Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Zavite pričeske s kolutki

Retropričeske z zavitimi lasmi so v sodobnem času ponovno zelo moderne. Zanimive kolutke lahko ustvarite na sprednjem delu lasišča, na zatilju, ob straneh ali pa oblikujete zanimiv venček. To je popolna pričeska za vse, ki radi izstopajo in ki si želijo preizkusiti nekaj drugega. Toda, kako se pravzaprav ustvari takšna na videz zapletena kreacija? To vam bomo zaupali v nadaljevanju in prepričani smo, da bo uspelo tudi vam.

Zaviti kolutki poosebljajo vintage stil in spominjajo na glamurozno obdobje štiridesetih let prejšnjega stoletja. Zanimivih pričesk z zavihki ne opažamo samo na svetovnih modnih brveh, za takšno pričesko se odloča tudi veliko zvezdnic.

Ali je tudi vam všeč retropričeska v stilu Caroline Herrera (slika zgoraj levo)? Potem vam bodo v veliko pomoč naša navodila, s katerimi boste zlahka ustvarili trendovsko pričesko in navdušili.

Kako ustvariti pričesko z zavitimi kolutki?

1. Na lase nanesite peno za utrjevanje v velikosti teniške žogice. Lasje naj bodo na otip nekoliko vlažni, kar vam bo omogočilo enostavno stilsko oblikovanje.

2. Ustvarite sredinsko ali stransko prečo. Lase na zadnjem delu lasišča še enkrat ločite od preostalih, in sicer v prečni smeri od enega do drugega ušesa. Povežite jih v čop, da vas ne bodo ovirali pri oblikovanju.

3. Sprednji pramen utrdite z lakom in zgornje lase narahlo natupirajte, s čimer boste ustvarili razkošen volumen.

4. Širok pramen las privzdignite in ga zravnajte, nato pa ga zavijte v kolut, pri čemer ga lahko navijete na kazalec ali na navijalko. Če želite oblikovati večji zvitek, lahko lase navijete na tako imenovano penasto navijalko. Navijte do polovice dolžine, nato pa prst ali navijalko odstranite in kolut zavijte do konca oziroma do lasišča.

5. Kolut pritrdite s sponko in postopek ponovite še na drugi strani. Pri tem velikodušno nanesite lak za lase, ki bo poskrbel za dolgotrajno obstojnost.

6. Zdaj se lotite še las, ki ste jih speli v čop. Lase lahko spustite, jih elegantno spnete ali pa ustvarite elegantno zavit kolut.
Retropričeska z zavitki oziroma kolutki bo zelo lepo prišla do izraza v kombinaciji s pravilnim make-upom. V tem primeru lahko izberete izrazito rdečilo za ustnice, oči pa poudarite z izstopajočo črto na vekah.

V galeriji vam predstavljamo najlepše retropričeske za najrazličnejše priložnosti. V videoposnetku pa vam bo Armin Morbach korak za korakom predstavil pričesko v stilu rockabilly, ki jo lahko preizkusite tudi vi.

Videoposnetek: Kako ustvariti pričesko v stilu rockabilly

Zavite pričeske s kolutki in zavitki