linda-evangelista
Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Pričeske supermanekenke Linde Evangelista

Linda Evangelista je ena najbolj znanih manekenk našega časa, za njo pa so najbolj značilne številne preobrazbe, zato ne preseneča, da je dobila vzdevek Kameleon. Linda Evangelista je kljub svojim letom še vedno zelo fleksibilna in nadvse drzna pri izbiri pričeske in barve za lase. V galeriji se bomo ozrli na njeno dolgoletno zgodbo o uspehu v svetu mode.

Galerija Linde Evangelista

50 – 37 – 100. S tem ne mislimo na njene mere, vendar so te številke kljub temu zelo impresivne. Linda Evangelista, ki je že praznovala petdeseti rojstni dan, se lahko ozre na sedemintridesetletno kariero v svetu mode, v tem času pa je zagotovo preizkusila vsaj sto različnih pričesk. V vseh pogledih popolna fascinacija. Lepotica, ki se je zapisala v zgodovino, je še vedno v odlični formi in ostaja zvesta svojemu statusu supermanekenke. Nekoč je bila v klubu 'Fab Five', ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja združeval pet najvidnejših in najbolj uspešnih modnih ikon. To so bila imena, kot so Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz in seveda Linda Evangelista – ki predstavljajo inkarnacijo tako imenovanega gibanja Zeitgeist (Zeitgeist oziroma Duh časa je globalno gibanje in spletna skupnost, ki med drugim zagovarja trajnostni razvoj).

Obdobje supermanekenk

Umetniški fotograf Peter Lindbergh, ki je slavno skupino manekenk fotografiral za naslovnico kultne revije Vogue, je s svojo umetniško fotografijo povzročil, da filmske in glasbene zvezdnice nenadoma niso bile več v ospredju. Klub petih čudovitih manekenk je bil prisoten tako rekoč vsepovsod, kasneje so ga dopolnile še Claudia Schiffer, Nadja Auermann in Kate Moss. Sledilo je obdobje supermanekenk.

Linda Evangelista si je ime ustvarila tudi kot 'kameleon', saj si je lahko omislila tisoč različnih obrazov, kar je v največji meri veljalo prav za njene pričesko. Vedno znova je znala presenetiti z različnimi stili in barvnimi odtenki – vse od paža v platinasti blond do kratko postriženih las v živo oranžnem odtenku, do vranje črne in kratko postrižene pričeske v stilu pixie, pravljično lepih dolgih las, frufruja … s povsem gladkimi, valovitimi ali kodrastimi lasmi in še bi lahko naštevali. Kraljica modnih brvi je preizkusila vse, brez kakršnegakoli strahu pred neznanim, ob tem pa je bil njen videz vselej popoln. V štirih letih si je na primer privoščila sedemnajst različnih barvnih odtenkov. Tudi pri petdesetih letih Linda Evangelista ni nič bolj umirjena, še vedno rada poskrbi za najrazličnejša presenečenja, ki sicer niso tako zelo radikalna, vendar so še vedno zelo prefinjena in presenetljiva. Kameleon, se opravičujemo – supermanekenka, pač ne spremeni svoje nravi.