nasprotni strani. Konec kitke pritrdite s sponkami. Zdaj postopek ponovite še na drugi strani. Spletite kito in jo prav tako položite vodoravno, konec kitke pa pritrdite na nasprotni strani. Na koncu uporabite še lak za lase. Dodatna prednost: Takšna pričeska lepo pride do izraza tako pri gladkih kot tudi pri kodrastih laseh.

Napol visoko speta pričeska za dolge lase: Spleteni ornament v obliki ribje kosti

null

Spleteni ornament v obliki ribje kosti še posebno lepo pride do izraza v kombinaciji z dolgimi lasmi

Kitka v obliki prepoznavne ribje kosti še posebno lepo pride do izraza v kombinaciji s spuščenimi dolgimi lasmi. Če želite ustvariti različico s spletenim ornamentom v obliki ribje kosti, najprej povežite zgornje lase na vrhu glave. Ta segment uporabite za spletanje, medtem ko ostali lasje ostanejo spuščeni. Pramen, ki ste ga ločili, razdelite na dva enako velika dela. Vzemite tanek pramen z zunanje strani levega dela in ga prenesite na notranjo stran desnega dela. Ta postopek ponavljajte na vsaki strani, vse dokler kitke ne spletete do konca. Nasvet: Na koncu kitko nekoliko razvlecite, da bo ta delovala stilsko razigrano. Najlepše pride do izraza, če lasje niso sveže umiti, sicer pa si lahko pomagate tudi s peno za večji volumen, ki bo poleg tega poskrbela za obstojnost.