updos
Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Lasje, počesani z obraza

Pokažite svetu svoj obraz – in to v vsem svojem razkošju. Morda frufru prekriva velik del obraza. Morda imate slab dan za pričesko, ko gre narobe vse, kar lahko gre narobe. Rešitev je majhna sprememba, ki jo potrebujete. V nadaljevanju vam bomo predstavili najlepše ideje za čudovite pričeske brez frufruja, vse od povsem običajnih do nadvse glamuroznih.

Pričeske brez frufruja
© Getty Images

Tako preproste in tako glamurozne

Sprednji lasje (frufru, resice) so zagotovo trendovski, toda včasih prekrivajo velik del obraza. Zakaj bi skrivali svoje čudovite oči ali čelo? Občasno si omislite pričesko, pri kateri lase preusmerite z obraza. Morda vam bo takšen stil odlično pristajal. Večini žensk čudovito pristajajo lasje, ki so počesani z obraza, kar pa ne velja za tiste z visokim čelom. Najbolje pri tem je, da je takšen stil primeren za vse dolžine las. Ena sama preprosta sponka bo tako kratko postriženo pričesko v stilu pixie spremenila v osupljivo kreacijo, ki vzbuja pozornost. Če imate dolge lase, jih lahko spnete ob strani, s čimer boste ustvarili presenetljivo drugačen videz.

Najboljši pogoji, če želite imeti nazaj počesane lase

Sveže umiti lasje so čudoviti. Obenem pa jih je tudi težko stilsko oblikovati. Če uporabite regenerator ali negovalno masko, bo lasna povrhnjica zglajena in zaprta. To vpliva tudi na trenje med posameznimi lasmi, ki bodo zaradi gladke povrhnjice lepo drseli drug po drugem, posledično pa ne bodo imeli potrebne oprijemljivosti. Vsekakor ta lastnost ni zaželena, če želite lase speti.

Zato vam priporočamo, da pričesk, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, ne poskušate ustvariti pri sveže umitih laseh. Z nekaj majhnimi triki boste poskrbeli za to, da bodo lasje obvladljivi. Na suhe lase nanesite peno za utrjevanje ali serum, nato pa jih osušite. Lahko jih tudi nekoliko natupirate in dodatno utrdite z lakom za lase. 

Zvezdnice z nazaj počesanimi lasmi