undercut
Oblikovanje las | Undercut

Prirezani lasje – popoln stil za razposajene upornike

David Bowie je takšen trend postavil že v osemdesetih letih. Navduševal nas je z zelo kratkimi lasmi pod daljšimi zgornjimi lasmi. Pričesko lahko poimenujemo tudi ''undercut'', uporablja pa se tudi izraz ola uku, kar pomeni, da so lasje zgoraj dolgi, spodaj pa kratki.

Še nekaj let nazaj je bila takšna pričeska simbol punkovske, metalske in gothic scene, danes pa je ta stil postal povsem običajen. Govorimo o pričeski v stilu undercut ali sidecut. Pri pričeski v stilu undercut se lasje po celi glavi, nad ušesi, obrijejo v ravni liniji, ki je široka nekaj centimetrov, tako da ostanejo samo zgornji lasje. Sidecut je različica, pri kateri se lasje ostrižejo samo na eni strani. To je preizkusila tudi manekenka Alice Dellal. Takšna pričeska odlično pristaja tudi nemški igralki in zmagovalki plesnega šova Let's Dance Sophii Thomalla, ki se je odločila za ekstravagantno uporniško pričesko.

Učinek je ekstremen, še posebno pri dolgih laseh. Sidecut naredi dolge lase manj konvencionalne in zaradi svojega izrazitega kontrasta dodatno poudari ženstvenost.

Pomembno: četudi je undercut videti zelo preprosto, vam priporočamo, da takšno pričesko zaupate dobremu frizerju. Lase je treba postriči na vsaka dva tedna, kar sicer lahko naredite tudi sami ali pa vam priskoči na pomoč vaša najboljša prijateljica.

Undercut najbolje pristaja ovalnemu tipu obraza, manj primeren pa je za oglato obliko obraza. Lasje poleg tega ne smejo biti preveč tanki, ker je treba upoštevati, da je volumen zaradi pobritih delov manjši. In če se odločite, da bi undercut skrili in bili za nekaj dni drugačni, morate lase preprosto počesati na prečo in obrite dele skriti. Včasih pomaga tudi trik s pokrivalom, kot smo to lahko nedavno videli pri Sophii Thomalla.

Pogumne zvezdnice, ki so se odločile za pričesko v stilu undercut