Dekle z dolgimi lasmi in klobukom
Oblikovanje las | Trendovske ženske pričeske

Pet hitrih pričesk za dolge lase

Dolgi lasje, zamudno in dolgotrajno stilsko oblikovanje? Nikakor ne! V nadaljevanju vam bomo predstavili pet čudovitih pričesk, ki jih boste ustvarili v manj kot desetih minutah. Čudovite pričeske, ki jih ustvarite tako rekoč v trenutku: Zapeljiva pričeska v mokrem videzu, trendovski      tuck-in, pri katerem so lasje zataknjeni za ovratnik, ali parada očarljivih pramenov. Minimalni trud, maksimalni rezultat!

 

Imate malo časa, pričeska nikakor ni na svojem mestu? Brez razloga za paniko in zaskrbljenost, mi poznamo popolno rešitev: Ultrahitro stilsko oblikovanje, ki se ga lahko lotite povsem sproščeno. Omislite si na primer trendovsko mokro pričesko: Lase počešete nazaj in jih oblikujete z gelom, lahko si privoščite tudi videz mokrega lasišča v kombinaciji s fleksibilnim obročkom ali pa ustvarite nekaj pramenov v mokrem videzu. Če vam primanjkuje časa, je takšna rešitev nadvse primerna, saj zagotavlja odlične rezultate in eleganten videz. Poleg tega boste navdušeni, kako zelo nezapletena in enostavna je trendovska pričeska, ki poskrbi za dobro voljo. Za vas imamo tudi nekaj drugih predlogov za preproste pričeske, ki jih lahko ustvarite v zelo kratkem času.

Predstavljamo vam pet pričesk, ki jih lahko oblikujete v manj kot desetih minutah. Pripravljeni, čas teče!

1. Hitra pričeska v mokrem videzu

Čudovita kreacija, ki jo lahko ustvarite v trenutku, je zagotovo mokra pričeska, ki je povsem enostavna, obenem pa deluje osvežujoče in pristaja vsakomur. Lasje delujejo, kot bi bili mokri, čeprav so povsem suhi.

Stilska navodila: Na prste nanesite majhno količino gela v velikosti oreha, nato pa ga porazdelite na lase vse do višine ušes. Če je potrebno, lahko dodate še malce gela na lasišče, nato pa lase prečešite in jih na koncu utrdite še z lakom. 

2. Hitra pričeska

Modni dodatek, ki je značilen za devetdeseta leta, je praznoval svojo vrnitev že v lanskem letu, moderen pa je tudi letos. Praktičen obroček je priljubljen zaradi številnih oblikovnih možnosti, ki jih ponuja, predvsem zaradi enostavne uporabe. Lepo pride do izraza pri rahlo valovitih laseh v stilu beach-waves ali pri visokospeti pričeski. Zanimiv obroček s cik-cak strukturo bo vsako pričesko spremenil v zapeljivo kreacijo, ki vas bo postavila v središče pozornosti – in to v samo nekaj minutah. Naš nasvet za hitro stilsko oblikovanje: Skuštrani, rahlo valoviti lasje z lasiščem v mokrem videzu.

Stilska navodila: Lase umijte in jih osušite z brisačo, nato pa uporabite solni sprej. Na lasišče nanesite gel za lase v mokrem videzu, uporabite majhno količino v velikosti lešnika. Zdaj si morate samo še nadeti fleksibilni trak in ga nekoliko pomakniti proti zadnjemu delu lasišča. Pričesko osušite, najbolje na zraku, in že ste gotovi! 

3. Hitra pričeska s čopom in prameni

Preprosto, elegantno in sofisticirano: Če iščete možnosti za hitro pričesko, boste zagotovo izbrali čop, ki deluje uglajeno in elegantno. Da bi klasično pričesko nekoliko popestrili, si lahko omislite gladko počesani čop z visokim leskom in ga dopolnite z ornamentom na sprednjem delu lasišča. Na prvi pogled se zdi, da je to precej zapleteno, vendar vam lahko zagotovimo, da temu nikakor ni tako.

Stilska navodila: Na prste nanesite večjo količino gela za lase, nato ga razporedite od lasišča do konic. Na sprednjem delu lasišča ločite dva pramena in oblikujte sredinsko ali stransko prečo. Preostale lase počešite v strog čop. Oba gladko počesana pramena s sponkami pritrdite ob straneh, pramena pa položite tako, da se zaključita na zadnjem delu lasišča. Na koncu uporabite še lak za lase, ki bo poskrbel za dolgotrajno obstojnost!

4. Hitra pričeska v stilu tuck-in, pri kateri so lasje zataknjeni za ovratnik ali za ruto

Za trendovsko tuck-in pričesko, pri kateri so lasje običajno zataknjeni za visokim ovratnikom pulija ali plašča (sezona jesen/zima), zagotovo ne potrebujete posebnega strokovnega znanja. Poletno različico lahko ustvarite povsem enostavno, saj potrebujete zgolj rutico, ki jo zavežete okrog vratu. Ustvarili boste igrivo pričesko, ki deluje mladostno, razigrano in lahkotno!

Stilska navodila: Ustvarite sredinsko prečo, nato pa lase gladko počešite nazaj. Okrog vratu zavežite lahkotno poletno rutico, nato pa lase na zatilju zataknite za rutico, tako da bodo imeli na zgornjem delu lasišča izrazit volumen. 

5. Hitra pričeska s pentljo

Ob tem, ko oblikujete pentljo, si lahko zapojete refren "Yeah, Yeah, Yeah" – tako preprosta je namreč trendovska pričeska, ki jo boste ustvarili, kot bi trenil! Zato, da bo delovala skuštrano in mladostno, lahko izvlečete nekaj drobnih pramenčkov, ki vnašajo svežino in razgibanost.

Stilska navodila: Lase povežite in jih na zadnjem delu lasišča spnite tako, da na zatilju ustvarite lahkotno pentljo. Izvlecite nekaj pramenčkov in že ste gotovi!