Dekle s pirsingom v nosu, velikimi uhani in rumeno kapo
Oblikovanje las | Trendovske ženske pričeske

Pirsing za lase: Kaj so si omislile modne navdušenke

Pirsingi so ponovno v modi! Tokrat v povsem drugačni podobi. Lahko bi rekli v 'hitri izvedbi' in brez bolečin. Kovinski obročki se odslej ne svetijo več samo v nosu, jeziku ali v popku, temveč jih najdemo tudi v pričeskah. Lahko odražajo romantično noto, sproščeno lahkotnost ali pa imajo pankovski pridih. Predstavljamo vam zanimive ideje z modernim nakitom.

 

Pirsing za lase? Čeprav morda na prvi pogled zveni nekoliko nenavadno, gre za genialno idejo. Kovinski obroči, bunkice in kovice so si upravičeno zaslužili naziv nakit za lase. V nasprotju z drugimi modnimi dodatki, kot so zaponke, trakovi in rutice, pirsingi za lase nimajo praktičnega namena. Njihov edini namen je dekorativne narave, z njimi želimo ustvariti stilsko nadgrajene pričeske, ki vzbujajo pozornost in delujejo elegantno. Še več, pirsingi ne pomenijo prebadanja las, temveč so zgolj zataknjeni v lase, povsem nežno in brez bolečin. Prav zato ne preseneča, da se vedno več zvezdnic in modnih navdušenk odloča za takšen modni dodatek v laseh.

Povedali vam bomo, zakaj boste oboževali pirsinge za lase:

 
  • V nasprotju s pravimi pirsingi ne povzročajo nobenih bolečin.
  • Lahko se vstavijo povsem enostavno, to pa velja tudi za odstranjevanje.
  • Na voljo so v različnih verzijah – vse od čistih linij do nekoliko bolj razigranih.
  • Majhni modni dodatki, ki privabljajo številne poglede in vzbujajo pozornost, se lahko nosijo tudi ob posebnih priložnostih.
  • Pomenijo kreativno svobodo: Pirsingi za lase se lahko poljubno kombinirajo in spreminjajo.

Kakšne pirsinge za lase poznamo?

Trendovski modni dodatki so na voljo v različnih oblikah. Trenutno so zelo priljubljeni lasni obročki. Videti so kot majhni obročki za ušesa, vendar pa so narejeni posebej za lase. Načeloma jih lahko povsem enostavno oblikujete (razširite ali zožite), tako da se odlično prilegajo strukturi las in različnim premerom kitk. Obročki so na voljo v srebrni, zlati barvi, včasih tudi v zelo živih barvah, kot je na primer rožnata. Nekateri pirsingi za lase imajo poleg tega obeske z motivi zvezdic, srčkov, ročic in podobno. Predstavljamo vam še eno možnost: Vstavite jih lahko tako, da so skriti v laseh in so vidne samo svetleče površine. V tem primeru bo pričeska videti, kot bi bila okrašena z biseri, steklenimi kristalčki ali s kovicami.

Pričeske s pirsingi

Če želite uporabiti pirsinge in drug nakit za lase, morajo imeti lasje oprijemljivo strukturo, zato da obročki ne bodo zdrsnili ali padli z las. V tem primeru se lahko odločite za spletene kitke. Izbirate lahko med boksarskimi kitkami, nizozemsko kito ali ustvarite priljubljene francoske kitke. Kitke so za pirsinge naravnost ustvarjene. Pri tem se lahko odločite, da boste spletli vse lase ali zgolj nekaj pramenov, lahko pa si privoščite tudi en sam ornament. Če želite, lahko lase zavijete v spiralo. V tem primeru se prepričajte, da ste lase zavili dovolj močno, da se ne bodo odvili in da bo vse ostalo na svojem mestu. Namig: Uporabite suhi šampon, ki bo poskrbel za poudarjeno strukturo las. Tako boste kitke oblikovali veliko lažje.

Trend nošenja pirsingov v ospredje postavlja predvsem kreativnost. Tako lahko na primer kombinirate različne barve (kot sta zlata in srebrna) ali različne tipe (lahko izberete obroče s povsem čistimi in gladkimi linijami ali pa biserne kroglice). Ustvarili boste svoj edinstveni videz. Modne dodatke lahko uporabite kot element presenečenja, ki bo vzbujal pozornost, na primer tako, da si omislite spleten pramen in ga okrasite z biseri, preostale lase pa pustite spuščene. Druga možnost je, da spletete kitko, v katero vključite vse lase, nato pa vstavite XXL-obroče, ki potekajo po celotni dolžini.