undercut-for-men
Oblikovanje las | Undercut

Undercut za moške: Pričeska v stilu OlaSeku

Modno ozaveščeni moški se odločajo za pričesko v stilu undercut (OlaSeku), ki jo odlikujejo zelo kratki lasje ob straneh v kombinaciji z nekoliko daljšimi zgornjimi lasmi. Za takšno preprosto pričesko se skriva ena najbolj trendovskih in drznih pričesk za moškega, ki je navdušila tudi igrala Josha Duhamela in Davida Beckhama. Z našimi nasveti boste zlahka ustvarili povsem individualno pričesko v stilu undercut.

Trendovska moška pričeska je postala zanimiva predvsem zaradi številnih nogometnih zvezdnikov (na primer David Beckham), ki so se zaradi drznega stila OlaSeku kaj hitro znašli v središču pozornosti, predvsem zaradi svojega videza in ne toliko zaradi svojih nogometnih sposobnosti, čeprav pri Davidu tudi te niso vprašljive. Enako velja za filmske igralce, ki nam zaradi takšne pričeske padejo v oči, ne da bi takoj točno vedeli, v katerih filmih smo jih videli. V mislih imamo predvsem Josha Duhamela, ki s takšno pričesko zagotovo zelo izstopa.

Undercut v najmodernejši različici je pričeska, ki vzbuja pozornost, kar se morajo zavedati vsi, ki se za takšno pričesko odločijo in si tega tudi želijo.

Kaj je tako posebnega pri stilu undercut za moškega?

Undercut za moške
© Getty Images

Nogometna zvezda in stilska ikona David Beckham s pričesko v stilu undercut: ob straneh kratko postriženi lasje v kombinaciji z nekoliko daljšimi lasmi ter brada v stilu mušketirjev

Nova pričeska OlaSeku je različica trendovske pričeske v stilu undercut. Dolgi lasje padajo preko kratko postriženih in tako ustvarijo zanimivo silhueto. Različice se odlikujejo po dolžini las na zgornjem delu lasišča in ob straneh. To so lahko klasično postriženi lasje v kombinaciji s povsem kratko postriženimi ob straneh, ali v kombinaciji s poševnim ponijem ali pa morda s pridihom irokeze. Individualna nota se doseže z izbiro barvne nianse, strukturo las ter seveda s končno stilsko podobo.

Lasje ob straneh se lahko na kratko postrižejo s škarjami ali pa se z brivskim aparatom skrajšajo na vsega nekaj milimetrov, kot je to storil David Beckham. Za tiste bolj pogumne je tu še različica s povsem pobritimi lasmi ob straneh, tako kot smo to lahko videli pri Joshu Duhamelu, ki pa ima v zadnjem času prehodno pričesko z nekoliko daljšimi lasmi ob straneh.

V zatilju se lasje postrižejo oziroma pobrijejo na enako dolžino kot ob straneh. Eventualno lahko izpustite majhen pas z nekoliko daljšimi lasmi, kot lahko to vidimo pri Joshu Duhamelu, s čimer pričeska nekoliko spominja na irokezo.
Zgornji lasje morajo biti pri stilu OlaSeku dolgi sedem do deset centimetrov. Nekoliko daljši zgornji lasje se praviloma raztezajo po celotni širini glave ali pa so postriženi nekoliko bolj ozko, pri čemer se počešejo nazaj oziroma se utrdijo z gelom, lahko pa se oblikujejo tudi v stransko prečo. Če želite, si lahko omislite tudi poševno prečo. V tem primeru morate lase ob ušesu postriči povsem kratko, na nasprotni strani pa morajo ostati dolgi.

Stilski nasveti za pričesko OlaSeku

Najbolj praktično pri stilskem oblikovanju je, da se morate posvetiti zgolj daljšim zgornjim lasem, saj povsem kratko postriženi lasje ob strani ne postavljajo posebnih zahtev. Pričeska je najbolj izrazita, če imajo zgornji lasje velik volumen in čudovit sijaj. Kako doseči ta učinek? Zelo preprosto! Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov:

1. Lase umijte s šamponom za večji volumen ali pa na umite lase, ki ste jih osušili z brisačo, nanesite peno za večji volumen.

2. Lase z gelom počešite nazaj. Lahko pa uporabite tudi vosek, ki ga porazdelite po prstih, in nato zgladite zgornje lase v nasprotni smeri.