Ženska z zelo kratkimi lasmi
Oblikovanje las | Trendovske ženske pričeske

Supertrend: Ježkasta pričeska – buzz cut

Ste se naveličali pričeske, ki jo imate zdaj? Si želite ekstremne tipske spremembe in ste pripravljeni dolžino svojih las maksimalno skrajšati? Zelo dobro. V tem primeru imamo za vas trendovsko pričesko, ki smo jo poimenovali buzz-cut. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kaj je značilno za ježkasto pričesko in komu pristaja.

Kdor si drzne, po navadi pridobi – in to skoraj vedno velja, ko je govor o pričeski. Priznamo, da buzz-cut zahteva precej poguma. Stilska pričeska je več kot samo trend. Gre za sporočilo, ki ga posreduje, povsem v stilu: ''Poglejte, vem, kaj hočem!'' Dodaten plus: V primerjavi z drugimi kratkimi pričeskami, kot je paž, buzz-cut ne zahteva posebnega jutranjega stilskega oblikovanja. Lase preprosto umijete, nato pa nanje nanesete majhno količino teksturnega gela ali pene za stilsko oblikovanje. Tako boste preprečili videz pokončnih ježkastih bodic. Na koncu lase osušite s sušilnikom.
Urejeno.

Ali mi kratki lasje pristajajo?

To vprašanje si najverjetneje postavlja večina žensk, preden se odloči za tak korak. Pri kratkih laseh se obrazne poteze veliko bolj poudarijo, saj so v središču pozornosti. Oblika striženja povzroči, da so obrazne konture videti nekoliko bolj strogo, zato je ta pričeska primerna za ženske z nežnimi potezami. Za ta stil je značilna kombinacija deške pričeske in ženstvene miline obraznih potez.

Še posebno dobro takšna ekstremna pričeska pristaja ženskam z ovalno obliko obraza. Ženskam z oglato obliko obraza tega stila ne priporočamo, saj bi bile konture še bolj poudarjene. Pri visokem čelu se morate prav tako odpovedati povsem kratko postriženi pričeski; v tem primeru se rajši odločite za daljši paž s frufrujem. Ta namreč lepo prekrije čelo.

Nekoliko mehkejša alternativa

Če si želite ekstremno tipsko spremembo, vendar je buzz-cut s samo nekaj milimetri dolžine za vas preveč zastrašujoč, vam priporočamo, da izberete različico s kratko postriženimi lasmi v stilu pixie. Lasje na zgornjem delu lasišča so nekoliko daljši, ob straneh so krajši. Toda, upoštevati morate naslednje: Čim daljši so lasje, tem več pozornosti in oblikovanja zahtevajo, zato pixie zahteva nekoliko več truda kot buzz-cut.

Schwarzkopfov profesionalni frizer vam bo svetoval, če je takšna drzna poteza primerna za vas.